donderdag 4 december 2014

Sloopgrage dreumes

Vroeger vond ik van die filmpjes waarin kindjes de hele televisie onder de sudocrem hadden gesmeerd erg vermakelijk, maar ook wel een tikkeltje ongeloofwaardig. Je merkt het toch als je kindje een pot sudocrem te pakken heeft? dacht ik heel naïef bij mezelf.... Boy, was I wrong!

Tobias begint inmiddels ook een erg nieuwsgierig en sloopgraag mannetje te worden. Alles wordt uitgebreid onderzocht en daar sneuvelt nog wel eens wat bij. Vandaag zat hij bij de la met bakspulletjes en pakte een potje met roze suiker. Krijgt ie toch nooit open, dacht ik nog bij mezelf. Maar wel dus!! Twee tellen later lag de hele vloer bezaaid met roze suiker, zat zijn broek onder de roze suiker en was hij van onder tot boven plakkerig!!

Wanneer is hij opeens zo vingervlug en ondeugend geworden?!


13 opmerkingen:

 1. Een van de grootste streken die een van mijn kids uithaalde was op kerstochtend. Net de sinterklaas achter de rug, het huis was schoon en gezellig met lampjes en kerstboom ingericht en we verwachtten oma op de koffie.
  En zij was vroeg wakker en vond de mascara...waarmee ze haar gezicht en handen zwart maakte. Alles wat ze aangeraakt had was ook zwart. Ze was helemaal blij omdat zij nu ook een zwarte pietje was en zo werd ik gewekt. Het was een ravage.
  Maar...alles kwam goed na een poetsbeurt en opruimwerk.
  En eerlijk gezegd, ik moet er toch ook niet aan denken dat ik zo'n gehoorzaam altijd luisterend voorbeeldkind had...dat gaat toch ook wel eens vervelen? Een beetje pit en ontdekkingsdrang mag er van mij best in zitten.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal mee eens ;) Maar mensen die zeggen dat het eerste jaar het zwaarste is liegen. Nu moet ik hem constant in de gaten houden, toen kon hij ook wel eens een half uurtje niks slopen ;)

   Verwijderen
 2. hihi heel herkenbaar. Ik heb echt geleerd dat er maar een 1 seconde zit tussen 'hij is zo lekker aan het spelen' en 'de boel wordt afgebroken'.
  Cruciaal daarbij was wel dat als Sem ineens stil was, er 'iets' gebeurde. Zo leerde ik al snel. De eerste keer dat er "iets' gebeurde was toen hij een paar van die oude taperecorderbanden met allemaal muziekopnames helemaal had uitgerold en ik hem aantrof in een berg tape van zeker een meter hoog ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grappig! Dat is hier dus precies eender: zodra dat het echt heel stil is, dan weet ik dat ie iets doet dat eigenlijk niet mag ;)

   En ergens zijn ze ook zo grappig als ze zoiets doen he? Maar dat mag je dan weer niet laten merken :P

   Verwijderen
 3. hahah heel erg herkenbaar.
  Eerste jaar het zwaarst?
  Nou dat vind ik niet hoor.
  Ik vind tussen de 1 1/2 en 3 jaar toch wel uitdagender dan het eerste jaar.
  maar waarschijnlijk voelt dat voor iedereen anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou het wordt alleen maar erger. Tussen 1,5 en 3,5 het moeilijkst, ze luisteren nog niet zo goed, slapen veel minder dus kunnen veel meer slopen. Maar echt slopen hebben ze hier niet gedaan, kan nog dochter is 2,5:-) Wat ze alle twee wel hebben gedaan is de hagelslag pot geregeld leeg laten lopen.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, geweldig :-) Niet voor jou natuurlijk maar ik vindt het wel leuk :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. foto! Hier waren ze zo heerlijk aan het spelen op een verjaardagsfeest. Tot ik kind in bed wilde leggen. Bleken ze met modder en lijm op de muur aan de slag geweest te zijn. Kon ik de muur weer schilderen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Had er inderdaad een foto van moeten maken!! ;) Zal ik volgende keer zeker doen als ie weer iets uithaalt :D

   Verwijderen
 7. Haha, mijn zoontje heeft eens een hele tube zonnecrème (lekker kleverige factor 50) over de vloer uitgesmeerd. Op het moment zelf kon ik er niet om lachen... Hij heeft ook eens een hele bus deodorant leeggespoten. Achteraf wel grappig natuurlijk, maar toch best een vermoeiende fase. Veel moed om de sloopfase te doorstaan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier precies dezelfde fase, als je even niet oplet tekent ze het liefste met een lipstick de muren van de gang. Die je dus niet meer schoon krijgt...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hehe.... etterbakken. De oudste was een engeltje maar d'r broer en zus, oei. Op muren tekenen. Tafels bekrassen. Naar buiten lopen in alleen een luier (in maart) en in de aarde spelen. Grote messen uit de la halen en alle fruit doorsnijden. Drie rollen pleepapier in de wc gooien. Pakken meel uitstrooien. Zich opmaken met zwart potlood. Tientjes in hele kleine stukjes knippen.

  Tja, heb geen ogen in mijn achterhoofd met drie kinderen. Wel een zesde zintuig inmiddels. Dat regelmatig faalt.

  Veel plezier ermee en lach er maar om. 't Is juist mooi als ze mogelijkheden zien in ogenschijnlijk suffe voorwerpen. Ooit.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)