zondag 19 oktober 2014

Ik zag een muis....

Waar?! Nou, niet op de trap ;) Maar in de woonkamer :( Toen ik gisteravond om half 12 een laatste flesje ging klaarmaken voor Tobias en het licht in de woonkamer aandeed zag ik héél snel een muisje wegschieten. Ik schrok me rot! En dat beestje waarschijnlijk ook. Daarna hoorde ik ook nog geritsel in de keuken... brrr!!

We worden er helemaal gek van. Door het voer van onze konijntjes worden die beesten naar de tuin gelokt en als het dan wat kouder wordt dan gaan ze dus ook bij ons naar binnen. We hebben al geprobeerd om ze te vangen, maar blijkbaar zijn ze daar te slim voor. Er staat al een jaar een muizenval, maar we hebben er nog nooit zo'n kreng in gevangen. En de laatste maanden leek het ook redelijk rustig wat muizen betreft, maar nu zag ik er dus één en hoorde er twee.

Gif is eigenlijk ons laatste redmiddel. Maar dat vinden we een eng idee met een kruipende baby over de vloer. We hebben er wel aan gedacht om het gif achter de bank te strooien, maar misschien dat zo'n beestje het toch aan zijn pootjes meeneemt en dan door de hele kamer verspreid. Dat weet ik eigenlijk niet echt...

Heeft iemand ervaring met muizen bestrijden met kinderen in huis??

16 opmerkingen:

 1. Helaas, daar kan ik je geen tips voor geven. Gif zou ik niet zomaar doen met Tobias die rondkruipt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een muizenval op een plek waar Tobias niet kan komen, maar de muis wel? Achter de koelkast? In de meterkast?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gif zou ik echt niet doen, zorgen dat het konijnen voer alleen in het bakje zit van het konijng ( en daar heel goed schoonhouden )

  en de muizen vallen op de juiste plek zetten, ik denk dat dat het probleem is. ( google en je vind de juiste plekken )

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gif is het enige afdoende, zet het waar de kleine niet bij kan, je hebt ook speciale gifkastjes waar roze korrels( die moet je hebben want daar drogen de muizen van in en stinkt het niet) in een zakje inpassen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben - met een dreumes en een peuter - een paar jaar geleden ook uiteindelijk toch gif moeten gebruiken. Alle natuurlijke middelen en vallen hadden helaas geen effect. We gebruikten ook die variant waarbij de muizen dan indrogen. Ze stonden bij ons in het kruipgst en achter het plintschot van de keuken. Daar konden de kinderen niet bij. En we hebben met een soort 'staaldpons' alle kiertjes gedicht van bijvoorbeeld het luik en waar de verwarmingsbuizen achter het timmerwerk vandaan kwamen. En aan de buitenzijde van die roosters in de beluchtingsgaten. Zo blijft er er wel doorstroming, maar kunnen de muizen er niet meer door.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. He jakkes. Dat is wel schrikken. Hier gelukkig geen muizen. Doosjes gif (helaas) werkt echt goed. Zet ze achter een zware kast, koelkast of andere plekken waar je kleine echt nooit komt. Sukses

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kijk even of je ook muizepoepjes (wat een woord hé) ergens ziet liggen. Dan is dat de plaats waar je ongeveer moet zijn met je valletjes of je gif. Alleen ja plek natuurlijk even afschermen voor Tobias.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. mijn ouders hebben zo'n ultrasonepiepmachine, wat mensen dus niet kunnen horen maar die muizen blijkbaar wel. Muizen haten dta en gaan gewoon weg......

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Waarschijnlijk is een kat geen optie? Drie weken geleden zag ik tot mijn verbazing een rat gezellig tussen mijn twee konijntjes zitten eten uit hun bakjes. Vervolgens een leefval besteld en geinstalleerd. Helaas denkt deze rat dat het een soort bed and breakfast is want het eten wordt keurig opgegeten maar de val blijft leeg. Nu hebben wij onze siamees opdracht gegeven om zijn best te doen. Hopelijk met resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Pindakaas in de muizenval doen, heeft bij ons gewerkt binnen 1 dag raak!
  Gr. Linda.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ook hier muizen gevangen met een lik pindakaas op de muizenval. Binnen een paar uur resultaat.

  WG

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Toen onze kindjes klein waren, hebben we één keer een muis in huis gehad. We legden onder kasten en zetels waar de kinderen niet bij konden van die zakjes muizenvergif. Eens de kindjes naar bed waren, zetten we in keuken en living muizenvallen die we 's morgens voor de kinderen opstonden, weer weghaalden. We hadden na een dag of drie 'beet' en vingen welgeteld één muis.....
  Jaren later heb ik dan eens in de garage (inpandig) een kartonnen verpakking van spaghetti gevonden die was aangeknabbeld door een muis. Alle muizenvallen weer gezet maar we hebben nooit een muis gevangen en geen aanwijzingen gevonden dat er nog een muis in huis was. 't Zal elders beter geweest zijn zeker ?liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Probeer eens watjes met muntolie, daar hebben ze ook een hekel aan. Hielp bij mij wel in het pre-kattentijdperk.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Vorige winter hadden wij ook muizen. Ik denk dat ze in onze compost hoop zaten, die stond vlakbij ons huis en vandaaruit in ons huis kropen. De composter heb ik weggehaald en met ouderwetse muizenvallen met pindakaas heb ik de muizen gevangen. Bij mij zaten ze in het keukenkastje onder het aanrecht, bahhhh.
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...