dinsdag 26 augustus 2014

Mijn god, waar ben ik aan begonnen?

Deze vraag spookte vandaag een aantal keer door mijn hoofd. Heel het huis is stoffig, ondanks dat Sander gister nog heeft gestofzuigd. Ik kan niet boven naar het toilet, terwijl ik (waarschijnlijk) een blaasontsteking heb en dus best vaak moet. Tobias moet in de keuken gebadderd worden.

En dan heeft Tobias ook nog deze week uitgekozen om niet meer in de box te willen. Er moet gekropen en geklauterd worden. Maar bij opa en oma valt er niet veel te kruipen en te klauteren, met een grote hond die ook nog eens gigantisch verhaard. En bij ons valt er momenteel ook niet echt te kruipen, met al dat stof en rommel.

En het vervelendste vind ik eigenlijk nog dat ik mijn ritme kwijt ben. Of beter gezegd: ons ritme. We hadden echt een geweldig en gezellig ritme, waarbij Tobias boven speelde terwijl ik de was opvouwde en boven opruimde en 's middags gingen we dan vaak even een stukje wandelen of andere buiten-activiteiten. Er komt nu allemaal niks van terecht en ik vind dat gewoon jammer, net alsof iets waar we samen heel hard voor hebben gewerkt en wat ik heel waardevol vind opeens weg is. Volgende week wordt er gelukkig minder lawaai gemaakt en kunnen we het weer een beetje oppakken.

Maargoed, dan gaan de kleinste dingen me irriteren. Bijvoorbeeld dat we nu geen wasjes kunnen draaien. Dus dat ik alles naar mijn ouders moet brengen. Natuurlijk is dat luxe, want sommige mensen moeten dat allemaal zelf oplossen. Maar ik word er chagerijnig van. Ik wil gewoon zelf wassen! En natuurlijk zal je dan net zien dat Tobias 3 outfits per dag onderspuugt en volsmeert met eten...

Sorry, het is even een klaagblogje geworden. Ik weet dat we in onze handjes mogen knijpen dat we de badkamer zo grondig kunnen laten aanpakken en dat mijn ouders zo dichtbij wonen waardoor ik gewoon kan gaan douchen bij hen. Maar ik zal wel blij zijn als het achter de rug is en het gewone leven weer gaat beginnen...

15 opmerkingen:

 1. verbouwen lijkt me ook vreselijk idd.. gelukkig duurt het maar even. en of je er nu van baalt of probeert het te ontlopen (een dagje bij je ouders doorbrengen, of bij vrienden op bezoek ? of een x naar monkeytown waar hij lekker kan klimnen en klauteren zonder stof en haren ? of lekker samen zwemmen oid, lekker even weg van huis iig....) de verbouwing gaat door, ongeacht hoe jij je voelt ;) dus probeer iets te doen waar je je beter van voelt ;) (makkelijk gezegd.. snap ik )

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik begrijp je helemaal hoor! Ik heb ook een gruwelijke hekel aan verbouwingen en klussen. Het is een troep en haalt je hele structuur onderuit. Van mij mag je gerechtvaardigd zeuren :) Veel sterkte en straks heeeeel erg genieten van die mooie badkamer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Daarom stel ik de badkamer nog maar even uit ... moet 25 kilometer naar mijn ouders, da's een beetje ver voor een draai was en douchebeurtje :) Succes met de rommel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig is het maar tijdelijk.
  Straks ben je blij als het eenmaal achter de rug is en jullie kunnen genieten van de nieuwe badkamer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. verbouwen is echt niet leuk inderdaad, hoe lang gaat het duren denk je? Ik weet nog dat ik met mijn oudste tijdens een grote verbouwing (nieuwe ramen, isolatie en veel kunststof kozijnen) naar mijn ouders ben gevlucht, ik vond het stof te onveilig voor onze toen nog kleine ventje. Hij was amper 4 maanden oud. We hebben toen 2 weken bij mijn ouders gewoond, en dat vond ik helemaal niet fijn, maar het resultaat was super. Een voordeel is dat het voorlopig niet meer hoeft! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is nu even doorbijten en straks extra genieten als het af is ! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. onze aannemer belde dat hij zaterdag al kan beginnen. Slik dat is even 2 weken eerder. we hebben nog niet alles dus we moeten nog aan de shop. ach denk maar zo zijn we ook 2 weken eerder klaar. Het is eff een zure appel maar resultaat daar doe je het voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik had vandaag geen water, wegens werkzaamheden buiten. Toen ik enorm gefrustreerd door mijn niet lukkende opdracht, wilde gaan afwassen, ging het niet :-(. Zijn van die kleine dingen, die dan blijven doorwerken

