donderdag 22 januari 2015

Mijn emmertje stroomt over...

Nou, de buren zullen wel denken dat ik gek ben, want ik heb net even flink staan schreeuwen. Oeps :( De spanningen liepen even té hoog op voor mij

Natuurlijk die spanningen rondom de netelroos van Tobias, maar daarnaast sinds vanmorgen ook nog andere spanningen erbij.... Sanders moeder belde vanmorgen dat het niet goed gaat met (oer)beppe (Sanders oma en Tobias' overgrootmoeder), en dat beppe heeft besloten om euthanasie te gaan plegen :( We gaan er nu dit weekend hals over kop heen om afscheid te nemen.

Het komt even heel dichtbij een situatie die ik eerder heb meegemaakt, namelijk toen mijn eigen oma kwam te overlijden. Ook bij haar was het redelijk "gepland", geen echte euthanasie, maar de morfine zou de volgende dag worden verhoogd.... Dat is inmiddels alweer 10 jaar geleden, maar het was enorm heftig. Mijn ex koos namelijk nét die avond, 5 minuten voordat ik afscheid ging nemen van mijn oma, uit om aan mij op te biechten dat hij was gestopt met school en al een jaar lang tegen mij loog hierover.... Dus voor mij was het én afscheid van mijn oma én heel erg in de war over de informatie van mijn ex. Ik kan me nu gewoon nog steeds niet herinneren wat mijn oma's laatste woorden voor mij waren, dankzij die *piep*.

En op dit soort momenten komt dat verdriet weer helemaal naar boven. Bovenop het verdriet dat ik heb omdat onze lieve beppe gaat overlijden. Bovenop het verdriet dat ik Tobias zo verdrietig en ziek zie de hele dag. Bovenop het gevoel dat ik machteloos ben en Tobias niet kan helpen, en ook bovenop het schuldgevoel dat ík aan mijn gevoel voorbij ben gelopen en hem toch die BMR heb laten geven.

Dus ja, mijn emmertje zat even vol.... Gelukkig komt Sander nu snel naar huis en is het weekend. We hebben elkaar nu echt even nodig.


EDIT: zo snel als dat de netelroos en alles is opgekomen, zo snel trekt het blijkbaar ook weg! Om 5 uur was Tobias nog zwaar van streek en nu, om half 8, hebben we opeens ons vrolijke mannetje weer terug en zijn temperatuur is opeens ook weer normaal! Dus ik denk dat het achter de rug is!! Jeetje, nooit geweten dat het zó snel zo heftig kon worden en ook weer weg kon gaan. Beetje rare gewaarwording, maar we zijn er blij mee!

Zo zag hij er vanmorgen om 11 uur uit:


En dit is van net aan tafel:


Als ik het zelf niet had gezien had ik het niet geloofd. 


37 opmerkingen:

 1. Machteloosheid is een rotgevoel. Maar ik denk dat je in dit geval wel steun van je partner krijgt en geen biecht van iets raars.
  Sterkte.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, gelukkig wel ;) Maar op sommige momenten ben ik nog steeds achterdochtig, hoor :( Zal denk ik niet snel 100% overgaan.

   Verwijderen
 2. Sterkte, voor jullie alle drie!

  Groetjes Lily

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste Daantje,
  Je kunt Tobias wel degelijk helpen door de BMR te laten ontstoren.
  Neem contact op met de vereniging voor kritisch prikken. Zij kunnen je doorverwijzen naar een homeopaat bij jou in de buurt Doe dit zo snel mogelijk. Wees altijd voorzichtig met vaccineren van gevoelige kinderen. Heel veel sterkte met alles.
  Met vriendelijke groet
  Diana

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beste Daantje,
  Je kunt wel degelijk iets doen voor Tobias. Laat de vaccinatie ontstoren. Neem contact op met de vereniging voor kritisch prikken. Zij kunnen je doorverwijzen naar een homeopaat bij jou in de buurt.
  Die dit zo snel mogelijk. Bijwerkingen kunnen lang duren bij gevoelige kinderen. Heel veel sterkte met alles.
  Groeten Diana

