donderdag 22 mei 2014

Badkamer

Mensen die de blog al langer volgen weten dat ik al meer dan een jaar erover droom om de badkamer op te knappen. Alleen het is zo verrekte duur, dus elke keer besluiten we dan uiteindelijk om toch nog maar 'even' te wachten. Vervolgens zakt de wens weer even een klein beetje naar de achtergrond, maar er hoeft maar iets te gebeuren en hij is er weer...

Deze week ging ons toilet kapot en floep! opeens kwam de wens om de badkamer aan te pakken weer terug. We kwamen erachter dat het toilet nogal crappy in elkaar zat met tie-wraps en dat het een of ander onbekend duits b-merk kwaliteit is, waarvan het rubbertje al kapot is voordat er kalk-aanslag op heeft kunnen ontstaan. Kortom: verrassing numero zoveel in de badkamer.

We zijn het zat met de verrassingen in de badkamer. Na de lekkage, het badwandje dat vastgeschroefd zat in het bad in plaats van aan de muur, het bad dat bruin bleek te zijn in plaats van wit is nu dus het toilet aan de beurt. We vragen ons inmiddels af hoeveel verrassingen er nog moeten volgen, hoe vaak we nog van ons verbouw-budget moeten snoepen om gaten te dichten in een lekke boot, voordat we het echte probleem gaan aanpakken!

Daarom ben ik vandaag maar weer eens naar de Brugman gegaan om te kwijlen over mijn droombadkamer. Dit is hem:


Echt zó mooi, maar ook zó duur.... Het zou een flinke krater in onze spaarrekening slaan, maar absoluut nog niet op rampzalig niveau... En ik kwijl nu al anderhalf jaar over deze badkamer, en nu nog eens extra omdat ik in het bad heb gezeten en het ligt zoooo relaxed!! * zucht * Won ik de jackpot maar, dat zou de keuze een stuk makkelijker maken ;)

18 opmerkingen:

 1. Onze badkamer gaat er in juli of september uit. Ligt aan de aannemer. Maar ik ben nog het meest geschrokken van de kosten van de aannemer. Wij hebben een hele kleine badkamer, maar de kosten zijn niet zo klein. Het materiaal proberen we nu te scoren met allemaal kortingen. Op de douchecabine hebben we in ieder geval 250 euro bespaard.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zelf vind ik dat je van een mooie badkamer niet gelukkiger word. Je bent er steeds maar kort en het mooie uiterlijk went snel. Als je van een goed bad houdt is dat natuurlijk wel fijn en alles moet wel goed functioneren en makkelijk schoon te houden zijn.
  Misschien kun je een tussenvariant verzinnen tussen de superdeluxe versie en wat je nu hebt? Kan veel geld schelen waarmee je andere leuke/nuttige dingen kan doen. Maar als je echt denkt dat je alleen van deze versie echt gelukkig word, moet je ervoor gaan natuurlijk. Alleen jullie kunnen die afweging maken. Maar bedenk daarbij nog even: hoeveel minuten per dag denk je erin door te gaan brengen?

  Pennie Wijs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Opzich is dit niet de superdeluxe variant van een badkamer hoor :) Maar voor ons idee is het wel duur :(

   Verwijderen
  2. Voor mij is zoiets dus superdeluxe ;-)
   Ben het eens met Valhalla; een mooie badkamer wordt zwaar overschat. Maar ja, zo worden we gehersenspoeld door de mooie plaatjesmakers. Niet dat ik er een oordeel over heb hoor. Als je er weg van bent: leef je uit!
   Pennie

   Verwijderen
 3. Ik snap dat je je stoort aan je badkamer, maar soms kan het verstandig zijn om toch even te wachten.
  Je hebt net besloten om fulltime moeder te blijven waardoor jullie inkomen een stuk minder wordt. Is het dan wel verstandig om een flink gat in jullie spaarrekening te slaan?

  Met andere woorden: is het een 'want' of een 'need'?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben in ons vorige huis de badkamer grondig aangepakt, liep echt rond in de showroom van diy vind ik mooi en dit, heb wel dure smaak. Uiteindelijk hypotheek er voor verhoogd, maar doordat ik bij een ander deel recht kreeg op rentekorting hadden we onze wens voor 10 euro per maand extra.Nooit geen spijt van gehad, sterker nog toen we vijf jaar later dit huis kochten heb ik exact het zelfde gekocht

