dinsdag 25 november 2014

Onverwacht voordeeltje van Funda

Zoals ik al een paar keer heb laten doorschemeren: ik baal van onze huiskamer. We wonen hier nu alweer bijna 2 jaar, maar als je hier binnenkomt is er nog steeds niks eigens aan. Het blijft kil en onpersoonlijk. En ik probeer dat nu al 2 jaar op te lossen met assecoires, versierseltjes enzovoort, maar van witte muren en witte tegels + lamellen win je het gewoon niet!

(Toen we hier kwamen wonen was ik juist heel erg gecharmeerd van de witte muren en witte tegels, maar in combinatie met onze witte meubels uit ons oude huis is het allemaal too much!)

Dus zitten we nu al 2 maanden te brainstormen over hoe we het willen gaan veranderen. Kleurtje op de muren, lamellen eruit, gordijnen erin en een extra vloerkleed... Dat zijn zo'n beetje de plannen die we hebben die we momenteel kunnen bekostigen. En daarnaast willen we de kamer anders indelen, zodat het er wat gezelliger uitziet. Maar hoe?! We hebben een kamer met nisjes en gekke hoeken, dus het is best lastig schuiven. Er zijn eigenlijk maar 2 plekken waar de bank tegen de muur kan staan en beide plekken hebben we geprobeerd en vonden we niet leuk.

En toen kwam ik opeens op het idee om eens op Funda te kijken of er niet een zelfde huis als het onze te koop stond ergens. En dat was dus het geval! Opeens heb ik daardoor weer inspiratie gekregen.... én een leuk idee waar we de bank neer kunnen zetten. Dat wordt dus weer schuiven vanavond!!

Hoe lang heeft het bij jullie geduurd voor je na een verhuizing helemaal tevreden was over je nieuwe woonkamer?!

23 opmerkingen:

  1. In ons vorige huis was ik meteen tevreden. Hier schuiven we al zeven jaar. Nu zijn we een soort van berustend tevreden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat slim om op funda te kijken!
    Wij hebben jaren gehannest met de plek van de t.v.
    Nu staat het eindelijk een beetje goed.
    Ik kan je wel verzekeren dat een kleurtje op de muur een wereld van verschil maakt. Het lijkt dan in 1x aangekleed.
    Pas wel op dat je het niet te donker maakt. Een klein staaltje wat goed lijkt kan op een hele muur ontzettend heftig zijn.
    Ik hou ik de kamer ook niet van witte muren. Boven wel, daar vind ik het fris.
    Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een slimme oplossing! Het is inderdaad vervelend als je je woonkam er niet gezellig kunt krijgen. Die lamellen lijken me een belangrijke oorzaak.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Toen wij ons huis lieten bouwen, wisten we al op welke plaats we de bestaande meubels zouden zetten gewoon omdat we door de plaatsing van ramen, deuren, radiators, nutsvoorzieningen weinig mogelijkheid hadden om meubels van plaats te veranderen. Wij zijn tevreden met de indeling : salon staat aan het grote schuifraam zodat we, als we in de zetels zitten, zicht hebben op de tuin. De woonkamer vangt licht via een voor- en zijvenster. Onze meubels zijn eigenlijk wel eens aan vervanging toe : salon is ongeveer 35 jaar oud, het leer zit gebarsten en als ik hem verzet om te kuisen, schiet het eiken karkas soms uit elkaar. De meubels van de woonkamer zijn de meubels die een tante kocht toen ze huwden. Aangezien die tante nu 80 jaar oud is, veronderstel ik dat die meubels bijna 60 jaar oud zijn. De zetels gaan we (nog) niet vervangen aangezien we nu al drie kleinkinderen hebben en er nog wel enkele zullen volgen. De combinatie opvang kleinkind én nieuwe zetel zie ik niet zitten..... De meubels van tante zien we niet graag maar dat stoort ons niet en zolang ze niet uiteenvallen, blijven we die gebruiken.
    De eerste 15 jaar dat we hier woonden, waren de muren gewoon wit (plakwerk). Mijn man heeft dan eens behangen en nu hangt nog steeds het 'originele' behangpapier aan de muur : vinylpapier waar ik het stof eens kan afnemen met een vochtige doek. Het behangpapier is nog steeds proper en hangt nog overal goed vast dus ik zie niet in waarom we opnieuw zouden behangen (tenzij ene van de kleinkinderen eens een kunstwerk op het behang maakt of behang lospeutert en afscheurt) liesbet

