dinsdag 15 oktober 2013

Te lieve mensen

Toen we de openhaard eruit sloopten, hielden we een vuurkorf over. Deze hebben we op Marktplaats gezet, met de maten erbij. Gister werd hij opgehaald door een echtpaar die hun huis aan het verkopen waren en dus een vuurkorf nodig hadden....

Rond een uur of half 11 kreeg ik een mailtje: de maten waren niet goed! Sander had de binnenmaat aan mij doorgegeven, dus echt het gedeelte waar je hout in kon doen, terwijl zij hadden gedacht dat het om de buitenmaat ging. Mijn schuld eigenlijk, want ik heb de advertentie geschreven en niet duidelijk erbij gezet dat het om de binnenmaat ging....

Dat was even een paniek-momentje: wij hebben geen auto, dus komen moeilijk in verre plaatsen om de vuurkorf weer terug te halen. En om deze mensen nog een keer vanuit verweggistan hierheen te laten komen, vonden we uiteraard ook geen oplossing....

We hadden dus bedacht: we schrijven het geld dat we hebben verdient gewoon terug over aan deze mensen en dan mogen zij de vuurkorf gewoon houden; tenslotte hebben wij er niks meer aan en het-is-maar-geld!

Maar toen ik deze mensen belde, bleek dat ze eigenlijk alleen even wilden laten weten dat het mis was gegaan, maar dat ze het geld niet terug wilden. Ik heb ze drie keer om hun rekeningnummer of adres gevraagd, maar dat wilden ze niet geven.... We moesten er maar een rompertje voor kopen, zei deze lieve man. Ik stond echt haast met tranen in mijn ogen, zo ontzettend lief vond ik dat! Ik heb vervolgens nog aangeboden om dan toch in elk geval de helft van het geld over te maken, dat we er allebei wat 'verlies' op maken.... Maar zelfs dat wilde hij niet! Erg frustrerend, want als ik een fout maak, wil ik het heel graag gewoon goed maken.... Maar zonder gegevens kan ik er vrij weinig mee, natuurlijk.

Maargoed, er zijn dus blijkbaar nog mensen op de wereld die eigenlijk gewoon te goed zijn voor deze wereld.... Ik hoop echt dat ze onze vuurkorf opnieuw op Marktplaats zetten en er dan meer geld aan verdienen dan wij er nu aan hebben verdient..... Want dat hebben ze gewoon verdient, vind ik!

7 opmerkingen:

 1. Ah dat is wel heel erg lief van ze ! Dan gun je het ze inderdaad dat ze hem goed verkopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En tot die lieve mensen behoor jij natuurlijk ook! Je wilde tenslotte het hele bedrag terugstorten. Met meer van dat soort mensen zou de wereld er nog een stukje mooier uitzien!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als iedereen nu eens zo zou doen naar anderen, hoe zou de wereld er dan uit zien?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. zucht...................... geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inderdaad hele lieve mensen. Maar jij ook. Jij wilde het geld terugstorten, dat is natuurlijk zoals het zou moeten, maar de meeste doen dat echt niet. Die zeggen jammer dan voor je, je doet het er maar mee of laten nooit meer van zich horen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt de klacht ook goed opgepakt door meerdere malen aan te bieden het geld terug te storten. Zo'n goede klachtenafhandeling krijg je ook niet overal.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)