zondag 14 december 2014

Rillingen over mijn rug!

De rillingen lopen de laatste week regelmatig over mijn rug. Niet omdat ik de verwarmingskosten in de gaten hou, maar door Tobias! Hij is namelijk gigantisch aan het knarsen met zijn tanden de laatste dagen. Ik krijg daar enorm de bibbers van. Het is een vreselijk geluid (vind ik). Wat anderen hebben met nagels op een schoolbord, dat heb ik met dit geknars!

Het is niet de eerste keer dat hij het doet. Bij elk tandje of kiesje dat doorkomt begint het geknars opnieuw. Maar het wordt wel steeds erger naar gelang hij meer tanden en kiezen krijgt... Het klinkt net alsof hij elk moment zijn kiezen kapot kan bijten. Brr, alleen al door erover te schrijven krijg ik al kippevel!

Gelukkig gaat hij razendsnel met zijn tandjes. Hij moet nog 4 kiesjes en zijn hoektanden, het grootste gedeelte is dus al door. En volgens mij zag ik ook al een puntje van een hoektand op twee plekken, maar hij laat het nooit toe dat ik uitgebreid in zijn mond ga kijken, dus ik zal even moeten wachten tot hij echt goed door is, dan zien we het vanzelf...

Een jaar geleden was hij nog Koos tandloos.... En moet je hem nu zien.... (foto van een paar weken terug, met tand door zijn lip... Ook al zo'n nadeel van die tanden, naast het knarsen ;) )
10 opmerkingen:

 1. Hij is wel een mooi, flink kindje voor zijn leeftijd. Vind dat hij ook al vlug al zijn tandjes heeft. Ben maar blij dat verder alles zo goed met hem gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tobias zal misschien zelf ook moeten wennen dat hij tandjes heeft en daardoor aan het knarsen is. Tijd vliegt idd voorbij, voor je het weet is hij groot.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. aaarrgghhh dat geknars.. afgrijselijk he? mn nekharen komen overeind terwijl ik je stukje lees :/ Enne, negeren, negeren, negeren, dan is het het snelst weer voorbij (tot de volgende tandjes zich aandienen dan).
  :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn oudste knarst ook zo verschrikkelijk. De blussen zijn inmiddels al van zijn tandjes af. Overdag is het nog wel te doen om hem er steeds op te wijzen maar snachts word dat toch een stuk lastiger! Bij hem is het een soort van tik. Gr madelief

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O, dat knarsen kan ik ook slecht tegen! Hopelijk gaat het snel over, zal ook ongetwijfeld beter voor z'n tandjes zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geen idee hoe dat hoort aangezien in slechthorend ben. Maar ik kan me er wel iets bij voorstellen. Ook hier viel oudste toen ze klein was regelmatig een tand door de lip. Een keer zo erg dat er echt een hap uit de muur was en ik met d'r naar de tandarts kon om de scherpe randjes van de voortanden te slijpen. De blijvende tand die doorkwam stond toen ook scheef, gelukkig zonder beugel goed gekomen omdat ze niet duimde.
  Hopen dat het knarsen vlug voorbij is en je oren weer rust krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Begint dat knarsen steeds bij een nieuw tandje en stopt het dan ook of is het een gewoonte aan het worden?
  Mijn 1 na jongste knarste ook tanden maar dat heb ik hem toch wel af moeten leren omdat de tanden enorm gingen slijten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, het is gelukkig alleen rondom de tandjes. Sinds gisteren is het voorbij, en vanochtend zag ik dus inderdaad ook dat zijn hoektandje onderin was doorgekomen :)

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)