zondag 1 juni 2014

Badkamer of aflossen

Een paar weken geleden is onze hypotheek omgezet en hebben we direct €900 extra afgelost. Een week daarna kwam opeens het plan om de badkamer te gaan vervangen weer in volle hevigheid naar boven en baalde ik eigenlijk een beetje dat we dit bedrag in de hypotheek hadden gestoken in plaats van op de spaarrekening voor de badkamer.

Gelukkig bleek toen dat we het naar ons oude leningnummer hadden overgemaakt en dat de bank het bedrag zou gaan terugstorten. Nu hebben we het alsnog op de spaarrekening gezet. We 'moeten' nog €4000 sparen in ons verbouwpotje, maar ik denk dat ik ook een beetje uit een ander potje erbij ga pikken als het nodig is.... In 15 weken sparen we denk ik geen €4000 bij elkaar namelijk!

Verder ben ik tot nu toe wel erg tevreden over Brugman waar we onze keuken hebben besteld. Op internet lees je wel veel horror-verhalen, maar ik had een goed gevoel erbij en daar vertrouw ik tegenwoordig meer op dan op de goede of slechte verhalen die ik op internet lees. De keuken hadden we uiteindelijk bij een ander bedrijf besteld en toen wilde ik achteraf ook dat we toch beter naar mijn intuïtie hadden geluisterd...

Verder hebben we de cijfers van mei binnen. We hebben iets meer uitgegeven dat gebudgetteerd, maar we hebben ook veel minder ontvangen dan ik had verwacht, dus dat compenseert de extra uitgaves ruimschoots. Ook volgende maand verwachten we nog een leuk bedragje van de Belastingdienst terug, maar dat hebben we dan helaas wel gedeeltelijk nodig om de maand-begroting sluitend te krijgen... De rest gaat weer op de spaarrekening.

7 opmerkingen:

 1. Knap dat jullie nog zo kunnen sparen! En fijn dat je toch je droom kunt verwezenlijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heeft die 15 weken te maken met de planning, of hebben jullie al besteld? In beide gevallen: mooi dat hij er gaat komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weet je al wat voor soort badkamer je gaat kiezen? Ik vind die badkuipen op pootjes altijd zo mooi...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weet je al wat voor badkamer je gaat kiezen? Ik vind badkuipen op pootjes altijd erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Weet je al wat voor badkamer je kiest? Ik vind zo'n badkuip op pootjes altijd erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja, die vind ik ook erg mooi, maar die moeten dan weer een flink stuk van de muur af staan, en daar hebben we niet genoeg ruimte voor.... In een ander blogje had ik een foto van het showmodel neergezet. Bij ons wordt de indeling wel wat anders...

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)