zaterdag 13 december 2014

Goede voornemens

Al sinds het begin van de maand ben ik aan het nadenken over mijn goede voornemens voor 2015. Afgelopen jaar had ik maar 1 goed voornemen: niet meedoen aan van die georganiseerde acties zoals maand van het opruimen, vegantisch eten enzovoort. Dit is me opzich wel goed bevallen, zo "doelloos" leven, maar ik ben er nu ook wel weer aan toe om wél wat goede voornemens neer te zetten. Dus hier komen ze:

Eind 2015 wil ik de volgende doelen bereikt hebben:

 • €10.000 op de spaarrekening (Ben benieuwd hoeveel we aan het eind van het jaar nog moeten sparen, ligt eraan of het inderdaad lukt zonder de aanzuivering van november!)
 • Minstens 4 extra aflossingen op de hypotheek (= €1.200)
 • Ik wil kunnen terugkijken op een vakantie met ons gezinnetje (afgelopen jaar zijn we niet als gezin op vakantie geweest, wel een weekendje weg met de uitgebreide familie, maar niet met zijn drietjes)
 • Ik wil gedurende het jaar wat geld van mijn zakgeld opzij zetten om in november een reuzenrad te kopen voor in mijn kerstdorpje
 • Ik wil dat eind 2015 onze woonkamer echt klaar is en dat het aanvoelt als thuis
 • Ik wil dat de cadeaudoos eind 2015 leeg is. Dus: óf naar de kringloop óf weggegeven. 
Allemaal niet mega-grote doelen, maar wel dingen die voor mij belangrijk zijn.... Ik hoop dat het allemaal gaat lukken.

Zijn jullie al bezig met goede voornemens voor 2015 of niet?? 

14 opmerkingen:

 1. Leuke voornemens. Alleen zou ik na de kerst eens gaan kijken voor het reuzenrad. Dan zijn ze meestal te krijgen met enorme kortingen. Wij hebben afgelopen januari 4 of 5 van de kersthuisjes gekocht die volgens de winkel allemaal stuk waren. Eén kostte over de 100 euro en kregen wij voor 15 euro omdat deze alleen nog maar als huisje diende. Nou, manlief heeft in het voorjaar alle huisjes gerepareerd en aan de praat gekregen. Ik mag wel zeggen dat het er enorm mooi uitziet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. het is beter om haalbare doelstellingen te hebben dan onmogelijke die je toch snel opgeeft en zoals @gewoon vlijtig zegt kun je net na kers of net ervoor (geld ook voor andere feestdagen) zaken kopen aan een fractie van de prijs , doe ik ook vaak en de dingen zijn daarom niet minder mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik maak het hele jaar door wat kleine doelen.. ook gericht op mn werk. meer met thema's werken en nu dekleintjes wat ouder worden (oudste opvangkindje 2,5 en zoontje ook 2,5 ) meer met ze knutselen! nu met kerst gaat dat makkelijk, ideeen genoeg.. ;) maar het hele jaar door zou leuk zijn en dat meer voorbereiden.. financieel doel 10.000 sparen in 2015, mits we dan nog geen huis kopen anders is dat niet reeel natuurlijk. maar wel inschrijven voor de nieuwbouwwoningen die hier gebouwd gaan worden!! dus het doel is ook actief bezig met zoeken van een koopwoning.. ;)

  verder nog geen specifieke doelen.. we willen een nieuwe bank, maar willen daarmee wachten tot er meer zekerheid is voor een ander huis en meer van die dingen die we nu niet meer willen doen als er een kans is dat we gaan verhuizen (al zou ik het liefst dit huis kopen van de woningbouw :p we zitten hier zo supergoed met de buren enz.. )

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke doelen hoor!
  Ik heb geen vastgestelde doelen eigenlijk.
  Misschien komt dat nog maar denk het niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het enige 'goede' voornemen dat ik telkens op het einde van een jaar neem, is dat ik meer aan mezelf wil denken en me niet zo gratis en belangeloos ga wegcijferen voor anderen.
  Jammer genoeg blijft het altijd bij een 'goed' voornemen en blijf ik me inzetten voor anderen vaak ten koste van mezelf..... liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat is ook mijn doel se me minder weg cijferen voor anderen en mezelf en men gezin voorop stellen

   Verwijderen
 6. Ik heb geen goede voornemens. In ieder geval niet voor een jaar! Per dag bekijken wat kan/lukt/haalbaar is, is al mooi zat. Je hebt leuke doelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb al wel vaag wat, maar nog niet echt op papier. Maar vermoedelijk zal op mijn lijstje ook iets staan met een spaarbedrag, hypotheekaflossing, vakantie en iets rondom het huis. En denk ook iets met werk, dat heb ik dit jaar veel te veel laten zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. en nog een goed doel, al weet ik niet hoe ik dat wil realiseren.. niet te veel dingen doen met dochter waarvan ik bij voorbaat al weet dat ze er te moe voor is of het te druk is voor haar ... pfff.vanmiddag had ze een vossenjacht met alle scouting uit de regio, en wij een etentje met vreinden ivm kerst.. tussendoor ik haar opgehaald van scouting en weer naar het etentje, gegeten en laat geworden en dochter al bekaf van scouting.. voglende x gewoon met haar naar huis gaan ipv t etentje, vind het te rot om voor onszelf te kiezen maar merk gewoond at het te veel is (hele avond huilen, boos om alles, en daardoor ook brutaal wat een boze papa oplevert en ruzie tussen man en mij omdat hij vindt dat ze gewoon moet luisteren maar hij niet wil snappen dat dat niet zo werkt bij eenhoogsentief kind wat gewoon bekaf is..) bah lastig soms.. en elke x weer met zoiets dat ik het te druk plan of geen nee wil of durft te zeggen, denk ik weer van waarom maak ik deze keuzes... :(

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie doelen. Ons enige echte goede voornemen is het halveren van onze schuld van €50.000,- (restschuld na verkoop woning). Dat is uiteraard een groot voornemen/doel, maar met een flinke belastingteruggaaf (o.a. HRA van een heel jaar) en een flinke salarisverhoging per 1-1-15 zou het moeten lukken. Iedereen veel succes met zijn/haar voornemens.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie doelen hoor. Je kan beter realistische doelen hebben die haalbaar zijn dan het onmogelijke van jezelf eisen.
  Sukses met je doelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk die doelen, mijne zijn nog wat vaag maar ik hoop die voor januari wel duidelijk te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ik maak geen doelenlijstje ,maar een wensenlijstje op de een of andere manier maakt dat het makkelijker voor mij om eraan te voldoen. ook probeer ik de lat niet te hoog te leggen zodat ik gemakkelijker een wens kan vervullen, ik deel het lijstje ook in in kwartalen ook een manier om het makkelijker te maken voor mezelf. het is altijd weer een goed gevoel om een wens van mijn lijstje af te strepen , ook maak ik een streefprijs voor de wens en als ik daar dan onder kan blijven geeft dat een extra voldaan gevoel, kan ik de wens niet in het beoogde kwartaal vervullen dan schuift de wens gewoon een stukje op.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)