dinsdag 21 oktober 2014

Genânte bespaar-acties

Op mijn blog van vanmorgen kreeg ik van twee personen een reactie dat ze het genânt vonden om geld terug te vragen als een product twee dagen later in de aanbieding blijkt te zijn. Zelf heb ik hier gelukkig geen last van, ik vind het niet genânt, maar ik kan me wel voorstellen dat andere mensen dat wel vinden... Ik heb namelijk een zusje die ook een iets lagere genântheids-grens heeft dan ik.

Maar dat betekent natuurlijk niet dat ik helemaal niks genânt vind... Er zijn zeker wel dingen waar ik me voor zou schamen en die ik dus daarom niet doe.

Een voorbeeld hiervan is vorige week. Ik was met Tobias aan het wandelen en kreeg opeens honger. Dus ik besloot om even bij de groentenboer langs te gaan en twee banaantjes te kopen. Aangezien we ze toch direct zouden gaan opeten koos ik twee exemplaren die al een beetje bruinig waren. Gewoon omdat ik weet dat die niet snel meer verkocht zullen worden en ik vind het zonde als ze worden weggegooid. Dat zei ik ook tegen de groentenboer. Ik zei: "ik dacht: ik koop deze wel, want anders blijf je daarmee zitten en wij eten ze toch direct op..." Waarop de groentenboer zei: o, neem ze maar gratis mee, hoor! Je kleine zit zo lief naar me te lachen....

Tsja, en dát kan ik dan weer niet... Want dát voelt voor mij dan weer heel genânt, net alsof ik probeer om iets gratis te scoren. Dus uiteindelijk heb ik die twee bananen wel gratis meegekregen, maar heb er nog wel een paar andere bananen bijgekocht.

En wat ik trouwens ook bizar genânt zou vinden is als ik níet naar de Miss Etam was teruggegaan. Sander werkt keihard en gaat elke doordeweekse dag weer bij Tobias weg om geld te verdienen. Dan ga ik niet laconiek om met dat geld, want dat zou betekenen dat ik laconiek om zou gaan met het feit dat Sander zijn kostbare tijd met Tobias opgeeft om geld te verdienen. En dat zou ik héél erg vinden.


Waar ligt voor jullie de grens tussen ok en genânt?

18 opmerkingen:

 1. Grappig, want dat zou ik dan weer niet genant vinden. eigenlijk gewoon heel attent van die groenteman. Genant vind ik het trouwens niet om iets te gaan ruilen, wel dapper, want ik durf dat weer niet zo goed. Meestal overkomt het me meer. Zo bracht ik gisteren een pyama voor mijn dochter terug naar de Hema ivm te grote maat. Kies ik er een andere uit in een maatje kleiner (zelfde prijs), blijkt ie nu aan de kassa 3 euro goedkoper te zijn. Tja, gewoon mazzel dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niks genânts aan om je geld terug te vragen als kort daarop iets in de aanbieding is. Het is juist genânt dat ze je daar niet even op attent maakten. Bij de Gamma, althans hier in het dorp, doen ze dat. En die bananen had je gewoon kunnen aannemen zonder nog weer wat extra's te kopen. Die man bedoelde het gewoon goed en je komt denk ik vaker bij hem over de vloer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, ik heb bij de Gamma gewerkt en daar maakten we de klanten er inderdaad op attent. Maar ik weet ook niet of de winkeldames bij Miss Etam van tevoren weten wat er in de aanbieding komt...

   Verwijderen
 3. Je kan mazzel hebben , persoonlijk zou ik het niet fijn gevonden hebben om iedere aankoop met (schoon)ouders te bepraten.
  Ik vind het wel ver gaan dat je terug gaat , nou doen ze vaak bij grote concerns niet moeilijk. Bij de groenteman zou ik dan wel weer de bananen met plezier en een dank je wel meenemen , al zou ik dan weer niet zeggen Ik koop ze wel want anders blijft u er meezitten. Dat vind ik een beetje genant.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goh, kun je ook uitleggen waarom je dat genant vindt? Ik vind het een vrij normaal praatje voor bij de groentenboer... Hij weet net zo goed als ik dat bananen met een vlekje net zo goed smaken als die zonder vlekje.

   Verwijderen
  2. Misschien is zo'n opmerking wel gewoon Rotterdamse directheid :-) Ik zou er tenminste niet mee zitten (ook al ben ik geen Rotterdamse ;-))

   Verwijderen
  3. Haha, nou, dat denk ik zeker ;) Ben daar wel eerder tegenaan gelopen trouwens dat mensen van buiten mijn streek me té direct vinden...

   Verwijderen
  4. Had ik ook veel last van toen ik van geboren en getogen Amsterdamse naar Den Haag verhuisde, ik was veel te direct en altijd wel iets te zeggen in winkels. Het is met mij en den Haag nooit echt goedgekomen, 40 jaar gewoond en nu naar Zeeland, bevalt prima.

