maandag 15 september 2014

Weekmenu

Ook deze week weer een weekmenuutje gemaakt, het bevalt tot nu toe goed. Uiteindelijk ga ik alsnog wel elke dag naar de supermarkt, maar in elk geval hoef ik dan niet na te denken wat ik meeneem. Daarnaast ga ik vanaf nu ook opschrijven wat Tobias die avond eet, want anders vallen we vaak toch weer terug op potjes en dat wil ik helemaal niet. Stom dat ik het dan toch af en toe doe, omdat ik gewoon geen inspiratie heb wat ik voor hem kan maken.

Maandag:
Wij: Aardappelpuree met wortels en vissticks
Tobias: Aardappelpuree met rijstroom om het smeuig te maken, met wortels en een klein stukje visstick zonder korstje (hoeveelheid bewaren zodat hij dit later in de week nogmaals kan eten)

Dinsdag:
Wij: rijst met sajoerboontjes, en als toetje yoghurt voor de eiwitten
Tobias: Rijst met boontjes, en als toetje geitenyoghurt voor de eiwitten

Woensdag:
Wij: rijstschotel met prei en kaas
Tobias: een potje (ik zie geen mogelijkheid om dit gerecht te maken zonder kaas en creme fraiche)

Donderdag:
Wij: restjesdag; we hebben nog lasagne in de vriezer liggen
Tobias: Aardappelpuree met rijstroom om het smeuig te maken, met wortels en een klein stukje visstick zonder korstje

Vrijdag:
Wij: Risotto funghi
Tobias: Risotto funghi

Zaterdag:
Wij: uit eten
Tobias: een potje (hij eet bij de oppas, dus dat is wel zo makkelijk)

Zondag:
Wij: vegetarische shoarma met wedges en een salade
Tobias: vegetarische shoarma met ongekruide wedges en wat losse reepjes paprika, komkommer en tomaat (dit is zijn lievelingskostje)


11 opmerkingen:

 1. Maak af en toe extra eten voor je zoon, en vries dat in. Zo heb je je eigen voorraadje gemaksvoeding voor hem.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip! Ik denk dat ik inderdaad de risotto een hele volwassen mensen portie extra ga maken en het dan invries. Is inderdaad wel handig voor de dagen dat hij niet mee kan eten :)

   Verwijderen
  2. A.H. heeft deze week diepvriesbakjes in de aanbieding, vijftig procent korting. Wellicht zit er een mooi formaat tussen voor maaltijden van jullie zoon.

   Groet,Greet

   Verwijderen
  3. invriezen in een ijsblokjes-bak (en daar dan het juiste aantal blokjes uit nemen voor Tobias' portie) kan ook. Kringloop heeft regelmatig ijsblokjes bakken....

   Verwijderen
 2. Wij gebruikten destijds lege botervlootjes van 250 g om een portie voor onze babietjes in te vriezen : gratis doosje, plakkertje met inhoud erop en diepvriezer in....Aangezien ik altijd thuis was (TBM) maakte ik de voeding voor de kindjes elke dag vers maar voor in noodgevallen had ik een paar maaltijdtijdjes voor de kindjes in de vriezer.liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Onze dochter van n maand jonger heeft nog nooit n potje gehad!
  Tip: kook eens in de zoveel tijd wat rijst aardappel en groente en vries dit in kleine porties in! Zo heb je altijd wat bij de hand.. Wij gaven dit ook mee naar de oppas!

  Als ik bedenk dat je voor 1 potje 1 broccoli stronk hebt..

  Succes ermee!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben onze kinderen ook nooit potjesvoeding gegeven want het is een pak duurder of zelfgemaakte babyvoeding. Bij de geboorte kregen we in de materniteit een doos met allerhande staaltjes en reclames en daar zaten een paar potjes van die babyvoeding in. We hebben die zelf opgegeten omdat we vonden dat weggooien zonde was maar ik vond de smaak en de consistentie van die voeding ronduit slecht.

   Verwijderen
 4. Zorg wel voor BPA-vrije plastic bakjes als je eten voor Tobias invriest!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier ook zelden een potje.
  Meestal met de pot mee.
  Meestal kook ik extra veel en vries het in een herbruikbare muffinvorm in.zo kun je bijvoorbeeld een muffin vorm met rijst en een met broccoli combineren.
  Ik noem maar iets he.je kunt natuurlijk eindeloos combineren

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)