donderdag 16 oktober 2014

Altijd alles kwijt

Zoals vaste lezers wel weten: ik ben een sloddervos. Ik ben geen ster in het huishouden, ik laat regelmatig spullen ergens liggen waar ze niet horen, enz. Ik ben dus ook regelmatig wat kwijt, zoals mijn bankpas, random reader, haarborstel, portemonnee, mobiel enz.

Ik probeer mijn leven te beteren door in elk geval te zorgen dat ik de spullen die ik vaak kwijt ben op een vaste plek terugleg nadat ik ze heb gebruikt. Dat scheelt al enorm veel. Maar toch lukt het me nog om dingen kwijt te raken. En ik ben ook een beetje spullenblind, want ik kan dus dingen kwijt zijn en dan opeens erachter komen dat ze gewoon op een kastje liggen waar ik ze niet had verwacht. En als ik het ergens niet verwacht, dan zie ik het gek genoeg ook niet liggen.

Maar het spullen kwijtraken heeft nu een nieuwe dimensie gekregen. Tobias begint namelijk ook steeds vaker spullen te verstoppen. Hij schuift ze onder de bank, onder de tafel en vandaag vond ik zelfs mijn Rotterdampas terug onder het vloerkleed. Dat schiet niet op natuurlijk!! En Sander elke keer maar tegen mij mopperen dat ik een sloddervos ben, terwijl die boef het gewoon verstopt. :(Zijn jullie wel eens spullen kwijt of ben je heel ordelijk??

16 opmerkingen:

 1. Jajaja, geef Tobias maar de schuld, hahaha.....
  Ik ben zelf wel heel ordelijk, maar leef met gezinsleden die altijd en alles kwijt zijn. Toch, na jaren mopperen en meezoeken, lijkt het erop dat in ieder geval manlief iets van mijn ordelijkheid begint over te nemen. Nu begint hij soms op mij te mopperen, als ik bij hoge uitzondering eens iets niet op z'n plek leg ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb een dienblad waar ik de losse dingen op leg. Savonds moet ik de spullen op het dienblad weer op hun vaste plek opbergen. Het kostte me wat moeite om het goed in te voeren maar het werkt perfect nu.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Iets kwijt? Nooit. Ik leg alles wat ik in mijn handen heb terug waar het hoort. Mijn man is altijd van alles kwijt. Als ie thuis komt gooit ie zijn zakken leeg op tafel. En ik mik alles waar het hoort. En dan is hij het kwijt.
  Ik haat rommel. Hij haat het dat ik zijn spullen verplaats.. Wie weet ruimt hij het ooit zelf op.
  Het laatste dat kwijt was was een schroefje tijdens de verhuizing.. Een lullig schroefje..
  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou mezelf niet ordelijk willen noemen, maar ik weet meestal wel waar dingen liggen. Dan bedenk ik wat ik moet hebben en 'zie' ik het als het ware onder m'n sokken liggen, omdat ik het daar het laatst tegen ben gekomen. Wat die sokken daar dan doen, is weer nummer 2 ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben trouwens wel eens dingen kwijt, maar dat is meestal omdat iemand anders eraan heeft gezeten. Toen mijn moeder vroeger nog mijn kamer opruimde bijvoorbeeld. Dan was ik standaard dingen kwijt, die ik in de troep moeiteloos wist te vinden.

   Verwijderen
 5. Haha, heeeel herkenbaar!
  Maar... ik ben er inmiddels van af, en zou mezelf gestructureerd kunnen noemen nu :). Mijn moeder durft het haast niet te geloven, die heeft zo vaak verzucht 'wat moet er van jou worden'.

  Maar het is dus goedgekomen. Mijn manier:
  Voor álles een vaste plek verzinnen, en drie keer per dag opruimen. Dat klinkt erger dan het is, ik doe het tegelijk met het speelgoed van dochterlief. Zij de duplo opruimen, ik de andere rommeltjes weer op de goede plek leggen.
  's ochtends is het het eerste wat ik doe, 's middags voor dochterlief naar bed gaat maken we een rondje en 's avonds na het eten weer.

  Voor mij werkt het...

  Maar he, als jij het zo ook prima vind, zou ik het lekker zo houden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. was ook altijd alles kwijt. moest mezelf echt gaan aanleren om dingen op vaste plekken te leggen idd. portemonnee standaard in tas of jas, of nu een la van de kast in de gang. sleutels t liefst gewoon heel de dag in mn broekzak, zeker in de zomer dat we ook de chterdeur enz gebruiken, anders ga ik zonder sleutels naar school.. niet handig :p (buurvrouw heeft wel een sleutel, maar zal je zien dat ze juist dan net weg is).. pinpas komt thuis mn portemonnee niet uit gelukkig en ja ik heb ook wel eens zonder portemonnee in de supermarkt gestaan :( in de luiertas laten zitten die ik natuurlijk niet mee had naar de supermarkt.. :p dus ik dwing mezelf om het op te ruimen anders ben ik het idd kwijt.. zeker nu met de kids, dan zijn belangrijke papieren opeens kapot of vies enz.. dus ik moet wel opruimen :p

