woensdag 27 augustus 2014

Facebook en forum

Anderhalve maand geleden besloot ik opeens om te stoppen met Facebook en forums. Vooral één forum was altijd een enorme tijdvreter en het was in het begin erg moeilijk om er vanaf te blijven. Maar ik merkte dat het langzaam steeds beter ging. Ik dacht eigenlijk helemaal niet meer na over het forum en mijn leven was een stukje leger, maar die tijd vulde ik op met leuke, nuttige dingen.

Tot ik vorige week opeens aan een forumlid moest denken. Ik wist dat zij deze week belangrijk nieuws te horen zou krijgen en besloot even in te loggen. En het ging eigenlijk best goed. Na een kwartiertje logde ik weer uit, geïnformeerd over het forumlid. Verder niks gepost ofzo.

Een paar dagen later verveelde ik me en dacht ik: ik ga even op het forum kijken, het ging vorige week zó goed... En vervolgens beland ik dus weer middenin een discussie over hetzelfde onderwerp als altijd. Zo'n onderwerp waar je het toch nooit over eens word, omdat er een aantal fanatici zijn die elke kans aangrijpen om hun parade-paardje van stal te halen. Zelfs in topics die daar niet eens over gaan.

Waarom? WAAROM?? Waarom ga ik toch weer op dat forum en laat ik mezelf direct weer zo uit mijn tent lokken??

Maargoed: ik ken mijn valkuil nu. Ik moet mezelf gewoon afzijdig houden van discussie-topics, want dan blijf ik bezig met kijken of er nog iemand op mijn stukje heeft gereageerd. Gewoon denken: lul maar lekker! Ik ben happy met mijn leven en ik hoef niet van anderen te horen dat ik gelijk heb. En topics waarin alleen wordt gevraagd wat ik heb gegeten of welke kleur ondergoed ik draag, die vind ik lang niet zo interessant. Dus eigenlijk blijft er dan weinig over voor mij op dat forum.


PS: met de badkamer gaat het goed. Vandaag heb ik wat meer tijd buiten doorgebracht. Tobias is wel ontzettend moe en ik ook, maar het ging wel een stuk beter dan gisteren.

PS2: Facebook mis ik trouwens als kiespijn!!! Soms als ik bij mijn moeder ben zie ik het wel eens voorbij komen. En het is eigenlijk heel veel meer van hetzelfde...

6 opmerkingen:

 1. Facebook is leuk, als je de keuze hebt om te beslissen wat je kan zien. Ik zie toch regelmatig dezelfde discussies voorbij komen.
  Of van die irritante kryptische berichten. Daar kunnen we ook niks mee.
  Facebook is nu vooral een middel om wat dingen te verkopen en zelf wat dingen gratis verkregen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb geen Facebook dus ik weet ook niet wat ik mis. Ik begrijp dat veel mensen ter ontspanning erop zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er ging wat mis, de helft ontbreekt: Maar ik snap dat het ook veel tijd en energie kan kosten.
   Zolang je je daar bewust van bent, kan het denk ik geen kwaad en kun je er ( af en toe) afstand van nemen.

   Verwijderen
 3. Ik mis je wel in "ons" topic op het forum hoor! Ik doe nog steeds beide, Facebook en forum maar beide met mate. Voornamelijk op mijn telefoon (minder makkelijk met reageren) en alleen heel af en toe nog uitgebreid reageren. Succes met de badkamer verbouwing, ik weet zeker dat het heel mooi gaat worden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks :)

   Ja, dat specifieke topic mis ik ook inderdaad. Daar wil ik ook af en toe nog wel weer gaan posten.... Maar eerst moet ik het dan nog wat beter onder controle hebben :)

   Verwijderen
 4. Het probleem herkennen en erkennen is de eerste stap naar herstel! Goed gedaan dus.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)