zaterdag 17 januari 2015

Etentje van Sanders werk (+bonus!)

Gisteravond hadden we een etentje van Sanders werk. Zoals ik al schreef in het bericht over het weekmenu: meestal zijn dat echt van die fancy etentjes waarbij je dan een bordje krijgt met een heel klein stukje vlees en een erwt. Haute cuisine dus (in mijn ogen tenminste!) Niet echt mijn ding, maargoed, het is altijd erg gezellig en daar gaat het om ;)

Gisteravond was geen uitzondering op de regel. Voordat we gingen eten liep het personeel rond met hapjes zoals pittige mango met suikerspin eromheen, bijvoorbeeld :P Zulke rare dingen ;)

Als voorgerecht kregen we 2 coquilles met een roosje bloemkool. Als hoofdgerecht een stukje eendenborst met twee mini-stronkjes gekarameliseerde witlof en een heel klein beetje aardappelpuree * boehoehoe * dacht ik toen ;) Het nagerecht was een soort gelatine-pudding die alle kleuren van de regenboog had, een zwaantje van soesjesdeeg gevuld met iets dat tussen slagroom en mousse in zat en een marsmallow met chocolade eromheen, gedoopt is stikstof.

Tijdens het etentje vertelt de directeur ook altijd even hoeveel omzet er is gedraaid en wat de bonus zal worden. Als het goed is zal dit toch wel om een flink bedrag gaan dit keer! Maargoed, we rekenen ons nog niet rijk voordat het op de rekening staat (ok, een beetje!) maar we hebben wel alvast een lijstje gemaakt wat we ermee willen doen, op volgorde van prioriteit (dus als de bonus €200 is doen we alleen het bovenste!)

 1. Foto's van Tobias terugbetalen 
 2. €350 op de spaarrekening voor cadeautjes in 215
 3. €400 op de spaarrekening voor het kleding-budget
 4. Sander wil het spelletje Beyond Earth kopen 
 5. We hebben hard een nieuw matras nodig
 6. We willen nieuwe gordijnen in de woonkamer
 7. Als er dan nog wat overblijft (kleine kans!) gaat dat op de spaarrekening en willen we eventueel €100 gaan gebruiken om eens te kijken hoe investeren werkt. 


Het was héél gezellig en heel leuk om Sanders collega's weer eens te zien! Maar na afloop zijn we nog wel even naar de Burger King gegaan voor mij, want ik moest gewoon even mijn tanden ergens inzetten!!


11 opmerkingen:

 1. Hahahaha, gelukkig was het gezellig. Ook ik had gisteravond een personeelsfeestje en voor het eerst in jaren is ml meegeweest. En wij hebben genoten. Het is jaren geleden dat wij zo lekker hebben gegeten met het personeel; gezellig is het bijna altijd wel. Het was echt verrukkelijk en meer als genoeg voor iedereen en dat betekende dat ik vandaag maar 2 stukjes brood heb gegeten, ben nog aan het nagenieten van gisteren en dat zegt wat, hoor!!!
  Zelfs mijn ouders wilden het niet geloven toen ik zei dat we heerlijk hebben gegeten, maar het was toch echt zo.
  Jammer dat jullie dan van die liflafjes krijgen waar de baas waarschijnlijk heel veel voor moet betalen en jullie als nog naar de BK moeten. Meestal gaat ml thuis nog een zak chips opentrekken als we thuiskomen, daarom ging hij al nooit meer mee maar dat was gisteravond niet nodig.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tip voor Sander, paar maanden wachten en het spel kost 5 euro op MP. Zo kom ik aan al mijn Civ en andere spellen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Da's een goede tip, alleen heeft onze laptop geen cd-rom drive, dus dat wordt lastig :(

   Verwijderen
  2. externe drive kost op marktplaats ook een paar euro, kun je bovengenoemd spelletje van 5 euro van marktplaats rippen... of gewoon op iemand anders zn computer die nog wel een drive heeft.
   ik gebruik soms de drive uit mijn oude macbook, aangezien mijn nieuwe ook geen plek voor schijfjes meer heeft

   Verwijderen
  3. of downloaden (zei ik dat hardop?!?)

   Verwijderen
 3. Ben ook meer van de BK. Zal overigens zien dat ik die film van de Marathon ergens opduikel. Kwestie van een goede voorbereiding hé.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou Sander bovenal dat spel kopen. Hij heeft de bonus tenslotte verdiend. Wij doen dat ook zo met onze bonussen. Die van mij is een vast percentage dat ik een december krijg. Ik koop dan een mooi kookboek of iets wat ik wil hebben. Man krijgt in maart een bonus en loonsverhoging bij goed presteren. Van de bonus koopt man iets wat hij wil. Meestal iets voor de motor. Wat overblijft(genoeg meestal is het meer dan een maandsalaris) sparen we. We leggen ook altijd een bedragje opzij voor een dagje weg met de kinderen. Al met al is de bonus hier een feestje maar man heeft daar geen etentje bij. Hij gaat wel eens eten met het werk maar dat is dan vaak buffet Man is daar ook niet dol op. Met zijn team (hij is manager van een team van 9 man) gaan ze een keer per jaar een uitje doen (bijvoorbeeld karten en daarna eten) Verder heeft hij veel etentjes na conferenties en congressen en dat is net zo als je hierboven beschrijft. Incl. Burger Kind hihi.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij doen dat anders. Aangezien we samen de keuze hebben gemaakt dat Sander werkt en ik thuisblijfmoeder ben, hebben we geen "zijn" bonus, maar is het gewoon een gezamenlijke bonus :)

   Verwijderen
  2. Tuurlijk is het jullie bonus. Geen kritiek hoor. Ik snapte alleen niet dat de wens van Sander pas aan bod komt na het cadeautjes budget voor iedereen anders. Wij zijn al twintig jaar samen en ik heb pas sinds een paar jaar een soort van bonus, Man vanaf dag een toen hij pakjes bezorgde voor PTT post. Wij deden het niet anders toen en ik zag het ook niet als mijn bonus maar als een lekker extraatje. Eerst gingen we er lekker van weg of kochten we iets en nu sparen we. Wij maakten een enorme groei door qua loopbaan en loon. Man kan heus wel iets voor de motor kopen zonder de bonus. Hij wil overigens liever dat ik wat koop maar dat terzijde. Aan zakgeld doen wij dan weer niet. Dat bleef altijd maar staan en dan storten we uiteindelijk weer terug. Het voelt voor man altijd fijn en goed dat hij iets van zijn bonus koopt.
   Nic

   Verwijderen
  3. Het spelletje zal er ook zeker komen.... We wisten sowieso al dat de bonus zo groot zou zijn dat de eerste 4 zaken van de lijst ervan konden worden bekostigd. Wat daarachter staat, dat was even duimen (en nog steeeds, ligt eraan hoe duur het matras bv uitvalt), maar het spelletje komt er sowieso :D

   Verwijderen
 5. Ik zou sparen en aflossen voorrang geven! Dat is pas slim gebruiken van de bonus! Spaar je dubbel;)

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...