woensdag 29 oktober 2014

Mijn verjaardagsboodschappen-strategie

Jawel, ik heb een verjaardagsboodschappen-strategie ;) Net nieuw bedacht hoor, dat wel. Maargoed, je moet toch wat he? ;) In ons winkelcentrum zit namelijk een Albert Heijn, een Lidl en sinds kort ook nog eens een Dirk. Mega-luxe dus, want nu kan ik gebruik maken van de aanbiedingen van 3 supermarkten in 1 boodschappenronde! Eerst dus even de folders doorgewroet en daarna hop! naar het winkelcentrum!

Stap 1 was de Lidl. Daar haalde ik eigenlijk zoveel mogelijk, want zij zijn het goedkoopste. Vooral op gebied van frisdrank heb ik hier flink mijn slag geslagen, maar ook chips en nootjes heb ik hier gehaald.

De tweede stap is dan de Albert Heijn; qua prijs zitten ze ongeveer even hoog als de Dirk, maar met één groot verschil: bij Albert Heijn kan ik er boodschappenzegels bij kopen! Bij Albert Heijn kocht ik vooral de aanbiedingen: thee en hapjes voor in de oven. Daarnaast kocht ik hier ook snoepjes voor de kinderen.

Als derde ging ik ook nog even naar de Dirk voor de aanbiedingen daar. Verder nam ik daar niks mee, want ik had alles al gekocht bij de Lidl en de Albert Heijn.

Nu alleen morgen nog even naar de C1000, want daar hebben ze het bier in de aanbieding. Daarna ben ik, op de taart na, helemaal klaar voor komende zondag!

Ik ben trouwens wel een beetje bang dat ik veel te veel in huis heb gehaald voor de verjaardag, maar gelukkig ben ik zelf eind november jarig en de meeste dingen zijn wel tot die tijd houdbaar, dus als het niet opkomt met Tobias' verjaardag, dan toch wel met die van mij. Zelf eten we namelijk weinig chips en zoutjes; we zijn meer van de kruidnoten en chocolade...


17 opmerkingen:

 1. en als ik dit lees ben ik weer eens dankbaar dat de albert zojuist de boodschappen binnen gebracht heeft voor de komende 2-3 weken, incl. kraamvisitespul...
  maar dat is mijn supermarktfobie aan het woord :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rond de kraamperiode en de maanden daarna heb ik ook veel laten bezorgen door de Appie, maar voor dit soort festiviteiten scheelt het me iets teveel om alles bij de Ap te bestellen ;)

   Verwijderen
  2. tja... ik ben ook niet zuinig genoeg misschien... Dwz, ik houd me wel aan mijn budget, maar haal meestal eerder minder dan goedkoper. Daar past de albert dan weer prima bij :p

   Verwijderen
  3. Ja, met sommige artikelen doe ik dat ook. Maar qua frisdrank enzo maakt het me niet zoveel uit, dan proef ik weinig verschil tussen coca cola en lidl cola. Maar in mijn portemonnee voel ik het verschil wel ;)

   Verwijderen
 2. Goed bezig hoor.
  Van het weekend vierden we de verjaardag van zoon (15) en ik had vooraf veel Pepsi ingeslagen bij de Jumbo (2e gratis) maar de meesten vroegen om Radler. Gelukkig had ik nog veel blikjes van de zomer (weinig gedronken toen). De meeste dingen maken we zelf. Man maakt zelf eiersalade en champignon paté (vega) en dat loopt als een trein. Verder nog wat lekkere worstsoorten van de slager en wat kaas. Chips haal ik meestal voor de kids.
  Heel veel plezier.
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha zo doen wij het ook :) ideaal. man dan wekelijks bij lidl met de auto, vanuit zn werk, (met lijstje van mij :p) en ik wekelijks bij Dirk, die zit naast school, op loopafstand. (en een plus..d uur.. kom er alleen als dirk iets niet heeft en plus wel)
  we waren weer veel te veel kwijt ondanks dat we het simpel houden.. maar ja is ook altijd wel leuk verjaardagen vieren :) (al vond dochter het in t begin toch even te druk, ze kijkt er weken naar uit, als het zover is, vindt ze het elke x weer moeilijk). hier ook t geluk dat man 3 weken na haar jarig is idd. dus wat overblijft, qua houdbare dingen, die bewaren we.

  wat wij ook nog doen met verjaardagen, van mn schoonmoeder geleerd, kost wa,t maar scheelt veel tijd en gedoe, plastic bakjes, bordjes, bestek, bekertjes voor koffie en fris.. weinig afwas... ;) ideaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. volgens mij wordt Tobias in de IJssel-en Lekstreek alvast gefeliciteerd door oma en opa. Met foto.
  Fijne dag straks.
  Lidy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. heel lief. Mijn oog viel er op bij het lezen van de krant. Kan het dat ik jullie zondag bij een bushalte aan de Evenaar zag staan? Ik fietste langs. Bus kwam net aan anders was ik even afgestapt.
  Lidy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zou best kunnen, inderdaad. We waren wezen minigolfen en het duurde nog even tot de bus kwam dus waren we alvast gaan lopen tot bushalte Koldingdreef :) Was leuk geweest als je tijd had gehad, altijd leuk om eens een gezicht bij personen te zien :)

   Verwijderen
 6. Ik doe ook altijd ah en lidl. Diverse basisboodschappen zijn van ah basic goedkoper dan lidl heb ik ervaren. Rijst, pasta zeker. Thee basic, 34 cent tov lidl 75 cent.
  Ik heb ook altijd teveel, en net zoals jij het geluk dat na mijn verjaardag zoonlief zit en na dochters mijn man. Komt qua dat goed uit. Alvast nog veel voorpret.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik was afgestapt om te keren maar toen kwam de bus er al aan. Ik ken jullie niet persoonlijk maar Tobias viel mij op en ik combineerde dat met jullie.
  Lidy

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha, wat 'n geweldig plaatje heb je er bij gezet!
  Fijn dat je alles al bijna in huis hebt voor de verjaardag van Tobias.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha, ja, ik vond hem dus ook heel erg grappig ;)

   Verwijderen
 9. Ik ga zelf tegenwoordig naar de jumbo, en wat ze daar niet hebben haal ik bij de ah. Zeker voor de huismerken veel goedkoper dan de Lidl. Wel fijn dat je genoeg in huis hebt. Niets is zo 'erg' om na een kop koffie en taart weer de deur uit gezet te worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Waarom is mijn opmerking dat dirk goedkoper is dan ah verwijderd?
  Beetje vreemde censuur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb geen flauw idee, aangezien je 1. anoniem reageert en ik dus geen mogelijkheid heb te zien welke reacties jij nog meer hebt geplaatst, 2. ik me niet kan herinneren dat er zo'n reactie hier stond.

   Beetje vreemd om te zeggen dat ik dit zou censureren. Ik censureer namelijk bijna nooit, en al helemaal niet als iemand vind dat de dirk goedkoper is dan de bas. Kom op zeg... Zoals de waard is vertrouwt ie zijn gasten hoor!

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...