zondag 3 augustus 2014

Family fun day / weekend 31: weekendje op stap

Afgelopen weekend zijn we een weekendje naar Friesland geweest.

Op vrijdagmiddag zijn we vertrokken. We hebben een tussenstop gemaakt in Gouda waar we bij de koffie-fabriek hebben geluncht. Daarna zijn we naar Utrecht gegaan en daar hebben we gewacht tot het half 7 was en we gratis verder konden reizen met ons weekend vrij abonnement. We hebben daar ook even avond gegeten bij de La Place.

De rest van de treinreis zat ik vastgezogen aan mijn nieuw gekochte boek de kraamhulp van Esther Verhoef. Echt een doorlezer, want het was ontzettend spannend! Sander is er op de terugweg aan begonnen en vindt het ook een bizar verhaal. Het is best heftig als je erbij stilstaat hoe je eigenlijk je vertrouwen helemaal uit handen geeft aan iemand die je niet kent op zo'n kwetsbaar punt in je leven. Brrr....

Als Sander het uit heeft gaat mijn zusje hem nog lezen en daarna gaat ie terug naar Friesland voor mijn schoonmoeder en ons beppe. ;) Ik denk dat die er ook wel van zullen genieten.

In Friesland zijn we (voor de verandering ;) ) weer eens gaan zwemmen met Tobias; schoonmoeder/beppe was ook mee. Het blijft gewoon genieten om met dat mannetje te zwemmen. Hij wordt er ontzettend enthousiast van! Vooral het golfslagbad vond hij helemaal geweldig, lekker elke keer het water over zijn beentjes laten spoelen.

Tussen het zwemmen door was hij bij me op schoot in slaap gevallen, lekker warm in een handdoekje gewikkeld... Zo vaak gebeurt het niet meer dat hij in slaap valt op schoot dus dat was ook weer even ouderwets genieten.

Na het zwemmen is Tobias met beppe naar huis gegaan om te slapen en zijn Sander en ik Leeuwarden nog even ingedoken. Even een lekker ijsje gegeten, sapje gedronken en een beetje door de stad geslenterd. Dat voelt samen toch weer even heel anders dan wanneer je met de kinderwagen op stap bent.

Bij terugkomst bleek het kleine mannetje nog steeds wakker, maar toen hij ons eenmaal had gezien was hij al snel daarna in slaap gevallen. De rest van de avond hebben we gezellig gekletst rond de vuurkorf en toen niet te laat naar bed gegaan.

Vanmorgen zijn we nog even langsgeweest bij Sanders oma "oerbeppe". Ontzettend leuk om te zien hoe ze geniet van haar eerste achterkleinkind. Wat wel even schrikken was: Oerbeppe had een ketting om met kralen en Tobias trok die kapot en deed in één beweging direct een kraal in zijn mond. Gek genoeg raakte ik niet in paniek maar zei direct (vrij dwingend, dat wel!) dat Tobias een kraal in zijn mond had en Sander die ernaast zat kon hem er direct weer uitploppen. Maar op zulke moment zit je hart dan wel helemaal in je keel van de schrik!

Op de terugweg hadden we geen zin meer om te koken dus hebben we een patatje gehaald ;)

Uiteindelijk best een duur weekendje denk ik. Gok dat we rond de €70 hebben uitgegeven, de precieze kosten weet ik nog niet...


2 opmerkingen:

  1. Dat boek heb ik ook gekocht als dwarsligger voor onderweg, maar ik ben er nog niet in begonnen. Mijn dochter wel, maar ze vond het te eng dus ze is gestopt.
    En zwemmen. Ja. Dat wil ik ook weer gaan doen met ons kleintje.

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)