zondag 8 juni 2014

Wat een dag....

Wat een dag vandaag! Vanavond gebarbecued bij mijn ouders en daarna een spelletje gespeeld. Het was hartstikke gezellig, iedereen was keihard aan het lachen toen opeens de buurvrouw kwam vertellen dat een weg bij ons om de hoek was afgesloten; waarschijnlijk een ongeval gebeurt. Mijn vader ging even kijken, maar wij bleven zitten, want ik ben niet zo'n fan van ramp-toerisme.

Maar toen kwam de trauma-helikopter erbij en aangezien ik nog nooit de kans heb gehad om een helikopter van dichtbij te bekijken met opstijgen en landen en dat wel machtig interessant vind, gingen we er toch even heen. Hadden we het maar niet gedaan! Het was echt afschuwelijk. Heel de wijk was uitgelopen om te kijken. Er lag een kinderfietsje, of beter gezegd: wat daar van over was, op de weg. Ongeveer 10 meter verder lag een kinderslippertje en nog eens 10 meter verderop stond een groot, oranje scherm zodat het jonge slachtoffertjes privacy was gewaarborgd.

Het kindje was ergens overgestoken waar dat eigenlijk niet mag. En nou kan ik wel met mijn vingertje gaan wijzen, maar ik ben zelf ook honderden keren op die plek overgestoken, want anders moet je omrijden of omlopen. Afschuwelijk vind ik het! Ik krijg het beeld bijna niet uit mijn hoofd en het houdt me nu al de hele avond bezig :(

11 opmerkingen:

 1. hier was laatst ook een traumaheli.. ging gelukkig niet om een kind. bij het ongeluk zelf wou ik sowieso niet kijken, t was rond 11u gebeurd, wij liepen 11.45 van school naar huis, 100 m verder was t gebeurd, ik zag de mensen dus staan kijken vanaf waar we kwamen gelopen.. kreeg daar al een rotgevoel van.. bleh. kan daar echt niet tegen, snap ook niet dat mensen gaan kijken (geen kritiek.. maarkan het zelf dus gewoon echt niet) werd er echt misselijk van en overspoeld door emoties van anderen denk ik.. het was lunchpauze dus geen tijd om echt naar de trauma heli te lopen (die op 200 m van t ongeluk stond, met allemaal huizen ertussen dus daar was sowieso niets te zien van t ongeluk) maar wel vanuit de voortuin even gekeken toen hij opsteeg... dat is idd wel mooi.

  kan me voorstellen dat je het beeld niet meer weg krijgt.. zou ik ook hebben.. :( extra genieten van je eigen mannetje.. hem zo goed mogelijk proberen te leren waar hij over mag steken en goed in de gaten houden (maar ook weer niet overbezorgd... lastig om een middenweg te vinden) vind de ongelukken en zeker die met dodelijke afloop, ook altijd vreselijk eng.. :(

  sterkte meis. knuf

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik heb ook echt spijt ervan dat ik uiteindelijk ook bij het ongeluk ben gaan kijken :( Ik wilde alleen de helikopter zien, maar als je dan al die mensen ziet staan dan vraag je jezelf toch af wat er nou aan de hand is.

   Het opstijgen was wel heel indrukwekkend, je wordt zowat weggeblazen en gezandstraald. Ongelofelijk hoeveel wind zo'n helikopter verplaatst :O

   Verwijderen
 2. Af en toe volg ik je blog en volgens mij wonen we bij elkaar in de buurt. Ook ik hoorde sirenes en zal een traumaheli overvliegen. Zag later op PC waar het was. Sorry dat ik het zeg maar waarom zoveel risico nemen als een tunneltje vlakbij is? AJA

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan wonen we inderdaad bij elkaar in de buurt.

   Zelf nam ik vaak na mijn werk het risico van het oversteken. Het was dan rond 12 uur 's nachts en ik vind het dan eng om zo'n tunneltje door te gaan. Het is dan doodstil op dat kruispunt, want bijna iedereen slaapt.

   Verwijderen
  2. Kan ik begrijpen.
   Tunneltje is op een andere manier dan weer eng, maar mijn "bloemkoolwijk" )(O"flank) vind ik 's avonds ook eng.
   AJA

   Verwijderen
 3. Vreselijk! ongelukken zijn sowieso altijd al erg maar als er kinderen
  mee gemoeid zijn is het helemaal verschrikkelijk....
  Ik ben altijd bang als ik met de auto ben en kinderen zie fietsen
  langs de kant van de weg....je weet nooit wat ze gaan doen....
  Vreselijk voor de chauffeur van die wagen ook....dat beeld zal
  hij of zij ook nooit vergeten en dat schuldgevoel ook al kon hij
  of zij het kind waarschijnlijk niet ontwijken...
  Je staat zo machteloos op zo'n moment ...ikzelf ben verpleegkundige en ben dus eigenlijk verplicht om hulp te bieden maar wat kunnen wij doen op zo'n moment?....je hebt immers geen materiaal bij. Knuffel je kleintje maar eens extra ...zoals gretha hierboven zei....het is de nachtmerrie van alle ouders dat er iets
  met hun kroost gebeurd....het blijft moeilijk om ze los te laten...
  Veel liefs en sterkte

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ow wat akelig zeg! Ik kan me voorstellen dat je het beeld niet uit je hoofd krijgt. Het is echt mijn grootste nachtmerrie (van iedere ouder denk ik) je hoopt dat je kind nooit iets overkomt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kun je bij de gemeente nu aandringen op n betere= veiligere oversteek? Vaak is zon ongeval wel n reden om wegen te verbeteren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er staan verkeerslichten alleen voor auto's. Er zijn geen fietspaden dus ook geen oversteekplaatsen voor voetgangers. Het is een doorgaande weg. Oversteken voor fietsen en voetgangers kan en mag dus helemaal niet. Er zijn twee tunneltjes onder de weg door maar ja, dan moet je omlopen of fietsen. AJA

   Verwijderen
 6. Oh wat vreselijk! De nachtmerrie van iedere ouder. Ik hoop dat het met kindje goed is gegaan?!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wou dat ik het wist :( Op internet lees je wel geruchten dat het jongetje hersendood zou zijn, maar ook dat hij is overleden... Maar in hoeverre dat waar is, dat weet ik niet.

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)