vrijdag 17 oktober 2014

Begonnen met provoceren + bezoek huisarts

Afgelopen woensdag was het zo ver: Tobias had geen snotneus meer! Dus we mochten beginnen met de koemelk-test. Elke dag vervangen we één schepje Nutramigen voor een schepje standaard melk. Dit doen we net zo lang tot de hele fles vervangen is voor standaard melk, óf tot hij een reactie krijgt.

We zitten nu dus op 2 schepjes standaard en 5 schepjes Nutramigen. Tot nu toe ik er nog geen verandering zichtbaar. Wel merkte ik direct een verandering in zijn stoelgang. Normaal gesproken kan ik de klok erop gelijk zetten, maar nu heeft het dus 3 keer zo lang geduurd voordat hij weer heeft gepoept. (Wat zal hij het later leuk vinden om dit terug te lezen bedenk ik me... Maargoed, dan halen we het alsnog wel weg.)

Ik moet nog wel heel erg wennen aan de gedachte dat hij straks misschien gewoon koemelk kan eten en drinken. Het zit inmiddels zó in mijn systeem dat hij het niet mag, dat ik nog constant in de supermarkt loop te speuren naar nieuwe producten zonder koemelk... Onze nieuwste 'ontdekking' is plakjes geitenkaas die je op brood kan doen. Hij vindt het echt heerlijk!

Wel was Tobias vanmorgen ontzettend suf. Hij heeft zo'n beetje de hele les van Muziek op schoot écht bij me op schoot doorgebracht. Niks voor hem! Omdat hij op dat moment ook nog niet had gepoept ben ik toch maar even bij de huisarts langsgegaan. Ik ga liever een keer voor niks naar de huisarts dan dat ik in het weekend naar een huisartsenpost moet met hem. Gelukkig denkt onze huisarts er precies zo over.

Gelukkig was er niks aan de hand, de dokter voelde geen verstopping in zijn darmen en gaf aan dat de suffigheid waarschijnlijk komt doordat Tobias een groeispurt heeft. Schijnt vaker voor te komen rond de 11 maanden... Tsja, met die koemelk-test ben je toch al snel geneigd om te denken dat het daaraan ligt, maar dat viel dus mee.

8 opmerkingen:

 1. B heeft een hele moeilijke stoelgang. Bij elke kleine verandering merk ik verschil. Komt goed weet ik uit ervaring. Maar bij dochter ging ik ook voor iedere scheet naar de dokter.
  :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, de eerste keer is toch anders he? (zeggen ze tenminste)

   Verwijderen
  2. Absoluut! En gewoon blijven gaan als je het nodig acht!

   Verwijderen
 2. Bijons komt de koemelk allergie voornamelijktot uiting in. Vermoeidheid, hangerigheid, snachts niet goed kunnen slapen maar wel Moe zijn en jengelig. Het duurde bij ons dan ook tot 18 maanden voordat we erachter kwamen dat het door de melk kwam, dus hou het wel in de gaten,,, volg je moeder gevoel ;) ik wist dat er iets was alleen niet wat! Arsten vertelde een kern gezonde jongen.,, alleen niet normaal dat hij dagen lang als een lappepop op de bank hing.
  Succes!! Gr ikke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij oudste zoon uit de intolerantie voor koemelk zich in verstopping. En toen hij klein was, werd hij er hangerig van.
  Mijn ervaring met geitenmelk ipv koemelk was niet positief. Het ging een paar dagen goed en dan kwam er een allergie voor geitenmelk. Ik gaf ze trouwens geitenkaas.
  Het blijft experimenteren en hopelijk gaat het goed. En het kan zijn dat als het nu niet goed gaat, je het over een halfjaar weer kan proberen en het dan iets beter gaat. En als het een intolerantie is geworden ipv een allergie heb je al wat meer vrijheid. Als Tobias fit is, kun je hem dan iets met melk geven. Vaak lukt dat.
  Succes! En zoals Ikke al schreef, 'volg je moedergevoel.'

  VeggieMo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. spannend zeg! ben benieuwd hoe het gaat! en fijn zo'n huisarts! hebben wij ook (zat er maandag én dinsdag met dochter :S viel mee, voelde beetje voor niets, maar zo fijn dat ze mij dat gevoel niet geven!)

  zoontje slaapt ook altijd meer tijdens groei of ontwikkelingssprongen.. en het is al een grote slaapkop :p grappig dat sommige kids dat hebben :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. fijn zeg zo'n huisarts! hebben wijook (ma én di met dochter geweest.. voelde wat voor neits, want het viel enorm mee, maar wou het even zeker weten, maar huisart dacht er precies het zelfde over gelukkig!)

  en spannend zeg de test.. hoop dat het goed gaat!!

  grappig dat ook Tobias zoveel slaapt dan. zoontje is al een slaapkop en slaapt dan nog meer bij een groei of ontwikkelingssprong. dochter heeft dat nooit gehad helaas :p

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Spannende tijd dus.
  Zou fijn zijn als de nutramigen niet meer nodig is.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...