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wel, wij hebben nu een mooie badkamer. In ons oude huis deden we jarenlang met een minidouche een wastafel. En ik kan je vertellen, je wordt er niet schoner of gelukkiger van hoor. Echt niet. Bezit van de zaak is het einde van het vermaak, bovendien moet je ook al dat mooie spul gewoon schoonmaken. In ons volgende huis ben ik gewoon weer net zo blij met een warme douche en een wasbak. Je bent er paar een paar minuten per dag en die prijs voor die badkamer, daarmee ben je er niet.
  Misschien een goedkopere tip: bedenk wat je wil, en houdt marktplaats, superaanbiedingen, veilingsites, koopjeshoeken van de bouwmarkt en kennissen die dingen wegdoen scherp in de gaten. Heb je alles bij elkaar gescharreld voor weinig, begin dan voor bijna 'niets' aan je droombadkamer ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dag, wij hebben een prachtige badkamer voor weinig geld. Tegels van Bebo voor 13 euro per m2 (restpartij), maar wel van die grote. Extra lange smalle wastafel, tweedehands voor 75 euro uit een school. Bad (nog niet geplaatst, maar ook tweedehands, wel duur 300, maar kan zeker goedkoper). kranen allemaal nieuw design via MP via een loodgieter uit apeldoorn, geen merk, maar was goed te monteren en werkt nog steeds perfect. muur zelf bouwen (dus geen glazen wand). betonstuc was een leerplek, (vertegenwoordiger laat zzp-er kennismaken met product) alleen prijs materiaal 11 euro de m2. en aan de droge muur hebben we laminaat (goedkoop steigerhout print) ook van bebo 9 euro m2. Ongeveer 1000 euro. toilet was wel duur ivm korte zitting, metalen radiator (hangt nog niet)ook van dezelfde loodgieter.tegelen kun je echt zelf, alleen geduld hebben!!!!! zie you tube!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. o ja succes! groetjes BrEkster!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij hebben onze driombadkamer bijeen gesprokkeld met goed zoeken in aanbiedingen en mp. En als thuisblijfmoeder heb ik zelf geinstalleerd en getegeld, dus alleen het leidingwerk laten voorbereiden door de loodgieter. Al met al voor minder dan 1500 euro klaar (grooooot bad groooote douche met luxe glazen cabine wastafelmeuvel radiator en hoge kast, en zelfs de haakjes en handdoekbeugels etc. Verf tegels stuc enz. Alles in die 1500. Alleeb get toilet is bij ons apart boven. Die hebben we samen met het toilet beneden gedaan een haar later. Zelde tegels aan muur en vloer als badkamer, 2x zwevend toulet met reservoir etc en boven nog een compleet wastafelmeubel (zelfde als badkamer) alles klaar en afgewerkt voor 750 euro.
  Wat ik vooral bedoel: zoeken baar goeie deals en aanbiedingen en je eigen tijd en moeite inzetten voor de dure huurarbeid loont echt wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het leukste in de badkamer vind ik trouwens het 'bijzettafeltje' bij het bad dat we maakten van de pallet waar de gipsplaten op geleverd werden... Gratis dus!
   En soery voor de vele typo's :s

   Verwijderen
  2. Toen ik mijn huis kocht zat er een vieze, oude, niet-functtionele badkamer in. Nauwelijks warm water door oa slechte cv-ketel, geen druk op het water waardoor haren wassen een ware beproeving werd, overal kieren en gaten. Vies, onpraktisch en spuuglelijk!
   Negen jaar geleden kochten wij onze droombadkamer (binnen de marge van onze beperkte ruimte) en ik ben er nog iedere dag superblij mee! Alles werkt en doet het en het is heerlijk om geen energie te steken in houtje touwtje ergernis oplossingen die niet werken....
   Natuurlijk zit geluk niet in een nieuwe badkamer, maar je kunt wel ongelukkig worden van een niet-functionele. En ik maak liever mijn mooie, frisse badkamer schoon dan die vieze afstandse waarbij je het nauwelijks zag.
   Ik zou het dus zeker weer doen! Succes!

   Verwijderen
 9. Ziet er uit als een prachtige badkamer! Als je het kunt doen, dan zou ik het zeker overwegen. Hier zou ik ook dolgraag de badkamer aanpakken, maar daar gaat ook zoveel geld in zitten, dat ik dan op dit moment liever daar meerdere andere ruimtes voor af maak. Maar goed, hier is het ook nog niet compleet onfunctioneel, meer dat het gewoon af begint te takelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wow, mooie badkamer!
  Wij hebben er de ruimte niet voor, maar anders wist ik het wel!
  Hier alleen een douche en wastafel, functioneel, maar niet echt mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een prachtige badkamer. Kan me heel goed voorstellen dat je daar wild enthousiast over bent. Als je het kunt doen, gewoon doen. Weet je hoe blij je er van wordt als je elke dag tegen zoiets moois aankijkt....

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooie badkamer, die van mij krijg ik nooit zo netjes en opgeruimd. het is altijd een zooitje bij mij

  BeantwoordenVerwijderen
 13. leuke badkamer . Ik ben zelf een liefhebber van het kleur blauw en vindt het wel mooi staan

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)