vrijdag 17 oktober 2014

Muziek op schoot

Vandaag wordt de derde keer dat we naar muziek op schoot gaan. Eerlijk gezegd is het wel iets anders dan ik had verwacht. Ik dacht dat het veel meer (voor mij!!) bekende liedjes zouden worden gezongen, maar de eerste keer kende ik dus geen enkele van de liedjes. Gelukkig worden alle liedjes tot in den treuren herhaalt, dus na twee lessen ken ik de liedjes nu wel aardig.

Tobias is de jongste in de groep en volgens mij ook de brutaalste. Vorige week deden we een liedje / spelletje met bladeren die dan op een lap half doorzichtige stof (chiffon) lagen en die dan omhoog werden gegooid en Tobias kroop doodleuk onder de lap stof door en ging via de onderkant van de stof even bij alle andere kindjes langs om 'gedag te zeggen'. En bleef daarna lekker midden onder het kleed zitten.  Hij doet echt wat hij zélf wil en dat is meestal niet hetzelfde als wat de bedoeling is van de juf. Maar hij komt overal nog mee weg :)

Gelukkig vindt hij het wel ontzettend leuk. Als er liedjes worden gezongen begint hij direct te klappen en lachen. En daar doen we het voor :)


3 opmerkingen:

  1. Leuk toch! Ze zijn nog zo klein. Mijn oudste deed dat altijd met babyzwemmen. Ze wilde alleen met de ballen spelen als ze weer terug moesten in de ton zette ze het op het gillen en deed ze nergens meer mee mee. Op die momenten ging ik gewoon de les uit en zwom los nog even met haar door het bad met bal. Geen gegil en ze had nog even plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn dat Tobias het leuk vindt! Ik heb Muziek op schoot ook wel eens gedaan met een kind dat er niks aan vond. En lief dat hij zo'n eigen karakter heeft!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. op die leeftijd mag dat allemaal nog hoor :) heerlijk juist als ze daar niet op afgerekend worden maar gewoon mogen genieten, waar het ook voor bedoelt is! wat leuk dat je daarheen gaat!

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...