zaterdag 6 december 2014

Geen kerstboom

Ik zat er al een poosje aan te twijfelen, maar heb vandaag de knoop doorgehakt: wij kopen dit jaar geen kerstboom.

Normaal gesproken begint het ergens halverwege november al te kriebelen om een kerstboom te kopen, maar dit jaar bleven die kriebels achterwege. Wel had ik in plaats daarvan heel veel zin om de hele kamer anders in te delen, dus hebben we dat gedaan. Maar met de nieuwe indeling heb ik (nog) geen idee waar ik een kerstboom zou moeten neerzetten.

Daarnaast ben ik eerlijk gezegd een beetje uitgekeken op onze kerstversiering. We hebben de afgelopen 3 jaar elke keer een (delfts) blauwe kerstboom gehad en tot nu toe vond ik dat erg leuk, maar eigenlijk zou ik met onze nieuwe inrichting ook wel eens iets heel anders in de boom willen hangen, dat iets meer warmte aan de kamer geeft.... 
En de laatste reden: we zijn ook erg veel weg de komende weken, dus ook weinig tijd om te genieten van onze boom. Met de kerstdagen zijn we ook niet de hele dag thuis, dus dan missen we de boom ook niet echt. Ik snuif genoeg kerstsfeer op de komende weken op de kerstmarkt in Maastricht en uiteraard in Disneyland. Dus dat komt helemaal goed!!

8 opmerkingen:

 1. Als je toch al in Maastricht bent, ging ik ook eens naar Valkenburg toe. De straten en de cafe's/restaurants zijn er erg leuk en sfeervol versierd en verlicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Misschien een idee om direct na de kerst in een tuincentrum kijken voor nieuwe versiering. Meestal geven ze dan hoge kortingen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Na kerst en meestal na oud en nieuw komen de kortingen je kant op, erg handig en erg leuk om nieuwe ideeen en spullen op te doen ;)

  Veel plezier en inderdaad hele goede leuke tip, Valkenburg en misschien nog de grotten mee pikken, is heel leuk om ommetje voor te maken.

  Maartje Blogt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Na jaren op vakantie gaan tijdens de kerst zijn we dit jaar thuis en krijgen ook bezoek. We hebben een neppert in de schuur daar zitten de lichtjes al in. Ik wil dit jaar echter een echte. Niet een reuze boom ofzo maar gewoon een middelmaatje.
  Wij hebben prachtige ballen van glas, wit en zilver van de Bijenkorf mooi maar fragiel. Daarnaast hebben we rood met goud. Dat zijn grotendeels van dit plastic ballen gekocht toen zoon twee jaar was. Dat was een uitkomst. Ze konden lekker de boom versieren en als er eentje valt dan stuitert die gewoon terug. Inmiddels zijn de kinderen groot genoeg (9 en 15) voor de fragiele ballen maar we vinden rood en goud mooi bij onze inrichting. Mode of niet dat vind ik onbelangrijk. Dit jaar dus in een echte boom.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Onze kerstversiering is nog steeds degene die wij 35 jaar geleden kochten.... Die versiering is natuurlijk niet te vergelijken met wat nu de trend is maar dat maakt me totaal niet uit. Ik zou er echt geen geld kunnen (willen) aan uitgeven om om de paar jaar nieuwe kerstversiering te kopen omdat de 'mode' veranderd. Per slot van rekening wordt kerstversiering hoogstens 3 weken op een jaar gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb 10 jaar geleden een kunstkerstboom gekocht voor € 30 en onbreekbare ballen en andere versiering. Dit is het laatste jaar met deze boom, de plastic houders waar je de takken inhaakt breken waardoor de tak niet goed meer hangt. Doordat onze katten in de kerstboom klimmen breken er meer takken af dit jaar. Als alles in de opruiming komt dan koop ik een nieuwe kunstkerstboom hopende dat deze ook 10 jaar mee gaat.
  We hebben vooral zilveren en witte ballen. Door deze neutrale kleur raken we eigenlijk niet op uitgekeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. je hebt ook je kerstdorpje staan! en misschien wat andere leuke kerstversiering ? zonder boom kan dan prima idd ;)

  wij hebben ik denk al 3 jaar nu een nep kerstboom. man baalt nog steeds, maar ik vind het heerlijk met de kleine kids. geen naalden op de grond (eng idee.. kan in handjes prikken, voeten, blijft hangen in sokken, hele kleintjes (2 van bijna en net 1) eten t op.. nee eng... ) paar nieuwe lampjes gekocht bij action (vorige waren we niet happy meer mee.. pasten niet bij de boom op 1 of andere manier) nu is de boom weer prachtig :) we hebben nog veel over wat we niet gebruiken, eens goed kijken wat we nu echt willen bewaren en wat niet..

  sommige versiering heben we al 7 jr, vanaf onze eerste kerst! we mochten toen shoppen op schoonmoeders kosten! erg leuk als je met niets begint ;) elk jaar kopen we iets kleins nieuw ter vervaning of voor erbij

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij hebben voor de verandering dit jaar geen kerstdorp staan. Na jaren... Heb er gewoon geen zin in en de puf niet voor.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)