zaterdag 13 september 2014

Oei, dit gaat veel geld kosten...

... was een van de gedachtes die ik had toen ik onder onze nieuwe douche ging. Man o man, wat een heerlijke straal. Zelfs de regendouche, waar ik eigenlijk een hekel aan heb, maar die Sander graag wilde, was echt goddelijk! Dat wordt straks een hoge waterrekening, ben ik bang. Of misschien ook wel niet, want we kunnen nu wel samen douchen, wat in de oude situatie niet kon. Ik ben benieuwd!

Helaas is de badkamer nog niet helemaal af en komen ze op maandag weer langs om het af te maken, maar het feit dat we dit weekend al wel gebruik kunnen maken van de douche maakt een hoop goed.

Verder hebben we de facturen voor de badkamer ook ontvangen. Uiteindelijk is het €1.300 duurder geworden dan we hadden gepland, omdat we op het laatste moment hebben besloten om een verlaagd plafond te laten plaatsen met spotjes erin. Maar tegelijk maakt dat het wel helemaal af, dus we zijn er wel heel erg blij mee.
PS: en nu is het afgelopen met het geouwehoer over de badkamer ;) Beloofd!

16 opmerkingen:

 1. Moet het plafond nog geverfd worden? Het lijkt net alsof het groen is. Maar ik kan wel al zien dat het mooi gaat worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja, klopt. Dat is nog het badkamerplaat. :) Op maandag komen ze daar een stuc op aanbrengen en dan moet het ook nog geverfd worden :)

   Verwijderen
 2. ik vroeg t me ook al af.. de plafondkleur.. maar kan zijn dat je dat mooi vindt;) ook prima!
  verder prachtig! en mag je best over praten toch :) kost een hoop geld en tijd en dus ook energie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, haha, maar het moet niet "sander en daantjes badkamer blog" worden, LOL ;)

   Verwijderen
 3. Je kan volgens mij overal van die waterbespaarders tussen zetten? Had ik bij ons vorige huis ook. Gewoon in het stukje tussen de kraan en de slang zeg maar. Bij bespaarbazaar verkopen ze ook heel fijne zeer zuinige besparende douchekoppen, die zijn ook zo aangesloten op je kraan. Kan je een beetje afwisselen. Je badkamer ziet er prachtig uit zeg en het is nogal wat, logisch dat je het er over hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 't Ziet er wel mooi uit. Die badkuip met afgeronde hoeken is wel speciaal maar ik vraag me af hoe de afwerking gedaan is tussen die ene (ronde) hoek en de hoek met de muur.... Zit dat toegestoken met 't een of 't ander ? Zoniet kan daar toch water en vuil tussen en je kan er zo goed als niet aan om dat op te kuisen ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar zit een soort planchet (aan beide kanten). Hij loopt niet helemaal rond met mozaiek door tot de achtermuur. Ik zal binnenkort nog wel wat detail-foto's maken :)

   Verwijderen
  2. De vloer is dat laminaat of een soort vinyl ? liesbet

   Verwijderen
 5. wij hebben ook zo`n plafond met spotjes, maar inmiddels doen ze het allemaal niet meer. Heb je speciale spotjes?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Om eerlijk te zijn: geen idee. Maar daar ga ik wel vanuit; de aannemer heeft ze uitgekozen...

   Verwijderen
  2. Inbouwspots en de armaturen voor in een badkamer moeten aan bepaalde vereisten voldoen omdat ze waterdicht of spatwaterdicht moeten zijn. Ze moeten voldoen aan een bepaalde IP norm omdat een badkamer een vochtige ruimte is. Wij hebben vorig jaar onze badkamer ook vernieuwd en er zitten meerdere spots in het plafond en één (of twee zou even moeten kijken) in de douche zelf. Die spots en de armaturen waren in elk geval een pak duurder of gewone spots voor een andere ruimte. Wij hebben in de keuken allemaal led spots maar in de badkamer zijn het in elk geval geen led spots. liesbet

   Verwijderen
 6. Wat is het mooi geworden! Geniet ervan :) En ik kan me voorstellen dat je toch bent gegaan voor het verlaagde plafond, als jullie dat graag wilden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is prachtig, vooral je bad geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het bad ook nogal speciaal en de mozaïek randafwerking van het bad komt dan terug in het platte stuk boven de lavabo.... Wel mooi. Die ene lavabo met daarnaast nog een stukje 'werkblad', vind ik eigenlijk interessanter of een dubbele lavabo. Onze badkamer werd vorig jaar vernieuwd en wij waren van plan om maar één lavabo (met meubel) te zetten omdat we er toch altijd maar één gebruiken en er geen twee nodig hebben. Onze (volwassen) kinderen vonden dat we toch maar een dubbele lavabo met meubel moesten zetten omdat dat de verkoopbaarheid naar later toe vergroot (volgens hen). We hebben de raad van de kinderen opgevolgd omdat we toch ruimte genoeg hadden maar nu spijt het me wel wat dat het ene dubbele lavabo is. Indien te herdoen zou ik maar ene zetten omdat die tweede toch niet gebruikt wordt (en ook moet onderhouden worden) Wat betreft die verkoopbaarheid naar later toe, zal wellicht toch maar zijn eens wij alletwee dood zijn......liesbet

   Verwijderen
 8. Het wordt wel heel mooi daar in die badkamer!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wow! Super mooi!!!!
  Lekker van genieten zou ik zeggen :).
  Gelukkig is water niet superduur...

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)