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een vreselijk nieuws voor je. Ik hoop dat jullie er voor elkaar kunnen zijn de komende tijd. Ik heb zelf ooit een afscheid van een nichtje gemist omdat ik in het buitenland was. Even later overleed er een ander familielid en daar kon ik wel afscheid van nemen. In mijn gedachten heb ik een boodschap voor mijn nichtje meegegeven in het afscheid van de ander. Misschien dat je in het afscheid van je beppe ook een beetje afscheid van je oma kunt nemen? omdat de emoties zo dicht op elkaar zitten... (weet niet of dit een samenhangend verhaal is, maar voor mij hielp het loslaten dus ik roep het maar)

  enne don't beat yourself up over die BMR... Netelroos is echt heel vervelend, dat ontken/ontkracht ik niet, maar die vaccinatie is ook belangrijk en die heeft hij nu gehad. De bijverschijnselen zullen ook snel wegtrekken, en dan is hij beschermd tegen een hoop andere narigheid.

  o, en schreeuwen als het oplucht is zeer nuttig. altijd aan te bevelen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. o, ik zie in je edit dat het alweer beter gaat met tobias. wat fijn!

   Verwijderen
  2. Lieve tip, ik ga daar zeker iets mee doen. Ik hou ontzettend veel van beppe, het is net een tweede eigen oma van me. Dus ik ga zeker dit afscheid wél heel bewust doen...

   Verwijderen
 6. Sterkte met alles! Wat een akelige dingen!
  Maar fijn dat het met je mannetje nu beter gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sterkte voor zaterdag (en de tijd erna)
  Maar wat fijn van je kleine mannetje. Wat kijkt ie weer blij!
  En misschien was dit gewoon een manier om erachter te komen dat je écht op je intuïtie mag / moet vertrouwen. Wie weet waar het je nog eens voor behoedt?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Sterkte de komende tijd!
  Wat betreft de BMR-prik: die was er in mijn jeugd nog niet, ik kreeg mazelen en het was vreselijk, ik herinner me de ellende nog goed. Mijn buurmeisjes kregen rode hond en de bof, ook de hel.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gooi het er maar uit. Beter dan opkroppen. Je krijgt even veel te behapstukken in een korte tijd. In mijn ogen ga je er op een juiste manier mee om.
  Gelukkig knapt Tobias sneller op, ik denk dat jou dat ook goed doet.

  Veel sterkte met alles.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat doet me zeker goed! Echt wel een last die van me afvalt

   Verwijderen
 10. Misschien een tip m.b.t. vaccineren, overleg met de kinderarts of het niet beter zou zijn om de prikken op te schuiven tot Tobias iets ouder is. Heeft mijn moeder ook met mij gedaan omdat ik als klein kind epilepsie had.Het heeft me géén kwaad gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wij hebben er door de hevige reactie van de jongens voor gekozen om de laatste vaccinatie niet meer te zetten. Ze hebben een deel antistoffen opgebouwd en we hopen dat het voldoende is. De jongste kon net op tijd worden opgenomen in het ziekenhuis, als we paar uur later waren geweest was hij er nu niet meer,,,, oudste werd dag later ook opgenomen, hadden tegelijk vaccinatie. Twee hoopjes ellende aan infuusjes en sondes zo zielig! ( jongste was toen nog geen 1 en oudste 2 jaar) En nog steeds voel ik me schuldig over het inenten,, toch ook de twee strijd doe ik er wel goed aan om niet verder te gaan.... Blogaanmnbeen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, heftig is dat! Ik mag nu weer even wachten met de volgende prik, maar toch!

   Verwijderen
 12. En natuurlijk heel veel sterkte! Gr blogaanmnbeen

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Och jeetje wat een koppie. Sterkte met alles!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Pfff......jullie krijgen wel even heel veel op je bordje. Sterkte gewenst voor aankomend weekend. Maar wat fijn dat de netelroos weer zo snel wegtrekt. Echt een wereld van verschil zeg! Ik zou heel kritisch na gaan denken over het vaccineren. Maar dat is voor straks, eerst maar weer tot rust komen na alle vervelende dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat doen we absoluut ook! Gelukkig is de volgende vaccinatie pas weer over 3 jaar en dat is de DKTP, waar hij vorige keren geen last van heeft gehad. De BMR komt met 9 jaar nog een keer terug en daar twijfel ik nu inderdaad wel aan. Misschien kan ik tegen die tijd een titer-bepaling aanvragen om te kijken of hij al voldoende antistoffen heeft aangemaakt...