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij zaten vorig jaar wegens lekkende ondergrondse chauffagebuizen en renovatie van de badkamer 6 maand zonder badkamer : geen lavabo, geen bad, geen douche.... Het was 6 maand behelpen met een bassintje om ons te wassen. Wij hadden niet de luxe dat we ons konden gaan douchen bij ouders of schoonouders. Toen de badkamer eindelijk in gebruik kon genomen worden, besefte ik maar al te goed dat een badkamer eigenlijk een luxe is die we als vanzelfsprekend zijn gaan vinden....liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Even doorzetten nu. Dadelijk is alles achter de rug en het je het weer schitterend.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik haaaaat verbouwen! Ik haaaaat bouwmannen! Brrrrr... Maar... het resultaat telt. Als het klaar is heb je een hele mooie, nieuwe, frisse badkamer... Aaaaaah, sommige dagen zou je wel vooruit willen spoelen... Succes en hou vol!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hahaha, haatsmurf has arrived ;) ;)

   Opzich zijn die bouwlui niet zo erg, want ik heb ze een sleutel gegeven en verder bemoei ik me eigenlijk nergens mee. Als ze wat willen weten kunnen ze bellen, maar grootste gedeelte van de tijd zit ik bij mijn ouders, omdat Tobias hier dan lekker rustig kan slapen. En nu heb ik de laptop meegenomen en is het dus helemaal relaxed :D

   Verwijderen
  2. Als er bij ons werkzaamheden gebeuren, wil ik er altijd bij zijn om te zien 'wat' er gebeurt en waar ze mee bezig zijn. Zit ik met vragen omtrent de uitvoering of heb ik opmerkingen dan kan ik die direct kenbaar maken.
   Bij sommige werkmannen is het ook wel nodig dat er een beetje controle of druk is van de klant. Toen mijn oom een aantal jaren terug zijn zolder liet isoleren, hadden de werkmannen een deeltje van de zolder dat moeilijk te bereiken was, gewoonweg niet geïsoleerd. Toen mijn oom even naar boven ging om te kijken, merkte hij net voor ze de wanden gingen afslaan met gyproc op dat ze een hele hoek hadden 'overgeslaan'. Was hij op dat ogenblik niet gaan kijken, had hij nooit geweten dat de isolatie niet zat zoals werd afgesproken. Ik bind het dus beter dat om aanwezig te zijn bij werkzaamheden.
   liesbet

   Verwijderen
 12. @ Liesbeth: opzich heb je gelijk, hoor!! Alleen ik volg in dit soort zaken altijd mijn intuïtie en ik heb gewoon een erg goed gevoel bij deze mensen. Toen onze keuken werd geplaatst had ik dat dus totaal niet en ben ik er inderdaad de hele tijd bijgebleven. En die man had ook absoluut geen sleutel van mij gekregen!! Maar bij deze werklui (of beter gezegd: het hele bedrijf) heb ik een goed gevoel. Allemaal nette mensen en tot nu toe ben ik super tevreden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Verbouwen lijkt me inderdaad vreselijk, gelukkig gaan we dat de komende jaren niet doen denk ik.
  Bedankt voor je super lieve aanbod op mijn blog vandaag, ik stuur je binnenkort even een berichtje!
  Sterkte nog even en ik hoop dat ze snel klaar zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)