maandag 22 september 2014

Weekmenu

Zo, ik ben lekker druk bezig vandaag ;) Heb ook weer een weekmenu in elkaar gezet.

Afgelopen week hebben we veel ongezond / buiten de deur gegeten. Op vrijdag at ik bij mijn ouders, omdat Sander erg laat thuis was en mijn ouders hadden teveel gekookt. Echt superlief en gezellig! Op zaterdag hadden we het etentje van mijn oma. En op zondag hebben we een patatje gehaald, omdat we allebei erg moe waren (een goed begin van de week - not - ) Deze week zal het vast beter gaan!

Maandag:
Wij: rijst met sajoerboontjes
Tobias: rijst met boontjes

Dinsdag:
Wij: pasta-salade griekse stijl
Tobias: losse pasta en groentes, zonder de dressing

Woensdag:
Wij: chili sin carne
Tobias: chili sin carne, zonder de kruiden

Donderdag:
Wij: wedges met iets van groentes (denk brocolli)
Tobias: ongekruide wedges met iets van groentes

Vrijdag:
Wij: bij mijn ouders
Tobias: bij zijn opa en oma

Zaterdag:
Wij: Sander mag spinazie-lasagne maken terwijl ik een taartenbak-workshop ga volgen. Succes Sander!
Tobias: een potje of iets wat Sander verzint

Zondag:
Wij: zelfgemaakte pizza
Tobias: een klein stukje zelfgemaakte pizza en daarnaast losse groentes


Zoals jullie zien ben ik er weer vanaf gestapt om de eiwit-component erbij te zetten. We houden dit zelf wel in de gaten, maar ik ben niet zo dat ik van tevoren al bedenk wat we erbij eten, dat gebeurt vaak op de dag zelf wel. Soms noten, soms bonen en soms een vleesvervanger. En ook wel eens dat we geen eiwitten eten, maar dan eten we weer dingen als hummus op brood.

5 opmerkingen:

 1. Eten jullie altijd vega? (Ik ken je blog nog niet zo lang en heb ook niet alles teruggelezen..) En hoe oud is Tobias?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sander is vegetariër en ik eet heel af en toe vlees, maar ben er niet zo gek op, dus meestal eet ik met Sander vegetarisch mee.

   Tobias is bijna 11 maanden :)

   Verwijderen
 2. Hoi, wat ik me afvroeg is waarom je Tobias niet al een beetje laat wennen aan niet al te pittige kruiden. Geen kritiek hoor, maar dan leert hij wel al andere smaakjes kennen. Ik heb het dan over milde kruiden en niet chili ofzo ;) ik heb zelf geen kinderen dus wellicht is dit wel een superdomme opmerking. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ineke,

   Tobias krijgt af en toe wel wat kruiden hoor. Vorige week hebben we hem bijvoorbeeld voor het eerst een klein beetje kerrie laten proeven. Maar sommige kruiden zijn nog niet zo geschikt. Door de chili doen we bijvoorbeeld altijd scherpe kruiden, dus dan haal ik voor Tobias van tevoren een schepje eruit en kruid het daarna pas.

   Voor de wedges heb ik een gemengde kruidenmix waar ook aardig wat zout doorheen zit, dus vandaar dat hij die ook zonder kruiden krijgt, maar wie weet doe ik er een klein beetje rozemarijn oid over :)

   (Overigens heb ik de wedges van het menu afgegooid, ik zag dat de boerenkool in de aanbieding was bij de AH, Joepie!!)

   Verwijderen
 3. Sinds ik een weekmenu maak, hebben niet één keer meer iets afgehaald, bedenk ik me net. Niemand die er om vraagt, dus blijkbaar missen we er eigenlijk niets aan en was het vooral gemakszucht ... maar niet zo vriendelijk voor de portemonnee :)

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)