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Denk er ook eens over om de bank weg te doen en losse gemakkelijke stoelen aan te schaffen. Mijn kamer werd toen veel ruimer zonder die grote dingen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij hebben juist het tegenovergestelde probleem: de kamer lijkt juist té ruim. Er is geen gezellige zithoek, bijvoorbeeld. Net een balzaal :(

      Verwijderen
    2. Juist met 4-6 stoelen kan je goed schuiven en bijzettafeltjes en lampjes ernaast zodat het iets verder uit elkaar staat veel bereiken. Maar kennelijk vind je dit geen goed idee/ optie. Dacht dat je juist iets meer verschillende tips wilde, maar daar zat ik dus totaal naast, sorry.

      Verwijderen
    3. Nee hoor, je zat er zeker niet naast :) Ik ben hartstikke blij met tips. Alleen omdat je aangaf dat het de kamer ruimer maakte.... Dat is juist ons probleem: de kamer oogt heel ruim. Dus willen we juist dat het minder ruim wordt. Snap je? :)

      Verwijderen
    4. OK dan nog een tip! Je kan ook een stuk vloerbedekking kopen en dat laten omzoomen. Eer is een andere naam voor, maar daar kan ik niet opkomen, woonwinkel weet dat wwel. Dan ben je niet afhankelijk van vloekleden maten maar zo groot nemen dat het een deel van de kamer vult. Juist als je hoeken/nissen hebt heel mooi.

      Taupe is een kleur die het in de meeste kamers goed doet. Of je kan stoffen panelen ophangen, hoef je niet de muur zelf te verfen.

      Verwijderen
    5. volgens mij kan je bij de kwantumhallen een eigen kleed laten maken en inderdaad losse kleine tafeltjes met een kaars plant of lampje er op of grote planten das ook gezellig
      gr tineke

      Verwijderen
  6. Ook wel een tijdje hoor! In het vorige huis waren er veel te veel witte meubels, door daar wat meer houten meubels in te brengen werd het een stuk beter. En in dit huis zat ik eerst ook met witte tegels en witte muren, daar is idd niet tegenop te werken. Zodra daar de houten vloer in zat, was het gedaan. Dat maakte de kamer in één klap gezellig. Natuurlijk doe ik nu af en toe nog wel dingetjes, maar de basis is wel iets waar ik nu gewoon van kan genieten als ik rond kijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Die witte tegels zou ik een lekker kleed opleggen idd. En een kleurtje doet wonderen echt mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Misschien een mooie laminaatvloer over de tegels leggen. Brengt direct sfeer in huis.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik denk dat de witte vloer de "boosdoener "is , ziet er ook heel hard uit. dat kan je een beetje oplossen door kleden , maar tip van: vlijtig met zuinigheid is ook een idee. Misschien een rieten stoel met plaid plaatsen , wat natuurlijke elementen toevoegen zodat al het rechte en strakke war verzacht worden. Een loper over een gedeelte van de tafel neerleggen , één met een structuur , dus geen glad kleed.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ah, ik dacht al dat ik je op een bepaald forum voorbij zag schuiven ;-)
    1 muur een bepaalde kleur, paar vloerkleden, en fleurige accessoires in 1 kleur op 1 plek zodat dit niet te druk wordt, en een plant een grootte plant in een mooie pot doet al wonderen.

    Ruby

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Omdat ik hier in een huurwoning zit waar de muren wit moeten worden opgeleverd bij vertrek (onvermijdelijk voor mij uiterlijk over 8 maanden), heb ik ze hier altijd wit gelaten. En daar eigenlijk mij ook altijd aan gestoord. Als ik mocht kiezen dan zouden de meeste muren een neutrale warme pastel-achtige kleur krijgen en eentje er echt uitspringen met een duidelijkere kleur (maar wel bijpassend). Nu heb ik het opgelost met grote objecten aan de muur (ook onhandig want boren en spijkers mogen ook al niet, alles moet aan een soort plint bovenaan de muur bevestigd) maar dat 'breekt' ook al een beetje de grote witte vlakken.

