donderdag 24 juli 2014

Family fun day 29 + 30: zwemmen

Bekentenis: ik heb een hekel aan zwemmen! Vroeger vond ik het heel leuk, maar op zwemles is dat er wel vanaf gegaan. Ik was een echte waterrat, maar ik kreeg die verrekte schoolslag maar niet onder de knie; ze zagen constant een klein foutje, maar ik snapte nooit wat ik nou verkeerd deed.  Het gevolg hiervan was dat ik niet meer voor de leuk naar het zwembad ging, maar om die schoolslag maar perfect onder de knie te krijgen. Zwemmen associeer ik nu vooral met dwang en een hoop gedoe. En dat terwijl zwemles in mijn ogen toch vooral zou moeten draaien om jezelf kunnen redden als je in het water valt... Mooie techniek zou maar een tweede moeten zijn. En zo'n zwemdiploma is ook maar een stukje papier waar geen hond naar vraagt. Ik zou het niet erg vinden als Tobias later geen zwemdiploma heeft, als hij maar goed kan zwemmen, dat vindt ik het belangrijkste. En of dat nou met een perfecte schoolslag is of op zijn eigen manier, dat maakt me niet zoveel uit.

(Uiteindelijk is het trouwens helemaal goed gekomen; bij schoolzwemmen waren ze niet zo streng en heb ik zowel mijn A als B diploma nog gehaald!)

Maargoed. Zwemmen dus...

Ik heb er een hekel aan, maar Tobias duidelijk niet. Je kan hem haast geen groter plezier doen dan naar het zwembad te gaan (ok, misschien met fietsen...) Dus we gaan nu regelmatig zwemmen en ik moet zeggen dat zien hoe hij ervan geniet mij ook weer een stukje van mijn plezier in het zwemmen teruggeeft. 

Afgelopen zondag zijn we naar een zwembad hier in de buurt geweest en gisteren hebben we bij mijn zusje in de tuin in het grote zwembad gezwommen.... En vanmiddag gaan we ook weer :) Kortom: er wordt heel wat afgezwommen en gespetterd ;)

Kosten: 3,70 voor entree bij het zwembad voor Tobias; zelf mochten we gratis met de Rotterdampas naar binnen
Bij mijn zus zwemmen was uiteraard helemaal gratis ;) Na de foto hebben we hem trouwens direct zijn hoedje opgezet, mocht iemand zich afvragen waarom dat arme kindje zo'n ontaarde moeder heeft die hem met een bloot bolletje in de brandende zon laat zwemmen. Het was overigens ook al half 5; tussen 11 en 3 probeer ik hem zoveel mogelijk uit de zon te houden. :) En factor 50 wil ook wel helpen ;) 5 opmerkingen:

 1. Balen als zo je plezier in zwemmen wordt verknoeid, Mijn ervaring is dat kinderen veel beter op 7-8 jarige leeftijd het zwemdiploma kunnen halen. Het lessen gaat dan veel gemakkelijker en sneller. En voor die tijd lekker zelf als ouder met je kind spelen en genieten in het water.
  Veel zwemplezier! JBR

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had het met de rugslag. Was nooit goed genoeg. Totdat ik zelf heel.boos werd (als hummel van 6) en zei dat het niet anders ging. Zo heeft zwemmen.bij mij toch iets positiefs.
  En zwemmen met kinderen is heel anders. Zeker met zo'n leuk kereltje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke foto's van je zoontje. Toch is het wel belangrijk dat je zoontje zijn diploma's haalt. Vaker met jeugduitjes, kampen of uitstapjes vragen ze naar zwemdiploma's. Hebben de kids die niet mogen ze niet of in het peuterbad zwemmen.
  Och, misschien haalt hij de diploma's wel vlug.
  Veel zwemplezier komende weken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind zwemmen wel aardig, maar meestal is het zwembad te druk vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb voor mijn zoontje van 2 laatst voor de veiligheid maar een zwemvest gekocht

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...