donderdag 10 oktober 2013

Maandboodschappen - de voorbereiding

Ik heb besloten om mijn plan om de grote boodschappen eens per maand te doen door te laten gaan. Lijkt me ook fijn straks als ons kleine mannetje er is, dat we dan niet zo vaak naar de winkels hoeven, en áls we gaan, dat we dan alleen even snel groentes hoeven te halen...

Ter voorbereiding ben ik nu bezig met een lijst waar opstaat wat we elke maand zo'n beetje gebruiken. Om eerlijk te zijn: veel dingen zijn eigenlijk een beetje een gok! Maar het zijn allemaal producten die lang houdbaar zijn, dus als ik er teveel van koop dan komt dat gelukkig wel goed en kan ik het gewoon aanpassen voor de maand daarna.

Nu nog even bepalen wanneer ik ga beginnen... Het is best een flinke lijst en dus waarschijnlijk ook een flinke investering om al die spullen een eerste keer in huis te halen... Ik hou jullie op de hoogte!

6 opmerkingen:

 1. Succes ermee. Ik heb dit in het verleden ook gedaan, maar ben ervan teruggekomen om het simpele feit dat het voor ons duurder was. Ik kocht veel en door de overdaad in huis werd er meer gebruikt van alles. Met als gevolg dat de laatste week bv er geen fris meer was of snoep. Nu haal ik het weer één keer per week en op is op omdat je weet dat je na zoveel dagen weer nieuw haalt. Geen overdaad meer en duidelijkheid naar de kids.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook iets waar ik me inderdaad wat 'zorgen' over maak, vooral omdat ik merk dat sommige dingen inderdaad sneller gaan als je er meer van in huis hebt... Daarom doe ik vooral de basisdingen via de maandboodschappen; als we een keer fris willen, haal ik dat inderdaad gewoon per week :)

   Verwijderen
  2. Hier is er 2 pakken sap en 1 fles fris in de week. De rest staat in de berging. Ik verrek het om vaker dan 1 keer per week te slepen. Verder dan maar thee/water/siroop. Dat werkt prima hier.
   Maar echt een goedwerkend systeem heb ik.nog niet voor de boodschappen.

   Verwijderen
 2. Wij doen ook maandboodschappen, werkt prima, laat het zelfs door ah thuisbezorgen en nog wat dingen van aldi erbij. We zijn met zijn zessen en ik kom met minder dan 300 euro per maand rond. Ik haal de lekkere dingen niet vooruit. Wij hebben in weekend altijd chips en chocola, dat haal ik ergens in de week nog bij, omdat je to ch vaak nog wel wat kleine boodschapjes heb, maar de voorraad vind ik erg fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het lijkt me een flinke uitdaging. Waar ga je al die basisdingen halen? En neem je Sander dan mee? Want het is denk ik een zware klus!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Daantje, wij geven op maandbasis aan houdbare voeidingsmiddelen 150 euro uit, dat is inclusief fris en bier, thee, roomboter ed en dus ook kaas, groente voor een week. Verkijk je niet op de kosten, als je basisingredienten koopt, kun je heel veel kopen voor betrekkelijk weinig geld. De eerste maanden dat wij dit zo organiseerden, hadden we geen producten te weinig maar juist veel te veel. En ook nu ruimen we jaarlijks de voorraadkasten helemaal leeg, om te tellen wat er nog is. Ik vind het leuk dit opruimen in de herfst te doen, wanneer ik zelf graag weer sap en jams maak. Zo heb ik ruim voor de feestdagen een goed idee van de voorraad, en van de variatie, en laat ik me niet van mijn stuk brengen door de reclame die al vroeg op gang komt.
  Loonlijstmama

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)