dinsdag 9 september 2014

Hmm... frambozen!

In juni kocht ik een frambozenstruik. Het ding groeide en groeide en inmiddels kan ik elke dag een paar frambozen plukken. Eerst elke dag 1 of 2, maar inmiddels toch al gauw een stuk of 6 tot 8 frambozen. En het worden er nog steeds meer per dag, want ik zie de takken nog volhangen met halfrijpe en nog lang niet rijpe frambozen.

Ik word er elke dag weer blij van om die roze vitamine-bommetjes op te eten. Ik ben namelijk dol op frambozen, maar vind ze altijd veel te duur! Dat ik ze nu "gratis" uit mijn eigen tuin kan halen, dat maakt me helemaal happy! (ok, het duurt nog wel even voor we de investering terug hebben verdient, maar er gaat niks op tegen eigen fruitstruiken, vind ik!)En nog zoiets leuks: 3 jaar geleden kregen we van mijn tante een vlinderstruik. Op ons oude dakterras stond hij helemaal te verpieteren, maar dit jaar hebben we hem in de volle grond gezet en hij komt nu helemaal tot leven. En eindelijk komen er nu dus ook vlinders op af! Vorige week zaten er zelfs twee vlinders tegelijk op.Ik had nooit verwacht van mezelf dat ik zo blij zou kunnen worden van planten.... Welke planten maken jullie vrolijk??

11 opmerkingen:

 1. Eigenlijk ben ik blij om elke plant en struik (behalve onkruid natuurlijk) die in onze tuin groeit. De bloemen en struiken maken onze tuin mooi en trekken allerhande vogels en insecten aan, de planten in de groententuin leveren gezonde groenten en vruchten op en de fruitbomen verschaffen ons gratis fruit.... Het doet gewoon deugd om dag na dag te zien 'hoe' planten veranderen. liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wist je dat de vlinderstruik giftig is? Oppassen met Tobias dus. Verder vind ik frambozen ook heerlijk. Wij hebben de gele variant in de tuin staan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei, dat wist ik niet! Op het moment speelt hij nog niet echt in de voortuin, maar voor volgend jaar zal ik het zeker in de gaten houden.

   Verwijderen
  2. Ik wist ook niet dat een vlinderstruik giftig is dus goed dat je het hier even vermeldt....

   Verwijderen
 3. Ik word ook blij van planten, geniet als de hortensia mooi bloeit en de stokrozen. Ik heb een kleine tuin maar geniet er echt van. Ik hoef in de zomer ook nooit echt weg op vakantie, ben net zo lief thuis. Zou liever in de wintermaanden gaan. Dan is het hier guur en in de zonbestemmingen goedkoper, minder druk en aangenaam warm ipv stikheet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Stokrozen vind ik zo leuk. Vorig jaar gele zaden gestrooid en ik zie nu de bladeren opkomen,als het goed is heb ik daqn volgend jaar een plant, ze zijn 2-jarig en zaait makkelijk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik houd wel van geraniums moet ik bekennen. Ook al schijnen die tuttig te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Denk je eraan om de vlinderstruik volgend jaar in het voorjaar terug te snoeien. Dan wordt hij pas echt groot en erg mooi. Op een mooie zonnige dag kun je soms wel 20 vlinders tegelijkertijd zien. Dus ja hij maakt mij ook wel blij.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb geen tuin, maar geniet van mijn groenblijvende klimop op het balkon. Verder geniet ik heel erg van mooie pompoenen, die ik aan de straatkant koop als decoratie op mijn balkon. Geen onderhoud en wel heel fleurig/gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mijn opa had vroeger een stuk grond op zijn boerderij waar heel veel frambozenplanten stonden, zo lekker. Maar inderdaad omdat het te duur is, koop ik ze eigenlijk nooit meer. Misschien toch zelf eens een plant kopen ... goed idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik geniet van de rozenstruik voor de mooi en de aardbeien en de appelboom voor de lekker. De appelboom kocht ik ooit als klein boompje voor maar 6 euro. Denk dat ik er de afgelopen jaren zeker al voor een 100 euro aan appels uit heb gehaald. Dochterlief vindt het ook helemaal geweldig en wil nu elke dag wel appeltaart, apelmoes en appelflappen maken.
  In de voortuin had ik van alles staan, maar dit ga ik terugbrengen tot een mooie buxus en wat makkelijks kruipends eromheen.
  Ben momenteel aan het kijken waar ik oplossingen kan vinden om tijd te besparen. En de tuin is iets waar veel tijs in wordt gestoken en me in verhouding dan te weinig oplevert.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)