    Ik vind de tip met vloerkleden ook een goede, daarmee doorbreek je een groot eentonig vlak. Voor één of meerdere meubels zou je misschien kunnen kiezen voor een hoes over de stoel of bank in een andere kleur. En vergeet de verlichting niet! Even de stylist van de moeder van mijn vriend na-kletsen: 'de sfeer in een kamer wordt gemaakt of gebroken met de juiste verlichting'. Daar heb ik zelf ook het langste over gedaan maar met verschillende spotjes op strategische plaatsen heb ik nu een redelijk knusse sfeer in de kamer.

    Heel veel succes met puzzelen!

    Groetjes Lily

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik vind de tip voor laminaat wel een goede, plavuizen in een woonkamer heb ik behalve bij een kennel nooit gesnapt.
    Je hoeft je muren natuurlijk niet gelijk rood te verven, maar een warme gebroken wit scheelt al een heel stuk en dan bv 1 contrast muur. Donkere kleuren maken een ruimte kleiner, daar kun je gebruik van maken. Ik heb niet een heel grote woonkamer, maar heb wel een donker wijn rode kleur (Kus, VTwonen, niet meer kant en klaar leverbaar, maar wel mengbaar (en dan stukken goedkoper). Na 9 jaar vind ik die kleur nog steeds helemaal top.
    Sfeer zit wat mij betreft niet in de prullaria maar in de basis: materialen en kleur van wanden en vloeren.

    Mijn meubels wisselen een beetje met het seizoen van locatie. Dichter of verder van de kachel. En ik zou geen losse stoelen willen hebben en geen bank. Waar moet je zieke kind dan lekker liggen met een stapel dukkies. De bank is ons meest gebruikte meubelstuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hier voelde ik me meteen helemaal thuis en alles staat nog steeds op dezelfde plek. Helemaal goed dus. Ik heb een donkere, houten vloer en een best donkere, olijfgroene grote wand. Bijna iedereen was bang dat het te donker zou worden. Maar niets hoor! De rest van de muren is wit en ik heb een aantal witte accesoires (eetkamerstoelen en sommige plantenpotten) Niet bang zijn om gewoon de dingen die jij mooi vind bij elkaar te zetten. Eigen spullen kunnen nooit lelijk zijn. Je wil toch ook niet in een toonzaal wonen... ik in ieder geval niet. Succes en veel plezier met schuiven en fröbelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Een laminaatvloer doet wonderen. Mijn schoonouders hadden ook witte plavuizen en witte muren. En heel ruim. Nu hebben ze een andere vloer (pvc met houtmotief) en een kleur op een muur. En het is opeens veel gezelliger geworden.
    Wij hebben 3 banken. En dat blijft ook zo. Inderdaad fijn voor zieke kinderen. Vandaag erg blij mee. Alledrie de banken zijn bezet met zieke kinderen :-(

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een slimme manier om aan inspiratie te komen. Zo weet je zeker dat het ook binnen jullie huis mogelijk is.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Waar Funda al niet goed voor is, goed bedacht!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Misschien kun je ook eens kijken op www.welke.nl daar staan ook hele leuke stylingtips. Je kunt daar een account aanmaken en een lookbook maken zodat je leuke afbeeldingen kunt opslaan. Er zijn verschillende catogorieën zoals wonen, eten en drinken, mode en beauty, tuin en terras, kinderen, doe hetzelf & hobby. Regelmatig wordt er een beschrijving gegeven hoe je iets kunt doen of maken. Heb er zelf al heel veel leuke ideeén opgedaan. Veel succes met je woonkamer

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ik heb zelf van die grote schilderdoeken gekocht en met felle kleuren (dat past hier) een soort Corneille schilderij gemaakt. Twee vlak naast elkaar opgehangen met een betonhaakje (die kan je timmeren in betonnen muur)
    Het ziet er zeer artistiek en vrolijk en 'gevuld' uit, en is toch zo te verwijderen of te veranderen.

    Groet,Greet

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)