vrijdag 26 december 2014

Geen zin in Tweede Kerstdag

Ik ben al een paar keer aan dit blogje begonnen en heb het al een paar keer weggehaald. Maar vandaag ga ik het écht plaatsen.

Een paar dagen geleden kregen wij te horen dat een familielid van Sander met drank op achter het stuur is gegaan en een ongeluk heeft veroorzaakt. Gelukkig was dit familielid de enige die bij het ongeluk betrokken was (tegen een lantaarnpaal gereden), maar de schrik zit er natuurlijk erg in!

We wisten dat dit familielid wel van een biertje houdt, maar dat het ook zo ver zou gaan dat deze persoon met drank op achter het stuur zou kruipen, dat hadden wij nooit verwacht! En uit de woorden van deze persoon bleek dat het ook niet de eerste keer was (hopelijk wél de laatste!) Ik ben er enorm van geschrokken en kan het maar heel moeilijk een pleke geven. Deze persoon had iemands kind, broer, zus, vader, moeder enz. kunnen doodrijden! Of had zichzelf kunnen verwonden / dood kunnen zijn. En dan hadden wij zonder deze persoon verder gemoeten. 

Mijn hoofd loopt er even van over. Ik ben heel boos, verdrietig enzovoort, en ik weet echt totaal niet wat ik met deze gevoelens aan moet op het moment.... En dan gaan we daar vandaag ook nog eens heen om Kerst te vieren. Eerlijk gezegd heb ik er even helemaal geen zin in en ben ik niet echt in de kerststemming vandaag. :( 

Wat hoop ik met deze blog te bereiken? Tsja, ik weet het niet.... In elk geval een verklaring waarom ik nog niet zoveel over de kerstdagen heb geschreven en waarom het een beetje stil is de laatste dagen... En ik heb mijn gevoelens weer even van me af kunnen schrijven. Bedankt voor het lezen!

8 opmerkingen:

 1. Ai, dat is ook heel lastig om een plekje te geven!
  Dat je boos en verdrietig bent is heel logisch lijkt me. Kan je diegene niet opbellen om er over te praten voordat jullie er heen gaan?
  Zeg hem dat je boos bent en verdrietig en waarom dat is. Dat hij iemand dood had kunnen rijden maar ook er zelf niet meer had kunnen zijn, dat je dat zo erg vindt.
  Misschien lucht dat wat op waardoor je er toch nog heen kunt gaan zonder teveel emoties waardoor je niet kan genieten.
  En als je daar komt geef je hem een draai om zijn oren en zeg je dat ie dat nooit meer mag doen. Want anderen in gevaar brengen dat mag gewoon niet. Dit laatste met een knipoog maar toch serieus bedoeld.
  Sterkte, succes en hopelijk toch nog 'n beetje een goede tweede kerstdag.

  Lieve groet...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is ook niet niks. Hopelijk is dit familielid nu wakker geschud en doet hij het nooit meer. Dan komt er toch ook nog iets goeds uit voort.

  En gelukkig is er niets ergs gebeurd! Als je je er rot over voelt kun je je daar misschien op concentreren. Jij hebt niks fout gedaan. Neem niet de fouten van een familielid op jouw schouders.

  Huisvijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat zijn ook geen gemakkelijke situaties, logisch dat kerst daardoor een wrang nasmaakje heeft gekregen. Succes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. pfff jeejte idd schrikken zeg.. misschien eerst even ergens uitwaaien? alle emoties even de loop laten, alle gedachten door je hoofd laten gaan en hopelijk met een iets leger hoofd verder de dag doorbrengen ? kan me enorm goed voorstellen dat al die emoties en gedachten je enorm overspoelen .. :( of net als hier even je verhaal doen bij iemand? bij sander? bij een vriendin? (bij mij prive via fb ?? ) gewoon even enorm van je afpraten, alles tig x herhalen om het uit je hoofd te krijgen ?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lastige situatie. Ik zou het prima begrijpen als je zou besluiten om thuis te blijven.

  Groet,
  MeneerDubbeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Van drankmisbruik is er zeker sprake in dit geval. Dit is het voorstadium van drankverslaving.
  Houdt er rekening een drankmisbruiker of verslaafde praat altijd zijn eigen gedrag goed.
  Denk dat jij meer gefrustreerd over de situatie bent dan degene waarbij er hier sprake van is. Gewoon praten helpt niet, deze persoon moet hulp aanvaarden ( en wil dat w.s. niet).
  Een verslaving is altijd een geest veranderend middel en blijkbaar heeft deze dit nodig. Het probleem waar deze persoon mee worstelt moet bespreekbaar gemaakt en aan gewerkt worden.
  Voor jou wens ik je toch een prettige kerst.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vervelend voor je dat dit je kerst zo beïnvloed. Ik snap het wel ik heb een grote hekel aan mensen die rijden met drank op. Ik hoop dat voor deze persoon het nu duidelijk is dat het zo niet moet. Maar eerlijk gezegd denk ik het niet. Helaas heb ik ook iemand in mijn nabije omgeving gehad die zo was en het heeft erg lang geduurd voordat hij het inzag.
  Is er een mogelijkheid dat je niet meegaat?
  Toch wens ik jou nog een fijne kerst toe.
  Moeder van drie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind het ook verschrikkelijk als mensen met een glaasje op achter het stuur kruipen! Ik houd zelf wel van een goed glaasje wijn, maar nooit als ik (nog) moet rijden. Toch zijn er jammer genoeg nog heel veel mensen die het wel doen, en die er zelfs geen graten inzien.Ik heb zelfs de indruk dat er meer 'oudere' mensen beschonken rijden, dan jongeren tegenwoordig. Bij de jeugd merk ik godzijdank toch al een mentaliteitsverandering.
  Goed trouwens dat je dit onderwerp even ter sprake brengt, zeker in de kerstperiode!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)