donderdag 8 mei 2014

Afkicken

Sinds ongeveer een week ben ik bezig met 'afkicken' van internet. Het is niet mijn eerste poging, maar hopelijk wel de laatste. Op het moment lukt het namelijk wel aardig dankzij mijn nieuwe laptop en de steun van Sander. Op wilskracht alleen lukt het me niet, maar dat geeft ook niet. Het gaat om het eindresultaat.

Misschien voldoe ik niet echt aan de omschrijving van internetverslaafde. Ik ben geen junkie die leeft op blikjes red bull en die tot diep in de nacht op internet zit. Maar ik ben/was wel iemand die:
- al voor het ontbijt en aankleden de laptop openklapt om de mail te checken
- het huishouden flink verwaarloost als er een interessante discussie ontstaat op een forum
- soms patat haalt omdat ik mezelf geen tijd gun om te koken vanwege internet
- het direct via sociale media wil delen als er iets leuks of geks gebeurt
- geen tijd meer kan vinden voor andere bezigheden, zoals een boek lezen, omdat al mijn vrije tijd wordt opgeslokt door het internet.

En nu? Ik voel een stuk schaamte, maar vooral ben ik heel boos op mezelf! Ik had zoveel kunnen bereiken als ik niet zoveel tijd aan internetten had verspild! Wie weet had ik nu dan wel een boek geschreven of had ik de oplossing voor global warming gevonden!! Gelukkig is het nog niet te laat en ben ik er nu écht klaar mee. Maximaal een uur per dag op internet is meer dan genoeg! En zoals jullie zien heb ik dan zelfs nog tijd om een blogje te schrijven :)


5 opmerkingen:

 1. Inderdaad wat kruipt er soms veel tijd in het internet....
  Ik betrap er me regelmatig op....Voor je het weet zijn er enkele
  uren om....
  Vandaag heb ik bergen werk verzet maar had de computer afgesloten
  nadat ik de mails had gelezen deze morgen.
  liefs en veel succes met het afkicken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Herkenbaar, er is ook zoveel te lezen en te doen op internet!
  Ik ben in delen aan het afkicken.
  Eerst gestopt met mijn favoriete online spelletje (dat ging vrij makkelijk op de een of andere manier).
  Nu gestopt met een forum waar ik veel op las. Daar ben ik van de ene op de andere dag cold turkey mee gestopt. De eerste dagen moest ik mezelf heel bewust bedwingen om niet naar de website te gaan. Maar gaandeweg gaat het steeds makkelijker en nu (na 6 weken) is het helemaal uit mijn systeem. De volgende stap is het minderen van weblogs, daar ben ik nu mee bezig. Maar daar mag ik er gewoon een stel van blijven volgen van mezelf. Social Media is gelukkig niet zo actief, met name omdat mijn vrienden en kennissen ook bijna niet op Social Media actief zijn, dan is het al een stuk minder leuk, als er geen nieuwe berichten op Facebook verrschijnen.

  Ik herken je gevoel wel van tijdsverspilling. maar ik probeer me voor te houden dat ik ook veel (algemene) kennis het opgedaan van consuminderen, opvoeding, recepten en tuinieren. Dus het forummen/internetten was ook niet compleet nutteloos :-)

  Succes in ieder geval!!

  Anne

  PS Gaat het alweer wat beter met Sander?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sinds ik een laptop had die stuk was,gebruik ik erg veel mn telefoon. Wat vooral resulteert in minder internet. Want ik hoef niet steeds te kijken of ik al mail heb, dat merk ik vanzelf. En mobiel hakt blogspot alles wat niet in het scherm past er gewoon af, dus ik kan alleen zien wat de bovenste 5 a 6 posts zijn. die ik ook niet allemaal lees.
  Maar het kan echt nog wel minder. Er moet nog zoveel gedaan in huis

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Er is een verschil tussen veel tijd besteden op internet en verslaafd zijn. Zelf gebruik ik het internet omdat ik geen zin heb om een rottig klusje te doen. Uitstel gedrag dus. Ik had net zo goed uitgebreid de krant kunnen gaan lezen, of spontaan de afwas van een week wegwerken, of toch maar die dvd-box in een keer bekijken,of........
  Als ik niet thuis ben doe ik niets met internet, totaal geen behoefte aan. Groot was daarom ook mijn verbazing toen mijn reisgenoot 's morgens in onze hotelkamer zei dat ze het recht had eerst nog een uur haar Facebook bij te werken voordat we de deur uit zouden gaan, want de wintertijd was ingegaan en ze had een uur extra. Ik stond perplex. Een internet-junkie!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...