zondag 19 oktober 2014

Family fun day 43: gratis 'luxe' ontbijt en zwemmen

Vanochtend hebben we heerlijk genoten van een redelijk luxe ontbijt en het was nog gratis ook! We hadden namelijk gisteren bij de Albert Heijn een ontbijtpakketje gekregen met daarin een bruin bolletje, een klein potje jam, bakje honing, cupje boter en een zakje thee. Dus dat hebben we vanmorgen als extraatje bij het ontbijt genomen. Lekker hoor! ;) Daarnaast hadden we ook lekker warme chocolademelk gemaakt als extraatje bij het ontbijt. Doe eens gek, toch? ;)

Daarna zijn we vertrokken richting het zwembad. We gingen naar een zwembad waar ik als klein meisje heel vaak kwam. Ik had een trip down memorylane verwacht, maar het viel me echt zó tegen. De glijbaan was weggehaald, het golfslagbad was kapot en er was daar vroeger ook zo'n soort warme muur waar je dan lekker tegenaan kon staan om op te warmen, maar ook die was niet warm meer :(

Maargoed, Tobias heeft heerlijk genoten van het water. Hij plonst door het water heen alsof hij een klein krokodilletje is! Ik hoop dat hij zo'n waterratje mag blijven.

Wel waren we erg geschrokken van een rare capriool die Tobias uithaalde. Wij gebruiken voor Tobias de swimtrainer, dit is een speciale zwemband waar ze in liggen in plaats van zitten. Dit is een foto van Tobias in de Swimtrainer:


We gebruiken hem echt vaak, en dit is dus de eerste keer dat Tobias er zó in heeft liggen stunten. Hij probeerde zich om te draaien en opeens PLOEP! draait hij dus met zwemband en al om. Dus hij lag met zijn kont omhoog en zijn hoofd onder water! Uiteraard was hij binnen 2 seconde weer terug omgedraaid maar Jeetje!! wat zijn wij geschrokken! Hij gaat dus echt niet meer in de Swimtrainer!

Gelukkig had hij er zelf niks van hoor. Hij was alleen een beetje verbaasd, maar verder niks. 

Na het zwemmen hebben we de gewoonte om een patatje te halen, maar dat hebben we dit keer eens niet gedaan. In plaats daarvan hebben we thuis lekker een kroketje gebakken. Die hadden we nog liggen en dat is net zo lekker :)

Uiteindelijke kosten voor dit uitstapje: 
€2,70 voor Tobias' entree bij het zwembad
Zelf gingen we gratis met de Rotterdampas!

6 opmerkingen:

 1. hahaha voor hem is t goed hoor om te leren wat je moet doen onder water.. en een x verslikken hoort daar ook bij eventueel ;) hij hoeft niet perse in de swimtrainer idd, maar het kan ook geen kwaad. je bent er altijd bij als hij daarin zit ;) en fijnd at jullie het zo leuk hebben gehad!! en jeetje wat goedkoop! dubbel genieten dus! wij hebben afgelopen zomer eens gezwommen, met opvangkindje erbij, bijna 5 euro entree pp... man, dochter, zoontje, oppaskindje en ik..25 euro alleen entree... :( leuk maar niet te vaak dus.. hier zijn de kids ook waterratjes trouwens :D heerlijk! mogelijk door ons bad ? geen idee, ze douchen nooit eigenlijk, altijd in bad, dochter kon zich er altijd uren vermaken. maandag mag ze beginnen met zwemles. ben benieuwd hoe t zal gaan :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oei, dat is even schrikken! Wel een voordelig uitje zo, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben ook zo'n swimtrainer en hier is dat inderdaad ook een keer gebeurt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het griezelige dingen, liever heb ik flapjes aan den armen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben ook zo'n swimtrainer, ik ben er tevreden over. Ik zou ook geschrokken zijn als hij zo on ondersteboven lag. Aan de andere kant in deze leeftijd zorg ik er altijd voor dat ik in de buurt ben dus uiteindelijk kan er niets gebeuren. Zou het zonde vinden als dat ding in de kast blijft liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. bedenk me trouwens dat onze kids al gauw zelf wilden spelen, kruipen enz in t babybad en dus al gauw van die zwemvleugsl om hun armen hadden, even wennen, maar ze hadden t snel door.. alle vrijheid om te bewegen.. vonden (vinden!) ze heerlijk :D

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...