dinsdag 20 januari 2015

BMR: toch niet zo'n goed idee :/

Ik had er al een slecht gevoel bij en dan blijkt maar weer: luister altijd naar je gevoel! ALTIJD! Ik heb het niet gedaan en ik mag vanmiddag dus met Tobias naar het ziekenhuis om een bezoekje te brengen aan de dermatoloog. :(

Tot gisteren was er eigenlijk niks aan de hand. Preventief namen we wel elke dag twee keer zijn temperatuur op, maar het ging allemaal prima. Toen gisteravond bleek dat hij 38,4 had hebben we hem een zetpilletje gegeven om te voorkomen dat de koorts zou gaan oplopen. Vanmorgen was hij al vroeg wakker en had wat rode plekjes op zijn gezicht:


Een uurtje later zaten er ook knalrode, verdikte plekken bij zijn knieholtes. Ik begon te twijfelen: is dit eczeem of is het inderdaad van de BMR prik? Dus ik belde de huisarts om te vragen of ik er wat hydrocortison op mocht smeren. Maar toen gaven ze aan dat ze liever even hadden dat hij zou langskomen....

2 uur later kon ik terecht en inmiddels had de roodheid zich ook weer uitgebreid. Nu was ook de huid van zijn buik helemaal knalrood en kokend heet, ondanks dat hij geen koorts had. Het lijkt heel erg op een soort zonneverbranding. 

Nu moeten we dus om 2 uur naar de dermatoloog. Misschien heeft hij een allergische reactie op een hulpstof uit de BMR-prik (al zou dat wel wat laat zijn?! denk ik dan) of er is misschien iets anders aan de hand. 

Hoe dan ook: het is kut. :( Het is sowieso kut, maar het voelt nog rotter omdat het nu al zo'n lange tijd goed ging met zijn huidje en dan nu opeens deze terugslag. Het doet zo'n zeer om dat mannetje zo te zien worstelen met de jeuk en zelf worstel ik met de onzekerheid of dit nu mijn schuld is en uiteraard ook de angst dat het toch goed mis is....  :(

14 opmerkingen:

 1. Och arm mannetje!
  Hopelijk vinden ze de oorzaak en knapt hij snel weer op.
  Sterkte ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sterkte vanmiddag! En het is heus niet jouw schuld!!! Dit zijn gewoon van die vervelende dingen die kunnen gebeuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoop dat ze snel weten wat het is. bijna 14u.. sterkte!
  hier ook zieken.. oppaskindje heeft t ijskoud, maar 38.8...:( om 15u ook even langs huisarts. kan ook van bmr zijn vorige week idd. maar omdat hij t zo koud heeft, incl blauwe lippen wou huisarts m toch even zien.. zoontje is ook al dagen niet lekker (2,5 dus niet van prikken ) ook weer verhoging.. zondag diarree en hierdoor rode zere billen en nu weer.. gister weer niet... kon wel gewoon naar psz dus gister.. maar maf dat t nu wel weer terug is. verschonen is dus ook drama.. t is nog niet open, maar mannetje heeft zo'n pijn als hij gepoept heeft... :( lijkt wel van tanden zodun, maar hij heeft alle 20 al... je blijft je zorgen maken met kids.. lastig soms. maar zolang je alles goed in de gaten houdt, dan komt t vast goed! super dus dat je de ha gebeld hebt en langs kon komen! top!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel beterschap toegewenst. Hopelijk kunnen ze achterhalen wat er met hem aan de hand is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Succes zo meteen! Hopelijk kunnen ze iets voor hem doen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel veel sterkte. Hopelijk brengt de dermatoloog duidelijkheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh hutkoffer. Hoe is het nu? Wij hadden destijds via de homeopaat korrels die onze dochter voor en na de enting in moest nemen. Voor lukt nu niet meer natuurlijk :( De cocktails van entingen zijn ook wel heftig. Wij hebben niet alle entingen laten doen. En wat er wel is geënt, hebben we als aparte entingen laten doen bij de huisarts. Ook daar heb je nu niets aan. Maar wellicht bij vervolgentingen een optie. Heel veel sterkte en beterschap voor jullie kleine lieve man.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ben je nu niet erg voorbarig met de BMR prik meteen de schuld geven? Misschien eerst even de dermatoloog afwachten?

  Neemt niet weg dat het natuurlijk erg sneu is voor Tobias. Ik hoop dat hij snel weer opknapt!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik begrijp heel goed dat je je een beetje schuldig voelt dat Tobias nu uitslag en jeuk heeft omdat jullie de BMR-prik lieten geven.... Je mag de schuld echter niet op jou nemen want je hebt gedaan om goed te doen. De complicaties die kunnen volgen op het doormaken van mazelen, rode hond en/of bof zijn veel erger dan de ongemakken die Tobias nu doormaakt. Trouwens, je kon niet op voorhand weten dat Tobias een allergische reactie zou hebben op één van de bestanddelen van de prik.....

  Ik hoop dat jullie zoontje vlug terug 'de oude' is en niet teveel last meer heeft van de bijwerkingen die zo'n prik met zich kan meebrengen.
  liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Beterschap en sterkte ermee. Hopelijk kan hij er iets voor krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat jammer nou. Het lijkt me idd wat laat omdat hij geen koorts had en zo Maar zou het ook een andere reactie kunnen zijn?
  Iets gegeten waar hij niet tegen kan? Wasmiddel, nieuwe zeep?
  Ook heb ik zelf eens met een kind een uitslag gehad door nieuw ondergoed dat in een aanbiedingsbak gedaan was en waar dus iedereen in had gegraaid. Niet aan gedacht om het eerst te wassen (het was toch nieuw) maar het gaf wel een reactie met rode pukkeltjes en jeuk. Met een zalfje van de huisarts was het gelukkig snel verholpen. Sterkte en laat ons nog eens weten wat het nu was. Groetjes, Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Arm ventje (en arme mama!)! Laat je even weten hoe het bij de arts ging?
  Het lijkt mij ook wel heel laat om van de BMR-prik te zijn... Even afwachten maar en hopelijk knapt hij gauw weer op!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Niet fijn om te lezen, oppaskindje heeft vorige week die prikken gehad en vandaag ziek opgehaald met precies dezelfde symptomen. Onze zoon mag morgen voor deze prik, ga het wel doen, maar benieuwd op wat er komen gaat. Hij is al hangerig met 4 tanden die gelijk doorkomen...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Die reactie is niet laat want een reactie op BMR ook niet gelijk, maar pas na enige tijd. Een dag of tien is echt niet raar.
  Vervelend zeg. Je kan de inenting laten ontstoren bij een homeopaat...
  Onze ZL heeft ook (denk ik) heel slecht gereageerd op een inenting, met eczeem en alles. In Nederland zeiden ze bij het CB dat dat niet kon. In Noorwegen bij het CB zeiden ze dat ze nóóit kindjes die niet 100% gezond zijn, inenten. Omdat je dan inderdaad zulke gevolgen kan zijn. Lekker dan.
  Kinderen die zijn ingeënt tegen BMR, kunnen ook een dag of wat bijvoorbeeld andere kinderen aansteken met mazelen.
  Hopelijk is ie er heel snel weer vanaf!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...