donderdag 23 januari 2014

Aan de lijn!

Sinds een weekje is alle sinterklaassnoepgoed en nootjes eindelijk op en kunnen we dus weer wat meer op de lijn gaan letten.

Ik ben gek genoeg vooral na de zwangerschap aangekomen. Toen ik was bevallen had ik grotendeels mijn oude figuur weer terug, maar doordat ik mezelf geen tijd gunde om gewoon te lunchen gebeurde het heel vaak dat ik in plaats van lunch een zak drop of chips weg zat te werken om 3 uur 's middags. En dat tikt aan!

Sander is vooral aangekomen tijdens mijn zwangerschap, dankzij het meezwangeren. En op het laatst kreeg ik vaak mijn eten niet op, en dan at hij mijn bord leeg, omdat hij het zonde vond om weg te gooien. Tsja, dan kom je wel aan!!

Dus: Sander en ik gaan weer aan het carb lovers dieet. Dit is een dieet voor mensen die geen koolhydraten willen schrappen en tóch willen afvallen. Je eet vooral veel volkoren, granen, groentes en fruit. Ook zit er vaak mager vlees bij, maar dat laten we sowieso staan; Sander uit principe, en ik vooral omdat ik te lui ben om dubbel te koken. Daarnaast vind ik vlees sowieso ook niet zo lekker en ik ben het ook wel met Sander eens dat de bio-industrie niet ok is, maar ik ben gewoon niet zo sterk dat ik uit mezelf vega zou kunnen zijn. Het steuntje in de rug van Sander is dus wel erg fijn, wat dat betreft :)

Maargoed, ik dwaal af ;) Carb lovers dieet dus! Het is al de derde keer dat ik eraan begin. De eerste keer ben ik wel wat afgevallen. De tweede keer niet, maar dat is ook wel logisch, want ik bleek toen zwanger te zijn. Ben benieuwd of drie keer scheepsrecht is :)

6 opmerkingen:

 1. Hallo Sander en Daantje mag ik vragen wat er niet ok is aan
  de bio industrie.
  Ik ben erg een voorstander van bio omdat ik denk dat dat toch beter is voor je gezondheid.
  Hoe goedkoper de etenswaren des te meer rommel erin word verwerkt is mijn gedachte.
  Ik kan het ook mis hebben maar mijn gevoel zegt het.
  Ik koop niet alles nog bio omdat het zo duur is.
  En het liefste alles gewoon uit Nederland.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Ik moet het kunnen,
   Daantje bedoelt hier de bio-industrie in de zin van niet-biologisch. Van wikipedia:
   " is een bedrijfstak die met de hoogst mogelijke efficiëntie veevoeder omzet in vlees, melk en eieren met als voornaamste productiemiddelen varkens, runderen, geiten en kippen. Kenmerken van de bio-industrie zijn de hoge dierdichtheid, schaalvergroting (minder maar grotere bedrijven), specialisatie (bijvoorbeeld mestverwerkingsfabriek, legbatterijkooienfabrikant, kuikenslachtafvalverwerkingsmachinefabrikant), hoge arbeidsproductiviteit, mechanisering, automatisering (bijvoorbeeld melkrobot, voedercomputer), lopende band (slachterij) en globalisering (import, export). De bio-industrie is het onderdeel van de agro-foodsector dat met levende dieren werkt. Ze is nauw verweven met supermarkten, consumenten, slachterij, veevoederindustrie en transportsector.
   Voorstanders van de bio-industrie gebruiken het woord intensieve veehouderij. Om verwarring met biologische veehouderij te voorkomen wordt door sommigen de term vee-industrie aanbevolen. In de Engelse taal worden de termen factory farming, livestock industry en concentrated animal feeding operations (CAFO) gebruikt."

   Jij bedoelt bio als in biologisch. Ik denk dat Sander en Daantje daar juist wel voorstander van zijn.

   Groetjes,
   Kim

   Verwijderen
 2. Als je nog borstvoeding geeft let je dan wel op dat je genoeg inname van voedingstoffen hebt?
  Allemaal zoetigheid laten staan is geen probleem maar minder voeding wel...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik viel altijd van zelf af door de borstvoeding. Ideaal dat dat zoveel calorieën vreet. Dat duurde ongeveer een jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Succes.

  Je weet waar de valkuil ligt. Begin met lunchen met haal geen chips en drop in huis. En pak daarna de portiegrootte aan. Na de feestdagen zijn wij ok altijd een beetje vergeten wat een normale portie is en duurt het even voordat mijn maag dat ook begrijpt.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)