   Verwijderen
  5. Iets genants vinden is een persoonlijke ervaring , wat de één genant vindt hoeft voor de ander niet zo te zijn. Het is een gevoelskwestie , dat is niet uit te leggen.iemand ervan willen overtuigen waarom je dat vindt heeft dan geen enkele zin.

   Verwijderen
 4. Ik vindt het juist heel goed van je dat je dat doet want net als Stapstories vind ik eigenlijk dat men je dat even zou moeten zeggen dat het al zo snel in de aanbieding komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Groot gelijk hoor. Het leven is al duur genoeg. Je kunt je zuur verdiende geld maar 1 x uitgeven. Als er later een aanbieding blijkt te zijn ga ik ook altijd terug bv kleding en meubels. Niet in de supermarkt. Ik ben ook wel eens terug gegaan toen ik later kortingsbonnen kreeg van een bepaalde kledingwinkel waar ik kleding had gekocht.
  Ook check ik altijd de kassabon. Dit levert ook wekelijks heel wat euro's op.
  Ook ik krijg soms rare recties. Als mijn man mee is gaat hij een paar meter verderop staan.. Hij vind dat helemaal niets. Maar als ik dan laat zien wat er is bespaard vind ie het stiekum toch wel oke.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik breng het ook terug hoor. Moeten hard genoeg werken voor onze centjes. En als je ziet hoe goedkoop jouw vestje bijvoorbeeld Nederland binnen komt, dan weet je dat ze er zelfs in de allerlaatste sale nog aan verdienen. Gewoon terug vragen dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. de moeite is me t geld vaak niet waard. voor de etam moet ik betaald parkeren, kost 1,50, dan levert het nog maar 3,50 korting op.. maar moet er ook voor rijden, moet er t huis voor uit met minimaal 2 eigen kinderen en als je pech hebt ook nog opvangkinderen.. nee ik ga niet terug voor zo'n klein bedrag. als we krapper zouden zitten misschien wel. maar ik denk dat het mij niet eens op zou vallen ;) maar jouw situatie is anders. (en nee niet alle tijd :p dat weet ik ;)) maar iig geen opvangkinderen 3 tot 5 dagen per week, en nog geen school van tobias.. voor mij is de afweging dus ook de moeite die ik ervoor moet doen en eventuele bijkomende kosten..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, in jouw geval zou ik het inderdaad ook niet de moeite waard vinden. Wij hebben de luxe dat we een Miss Etam op loop-afstand hebben zitten. Dat scheelt natuurlijk ook enorm ;)

   Verwijderen
  2. Er zijn meer manieren, ook als je je aan huis gebonden voelt kun je nog actie ondernemen. Hoewel het bedrag niet groot is, alle beetjes helpen. Heel veel zandkorreltjes kunnen een grote berg worden tenslotte. Als het te lastig is om naar de winkel te gaan dan zou ik even de bon hebben ingescand en een e-mail hebben gestuurd via de website. Ik heb dat eens eerder gedaan toen ik tijdens een weekendje weg in een vestiging ver van huis kocht en een paar dagen later er 50% korting was. Wel boden ze toen een kortingscode met een hogere waarde dan het prijsverschil in plaats van geld omdat het zo per email makkelijker te regelen was en ik vond dat prima want ik koop er wel vaker.

   Groetjes Lily

   Verwijderen
  3. nooit geweten dat dat kon. dacht sowieso altijd gewoon pech te hebben als je net iets gekocht hebt wat vlak erna in de aanbieding komt. maar leer nu dus 2 nieuwe dingen ;) bedankt!

   Verwijderen
 8. Ik ga ook altijd terug. Laatste keer was vorige maand, ons net nieuwe bankstel was nu in de reclame met maar liefst 20% korting dat scheelde ons 285 euro! Een heel fijn bedrag om terug te krijgen, er werd niet moeilijk gedaan een telefoontje naar het hoofdkantoor en een handtekening en wij liepen de winkel uit met het geld, maar zelfs voor kleine bedragen ga ik terug ook in de supermarkt. Al gaat het soms maar om dubbeltjes

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nu ik jouw verhaal lees denk ik dat ik het misschien zou proberen. Ik had verwacht dat ze zouden zeggen dat ik gewoon pech heb gehad. Want als ik zaterdags bijv. koffie koop in de supermarkt en het blijkt de week erop in de aanbieding te zijn ga ik ook niet terug. En zeggen ze aan de kassa ook niet dat ik het beter op maandag kan kopen.
  Maar goed voor mij is even teruggaan naar de winkel er ook niet bij. Ik woon in een klein dorp met alleen de basisvoorzieningen. Ik ben aan reis en parkeerkosten al een paar euro kwijt. Dus voor 5 euro terugrijden ga ik niet doen.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...