woensdag 11 juni 2014

Gratis tuinaarde

2 jaar geleden kochten Sander en ik, geïnspireerd door het boek No Impact Man, 20 compostwormen. We maakten hiermee ons eigen compostverwerkingsfabriekje; althans, dat was de bedoeling. IJverig begonnen we met allerlei GFT afval in de wormenbak te gooien. Maar na een tijdje was ons enthousiasme wat bekoeld.

Gelukkig waren de wormen niet rancuneus en hebben ze goed hun best gedaan de afgelopen winter. Toen ik last kreeg van fruitvliegjes besloot ik het GFT weer beter te gaan scheiden en kwam erachter dat ze net bezig waren om de laatste meloenschil te verorberen.

Inmiddels is de wormenbak weer behoorlijk in ere hersteld. De wormpjes krijgen dagelijks lekker restjes fruit te eten en wij kunnen nu de vruchten plukken van hun noeste arbeid. Win-win situatie. :) Mocht er iemand in de buurt wonen die ook geïnteresseerd is in een wormenbak, kom gerust eens kijken. De wormen hebben zich inmiddels ook flink voortgeplant dus wie weet kunnen we er dan een paar vangen voor de liefhebber, zodat die ook een wormenbak kan beginnen :)

2 opmerkingen:

  1. Wij hebben net een compostvat, en dat gaat ook heel goed. Maar ik wil er eigenlijk wel een paar wormen bij gooien. Waar heb jij die wormen gekocht?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij hebben ze bij de dierenwinkel gekocht. Hier verkopen ze vaak allerlei soorten insekten en wormen, als aas, als voer voor hagedissen etc. En ze konden die compostwormen dus ook bestellen :)

      Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...