vrijdag 13 juni 2014

Sta ik ff voor lul!!

Ik voel me een beetje voor schut gezet vandaag.

Sinds een paar maanden ben ik via Facebook lid van een verkoopgroep van onze regio. Hier zet ik regelmatig spulletjes op die ik kwijt wil. Ik verdien daar een leuk zakcentje voor dat we weer in de badkamer stoppen.

Toen mijn ouders een nieuwe eettafel kochten bood ik dus ook aan om tegen de tijd dat hun eettafel zou worden bezorgd de oude eethoek op deze verkoopgroep te zetten. Op woensdag kreeg ik een telefoontje van mijn ouders dat de nieuwe tafel al op vrijdag (vandaag dus) zou komen en of ik de eethoek dan op de verkoopgroep wilde zetten.

Zo gezegd, zo gedaan. Er zat spoed achter, dus ik zette er (in overleg) geen richtprijs bij, onder het motto: liever een tientje ervoor krijgen dan dat je hem bij het oud vuil zet. Al snel had ik een bod van €20. Ok, geen wereldbod, maar als je binnen een dag van je tafel af wilt lijkt het me beter dan niks….

Ik belde mijn moeder op en kreeg opeens te horen dat ze de tafel eerst wilde aanbieden aan een kennisje die ‘s avonds zou langskomen. Ook was ze niet zo tevreden met de geboden prijs, maargoed, als die kennis hem niet wilde mochten ze hem wel komen ophalen. Ze zouden het nog wel laten weten…. Vervolgens hoor ik de hele avond niks meer….

Dus vanmorgen maar eens naar de status gevraagd. Nee, de tafel was niet verkocht en nee, ze wilden hem nu opeens niet meer voor €20 gaan verkopen, ze wilden er minstens €50 voor hebben. Opzich is dat hun goed recht maar ik voel me nu wel zwaar voor lul staan. Ik mag me er nu weer gaan uitlullen waarom ik gisteravond zei dat het bod akkoord was en nu weer niet. Dit is dus de eerste en direct ook laatste keer dat ik iets voor hen op die groep zet.

9 opmerkingen:

 1. Vervelend zeg. Misschien moeten ze het de volgende keer maar zelf doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Laat het ze zelf doen, dit kan je niet maken naar een koper toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zoiets is altijd heel vervelend!
  Toen ik bij mijn schoonmoeder was, ging de bel.
  " Als het collecte is, geef ik niets hoor, vandaag ", zei schoonmoeder.
  Dus doe ik open, en zeg tegen de collectant: ' Nee, dank u wel, vandaag niet '.
  Staat schoonmoeder ineens achter mij.
  ' O, hartstichting? Tuurlijk! Daar geef ik altijd aan!! "
  Toen stond ik voor joker.
  Een goeie raad: laat je ouders weten hoe dit op je overkomt, en of ze snappen dat jij nu een figuur slaat, terwijl je zo je best doet.
  Als ze dat niet begrijpen, doe het dan niet weer, en laat ze het liever zelf doen.
  Sterkte er mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. snap je gevoel !
  zeer irritant is dat !
  zouden mijn ouders kunnen zijn ......

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt hier van geleerd. Wel vervelend voor je.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. gewoon eerlijk zijn. sorry ik, had het niet verwacht maar de tafel is van mijn moeder, en ze wil er minimaal 50 euro voor hebben. excuus dat ik akkoord ging met het bod.. zoiets ? beter eerlijk zijn, veel mensen snappen het dan wel, ook al is het vervelend. wel balen voor je :(

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gevalletje miscommunicatie dus. Je moeder had er blijkbaar andere verwachtingen van dan jij. Maar het blijft vervelend. En inderdaad, eerlijkheid duurt het langst, ik zou het gewoon uitleggen, net als Gretha al zegt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh balen! Verkoop van spullen voor een ander is soms lastig.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Overduidelijk: geen heldere afspraken gemaakt. En dan kan dit gebeuren.
  Maar vervelend is het wel, voor alle partijen

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)