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Spullen ben ik eigenlijk nooit kwijt, i.t.t. mijn man. Wel ben ik mijn hoofd een chaoot en vandaag stond ik dus (weer eens) te pinnen met een code die ik met geen enkel hulpmiddeltje tevoorschijn kon toveren... gelukkig heb ik 'm thuis dan wel weer op een vaste plaats, die ik ook weet en terug vond. Maar betalen deed ik cash!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben zelden iets kwijt maar mijn man daarentegen.... Ik heb de gewoonte om als ik iets gebruikt heb, het terug op de juiste plaats te leggen. Mijn man gebruikt iets en legt het uit zijn handen waar hij het maar leggen kan met alle gevolgen vandien. Hij is vaak allerhande zaken kwijt en moet vaak zoeken om iets terug te vinden. Als hij van het werk thuiskomt laat hij een 'spoor' achter : muts hier, handschoenen elders, rugzak met brooddoos op het werkblad in de keuken, jas aan een stoel in de living of gewoonweg op tafel, zijn ene schoen onder de radiator, de andere een halve meter verder..... Ik vind het enorm vervelend dat hij zo slordig is maar het maakt totaal niet uit dat ik hem erop wijs om alles op zijn plaats te leggen. Als hij als laatste naar bed gaat en ik de volgende dag als eerste opsta, moet ik ongeveer 10 minuten voorzien om alles op te ruimen wat hij heeft laten rondslingeren de avond voordien. Echt niet leuk.... Een tijdje geleden, was hij zijn bril kwijt : nergens te vinden dus dan maar een andere bril aangeschaft. Ik vond hem uiteindelijk terug op een rek op zolder..... Een andere keer was hij weer zijn bril kwijt. Toen ik in de berging een doos melk op het rek wou zetten, voelde ik dat er iets op de plank van het rek lag : te laat natuurlijk want het was zijn bril en die was gebroken door er een karton melk van 12 l op te zetten.....Achteraf was hij dan kwaad op mij omdat de bril gebroken was.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei, dat lijkt me vervelend zeg!! Als ik dat lees valt het hier nog wel mee. Mijn bril ben ik trouwens ook wel eens kwijt, maar dat komt meer doordat ik niet zo goed zie zonder bril!

   Verwijderen
 9. Jahoor. Ik ben voortdurend vanalles kwijt. Dan kom ik met mijn handen vol kinderen en boodschappen thuis en weet ik niet meer waar ik de autosleutel gelaten heb. In de auto nog, in het washok, in de handtas, in de wandelwagen, ...
  Ook knuffels moet ik voortdurend gaan zoeken, maar dat is mijn schuld niet.
  En ik ben het briefje van de post kwijtgeraakt en nu vinden ze mijn postpakket op het kantoor niet zonder dat briefje :-(.
  Al dat zoeken is puur tijdverlies, maar na zovele jaren heb ik er nog steeds niets op gevonden :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Veel ben ik niet meer kwijt. Ik heb een rommelmand op de trap, zijn we iets kwijt dan ligt het in 99 van 100 keer daar.
  Zolang een ander de spullen niet opruimt kan ik het terug vinden. Maar toegegeven ik ben wel eens wat kwijt. Laats mijn creditcard. Ik had deze gebruikt om mijn wasmachine mee te betalen. Maar waar dat ding gebleven is? Geen idee, ik heb de kaart laten blokkeren en een nieuwe aangevraagd.
  Zo'n 2 jaar terug was ik wel een sloddervos en was ik regelmatig dingen kwijt. Langzaam aan heb ik vrijwel overal structuur in aan gebracht en het loont.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. We hebben in de gang een kast staat, daarop word alles verzameld. sleutels, brillen, pasjes. Mocht het daar niet op liggen dan zit het in mijn jaszak.;)
  Fietssleutels van de jongens zijn we dagelijks aan het zoeken. het zijn van die heerlijke chaoten. Er zit een mega koord aan alle sleutels. Maar toch elke dag weer afvragen waar ze zijn. Zucht

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik was ook een sloddervos en soms komt het wel wat terug in de berging bijvoorbeeld. Maar door minimale aantal spullen valt het mee. Ik vecht er tegen en heb mijn vriendin G als voorbeeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mijn dochter is ook zo'n rommelkont. Altijd geweest. Nu heeft ze er een naam voor " zwangerschapsdementie " pfffffffffff Haar oudste dochter wordt over een maand 2 de jongste dochter is vandaag 6 weken. Hoop dat de zwangerschapsdementie heeeeeel snel uit haar lichaam gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei, zwangerschapsdementie heb ik zelf tijdens de zwangerschap ook erge last van gehad en ik zou zeggen onderschat dat niet! Zelfs nu heb ik nog af en toe dat mensen tegen mij zeggen dat ik bepaalde dingen zou hebben gedaan of gezegd die ik me dus helemaal niet herinner....

   En het huishouden op orde houden met een 6 weken oude baby zou ook niet echt mijn prioriteit zijn, die heeft wel andere dingen aan haar hoofd denk ik!!

   Het is trouwens net alsof ik mijn moeder lees in jouw berichtje ;)

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...