zondag 7 december 2014

Bloglovin: superhandig!

Sinds ongeveer een maand gebruik ik Bloglovin als reader voor mijn blogjes. Ik had al vaker gehoord over Bloglovin, maar ik had het nog nooit zelf geprobeerd. Nu de afgelopen maand dus wel en ik ben erg tevreden.

De grote voordelen van Bloglovin ten opzichte van andere readers zijn voor mij:

 • In één oogopslag zien wie er wat heeft geschreven door middel van een klein gedeelte van de tekst. En je wordt naar de blog doorgestuurd als je verder wilt lezen, zodat je ook direct kan reageren als je wilt. 
 • Het opslaan van blogjes die ik nog aan andere mensen wil laten lezen of die ik zelf nog wil gebruiken. Zo sloeg ik het recept voor chocoladekoekjes van Cherry Fizz op en heb ik deze koekjes inmiddels al twee keer met succes gemaakt. Ook bewaarde ik een filmpje over het boek zonder plaatjes, zodat ik dit aan Sander kon laten zien. Normaal gesproken vergeet ik zulke dingen dus weer, maar nu word ik eraan herinnerd omdat ik het online heb opgeslagen. 
 • De tips die je krijgt via andere Bloglovin-gebruikers. Als je iemands blog volgt, en die persoon heeft ook Bloglovin, dan kun je zien welke berichtjes deze persoon heeft opgeslagen. Soms zitten hier berichtjes tussen die erg leuk zijn en die ik anders had gemist. Zo kwam ik bijvoorbeeld Pieten-soesjes tegen die ik vanmiddag ook gelijk ga maken!
 • Als je zelf een blogje schrijft en iemand vindt die leuk en slaat hem op, dan wordt jouw berichtje dus ook weer bij andere mensen onder de aandacht gebracht. En ik vind het leuk om gelezen te worden!
Zijn er ook nadelen aan Bloglovin? Jazeker! Ik zou mezelf er uuuuren in kunnen verliezen! Helaas / gelukkig kan dat niet met Tobias, maar ik weet zeker dat ik er anders echt een mega-verslaving bij zou hebben!!

Wie maakt er nog meer gebruik van Bloglovin? Mij kun je volgen via deze knop:

12 opmerkingen:

 1. Ik ben ook fan van Bloglovin. Ik ben altijd een beetje teleurgesteld als ik een blog niet kan volgen via Bloglovin: zo handig. Alleen dat nadeel, dat herken ik ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk, ik heb het op m'n lijstje gezet om ook nog eens naar te kijken, Maar je hebt het over "readers". Ken je er dan nog meer?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, er zijn verschillende sites die diensten aanbieden om de blogs die je wilt volgen te rangschikken en op te slaan. Ik ken ze niet allemaal hoor, maar je hebt bijvoorbeeld ook nog www.feedly.com, die gebruikte ik hiervoor. Ook handig, maar je ontdekt daar niet snel nieuwe blogs mee en dat vind ik juist zo leuk :)

   Verwijderen
  2. ik gebruik inderdaad (nog) feedly , vooral omdat ik ook nieuwssite's en forum volg ... maar als ik al die positieve dingen lees over bloglovin' , eventueel eens proberen (en aanbieden op mijn site )

   Verwijderen
 3. ik lees er ook weleens over, maar ken het helemaal niet.Nu jij zo enthousiast bent misschien toch maar eens uitzoeken hoe dat werkt..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind bloglovin' ook erg prettig :-) daar volg ik jou ook mee, ik bedoel maar.

  Een nadeel is inderdaad wel dat je ontdekt hoe ontzettend veel leuke blogs er eigenlijk zijn haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja superhandig tooltje, zo volg ik jou ook inderdaad. Zo handig dat ik niks meer mis van de blogs die ik leuk vind. En zeker ook nieuwe blogs gevonden. Maar als je een dagje niet leest staat er opeens veel leesvoer op je te wachten. Zeer verslavend inderdaad maar ik ken slechter verslavingen. Het rare van bloglovin vind ik wel dat andere abonnees jouw weer kunnen gaan volgen ook al heb je geen blog. Ik heb daar ook volgers al zijn het er niet veel, heel apart.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Slechtere moet het zijn natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb op verzoek van lezers het mogelijk gemaakt me via bloglovin te volgen. Maar zelf doe ik er niets mee. Ik heb mijn eigen leeslijst op mijn blog, dat voldoet ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Niet. als je een verkeerd blog blogt komt deze er wel te staan en kan met veel moeite door iemand anders verwijderd worden, zeker als je stopt met bloggen of gewoon die berichtjes niet meer wilt zien, is het een groot nadeel.

  Geef mij maar gewoon leeslijst blogs die ik volg, stuk makkelijker en minder omslachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik gebruik Bloglovin ook, maar alleen voor de handwerkblogs die ik volg. Kan ik meteen zien of het interessants is wat mensen gemaakt hebben, haha. Maar de andere blogs heb ik gewoon in mijn leeslijst, werkt toch ook prima.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)