woensdag 21 januari 2015

Naar de huisartsenpost

We zijn net terug van de huisartsenpost. Het leek namelijk beter te gaan met Tobias, maar in de loop van de avond kwam de uitslag terug en zijn gezicht en beentjes leken ook wel opgezwollen. Daarnaast: zodra hij bijvoorbeeld even op de gang was waar het net iets kouder is dan in de woonkamer dan begon hij heel erg te rillen en werd opeens heel erg blauw bij zijn handjes en zijn lippen. En zijn hartje klopte heel hard en snel, net alsof het elk moment uit elkaar kon klappen, zo hard. Dus dat was wel enorm eng.

Maargoed, volgens de huisarts was het wel allemaal erg indrukwekkend, maar niet zorgwekkend. Hij heeft het nagekeken en zag geen reden om hem op te nemen ofzo... Hij heeft gewoon een erg heftige reactie op de koorts, maar omdat hij nog wel eet, drinkt en alert is, is het niet echt zorgwekkend.

Ondertussen heeft hij wel 40 graden koorts, dus ik heb hem net wel een zetpil gegeven voor de nacht. Het is heel dubbel, want door die netelroos verliest hij veel warmte, maar vanwege de koorts mag hij eigenlijk weer niet te dik worden toegedekt, dus ja, wat doe je dan?! Heb nu toch maar gekozen voor een winterslaapzakje, want hij lag echt enorm te rillen ondanks/dankzij de koorts... Arm ventje. Ik hoop maar dat het snel achter de rug is allemaal!

13 opmerkingen:

 1. Ach jeetje wat vervelend toch nu weer.... ik hoop dat jullie een goede nacht hebben. Sterkte en beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Daantje,

  Ik reageer eigenlijk nooit, maar lees altijd je blog. Heb je tegen de arts gezegd dat jullie in Disneyland zijn geweest? Er heerst daar al een tijdje een mazelen epidemie en aangezien Tobias nou zo ziek is met uitslag zou het dat ook kunnen zijn. Artsen denken niet direct aan mazelen, omdat dat haast niet meer voorkomt.
  Sterkte.
  groetjes, Claudia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Is niet leuk, zo'n ziek ventje en als ouder voel je je dan ook knap machteloos om dat te moeten zien. Veel sterkte en de lat misschien niet zo hoog leggen vandaag maar zelf ook een beetje relaxen en uitrusten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ah arm kereltje.. sterkte ook voor jullie! altijd rot, je zorgen maken om je kleintje!
  wij ook een beetje in de lappenmand.. zoontje (2,5) al vanaf zondag diarree.. ik nu ook.. hoop niet daet ik oppaskids dinsdag heb aangestoken :( had er 3 van de 4 die dag... appte vanmorgen of buurvrouw mn dochter naar school wou brengen, maar zij zat nog in pyama, dus belde aan bij de andere buurvrouw, die zou eigenlijk ook niet omdat haar jongste van 4, aan t overgeven was, oudste van 7 zou dan met buurjongen van 9 meelopen..maar speciaal voor mij toch naar school gelopen.. :( arm buurjongetje.. maar zelf om de 10/15 minuten naar de wc rennen.. dus durfde t zelf niet aan.. had nog een moeder van klasgenot kunnen bellen gelukkig, maar hoefde niet van haar.. lastig dan zeg.. opeens iedereen ziek :( maar niet zo heftig als bij jullie gelukkig.. maar er heerst vanalles...

  en als ik kijk naar mezelf..b ij 38.5 heb k t al superkoud.. dan kan iedereen wel zeggen niet te warm toedekken en aankleden, maar als ik zelf koorts heb, heb ik t ijskoud en kleed ik me aan in 3 warme lagen en onder een dekbed, met extra deken en evt zelfs nog een kruik... anders heb ik t echt ijskoud.. :( niet fijn! volg dus je gevoel en niet de boekjes.... ook zo sneu als hij t constant koud heeft.. kost ook heel veel energie.. die hij nu hard nodig heeft..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt sneu voor hem. Heel veel sterkte en beterschap toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ...wat sneu! Beterschap voor Tobias en sterkte voor jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. He toch, wat naar allemaal. Zo'n arts kan dan wel zeggen dat het allemaal nog wel meevalt, maar zo voelt het niet he! Hoop dat Tobias weer snel zijn gezonde, vrolijke zelf is. Beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het is zo zielig altijd als die kleintjes ziek zijn, veel beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ach gos 40 graden dat is best heftig. Beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heftig, veel beterschap voor de kleine man!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. zo zielig als je kleintjes ziek zijn en je eigenlijk weinig kan doen

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)