dinsdag 20 januari 2015

Nieuws van de dermatoloog

Zo, beetje late reactie, maar ik ben nu pas weer thuis. Het liep wat uit bij de dermatoloog en daarna moesten we ook nog eens bloed gaan prikken en medicatie ophalen, dus dat duurde allemaal nogal even. En daarna moest natuurlijk iedereen nog op de hoogte worden gesteld van wat er nou aan de hand was (Sander, mijn ouders etc.)

Tobias heeft dus netelroos. Het is vrij zeker dat het is veroorzaakt door de BMR-prik, maar ze moeten nog uitzoeken hoe het precies zit. Het kan zijn dat hij allergisch is voor één van de hulpstoffen (bijvoorbeeld kippen-eiwit), maar het kan ook zijn dat zijn immuun-systeem te heftig heeft gereageerd op de virussen zelf en daarom ook zijn eigen cellen is gaan aanvallen.... Dit laatste klinkt mij iets geloofwaardiger in de oren, aangezien Tobias vrij regelmatig producten met (sporen van) ei eet.

De verwachting is dat de reactie binnen een week helemaal weggetrokken zal zijn. Tot die tijd hebben we druppels gekregen waarmee de jeuk in elk geval onderdrukt wordt. Pfieww... Het valt dus mee!

Het mannetje ligt nu eindelijk te slapen. Hij heeft vanmorgen 20 minuutjes geslapen, maar werd toen wakker van de jeuk en verder is hij de hele dag wakker gebleven. En ondanks alle vreemde mensen die aan hem zaten, het bloed prikken en de jeuk, bleef hij er toch nog wel redelijk vrolijk onder. Ik ben echt ontzettend trots op ons kereltje. Altijd natuurlijk wel, maar in het bijzonder op dit soort momenten.8 opmerkingen:

 1. Gelukkig dat het meevalt maar wel akelig die jeuk. Beterschap

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach gos, dat is vervelend voor Tobias. Volgens mij heb ik ook eens netelroos gehad en de jeuk duurde toen enkele dagen, daarna alleen nog wat rood etc. Hopelijk is het ook snel weer over bij Tobias. Natuurlijk ben je trots als je kind het allemaal vrolijk ondergaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig valt het mee. Wat zielig voor het mannetje, maar hopen dat ie er gauw vanaf is!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh he bah, geef maar een extra dikke knuffel aan je stoere ventje, dat heeft hij wel verdiend! Hopelijk gaat het gauw beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat naar. Rot inentingen ook altijd, maar ja niet inenten is ook zo iets. Sterkte met Tobias, hoop dat je mannetje snel opknapt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat fijn dat het zo opgelost kan worden. Hopelijk is hij snel weer de oude!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn dat het meevalt. Gelukkig maar. Hopelijk gaat het vlug beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat naar voor Tobias en voor Sander en jou natuurlijk ook. Het is nooit leuk als je kind ziek is. Beterschap voor Tobian en sterkte voor Sander en jou toegewenst

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...