vrijdag 4 juli 2014

Family fun day 26: BBQ die een gourmet werd

Voor gisteravond hadden we het plan opgevat om te gaan barbecuen. 's Morgens stonden we al vroeg in de keuken om bruine bonen burgers te maken. 

Alles stond klaar toen er een vliegende mier op mijn arm landde. En eentje op mijn been. En toen keek ik om en zag het krioelen van de mieren en vliegende mieren. Blijkbaar was het signaal gegaan dat de mieren hier in de omgeving zich gingen voortplanten; mijn zus had er ook last van gehad in de tuin. De barbecue-lust was direct over, maar gelukkig zijn we niet voor één gat te vangen en hebben we lekker gegourmet. 

Kosten: €15, maar normaal gesproken hadden we natuurlijk ook moeten eten... Al was het dan misschien wel iets minder uitgebreid geweest. 

5 opmerkingen:

 1. Oh yak, dat lijkt me een griezelige gewaarwording, zoveel vliegende mieren. Hier hebben wij er ook een paar gespot (tijdens het bbq-en). Zou het aan het warme weer liggen, dat ze ineens uitvliegen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat het inderdaad aan het weer ligt! Bijzonder eigenlijk dat alle mieren dan tegelijk weten dat het zo ver is...

   Verwijderen
 2. Voor onze garagepoort krioelt het op de oprit ook van de mieren. Nog een geluk dat ze de garage niet binnenkomen (inpandige garage)
  liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hier ook weer veel vliegende mieren (mieren zijn hier al heel lang.. ook alweer binnen gehad.. bleh)
  balen dat het binnen gourmetten werd.. alhoewel het buiten vies benauwd was.. bij jullie niet ?

  en 15 euro voor bbq/gourmet vind ik nog netjes hoor.. het is bij ons vaak flink duurder omdat man dan heeeeeel veel vlees eet en ik er vanalles gezonds bij wil :p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien was het ook wel iets duurder, maar we hadden al veel in huis, dus we hebben voor €15 extra boodschappen gehaald :)

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)