   Verwijderen
 15. Wij enten in ons eigen tempo, via antroposofisch consultatieburo. Op de site kritisch prikken staat nuttige informatie te lezen...Onze oudste dochter , nu al weer lang geleden is bijna overleden aan de DKTP, wij hebben er van geleerd. Veel sterkte , met alles . En fijn dat het de kleine man beter gaat. Groetjes Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heel veel sterkte de komende tijd. Zelf ook 10 jaar meegemaakt met mijn oma (morfine die verhoogd werd.), dus ik ken het gevoel.

  Fijn dat het beter gaat met Tobias, ik hoop dat je mannetje snel weer helemaal beter is.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. ...nou, bij alle narigheid ziet Tobias er gelukkig weer 'n stuk beter uit, 't lieve, stralende koppie van meestal! Sterkte met het afscheid van jullie Beppe!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Documenteer alles van de afgelopen tijd van uur tot uur, foto's erbij en bewaar dat goed zodat je bij een andere beslissing het kan overleggen aan huisarts en/of andere dokter. Over een tijdje ben je de kleine details vergeten en die kunnen juist belangrijk zijn later,ook ls hij iets anders krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vind ik een hele slimme tip van je lot, kan mij er helemaal in vinden.

   Verwijderen
 19. Gelukkig gaat het weer beter met Tobias. Niks aan als ze zich zo beroerd voelen.
  En heel veel sterkte toegewenst.
  En schreeuwen mag hoor. Gebeurt hier ook wel eens (regelmatig;)
  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Enkele jaren geleden 'kreeg' een geliefd familielid euthanasie na een slopende ziekte. Wij wisten wel dat er euthanasie was aangevraagd maar eens er toestemming was, had ik het gevoel dat mijn wereld instortte. Ik had met mijn oom een zeer goede band en zijn beslissing om euthanasie te laten doen, kwam enorm hard aan. Anderszijds begrijp ik heel goed de reden want door zijn ziekte was mijn oom veranderd van een trotse, knappe, gezonde man tot een zielig hoopje mens die niets meer kon en overal hulp voor nodig had. 'Op het einde' wou hij zelfs geen bezoek meer omdat het hem te lastig werd. De avond voor zijn overlijden, hebben we telefonisch afscheid genomen en heb ik hem de laatste dingen die ik hem nog wou zeggen, kunnen zeggen. 'Dat' gesprek was het moeilijkste wat ik in mijn leven ooit gedaan heb gewoon omdat ik heel goed besefte dat, eens het gesprek afgelopen was, het contact met oom ook definitief verbroken was en ik hem nooit meer zou horen of zien.
  De dag en het uur dat de euthanasie doorging, waren zo enorm moeilijk en onze gedachten waren bij hem, zijn partner en kinderen.Hij overleed in het bijzijn van zijn partner, kinderen en hond. Achteraf gezien, ben ik blij dat hij zelf kon beslissen om uit het leven te stappen omdat hij zoveel pijn had en emotioneel zoveel te verwerken had. Ik respecteer de keuze die hij 'toen' nam en heb ook respect voor het feit dat mijn tante 'hem liet gaan'. Had tante persé geen euthanasie gewild voor haar man, dan had hij die ook niet laten doen. Tante had het er enorm moeilijk mee maar ze liet hem de keuze. Verdriet slijt mettertijd (zeggen ze) maar het gemis zal altijd blijven. Veel sterkte.....
  Hopelijk knapt jullie zoontje snel op. liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Sterkte deze dagen!
  Fijn dat Tobias weer een beetje opgeknapt lijkt! Knuffel hem maar flink, dat heeft hij wel verdiend! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Jeetje wat een verschil op de foto's zeg! Wat superfijn dat hij zo snel opknapt.

  En ik kan me helemaal voorstellen dat je even moest schreeuwen zeg. Het is ook allemaal wel veel wat je op je bordje krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. jeetje meis heftig.. vooral als dingen tegelijkertijd lijken te gebeuren.. geef jezelf de tijd om te verwerken en even schreeuwen kan goed helpen (doet mn dochter ook elke dag ;) )
  ik herken zelf een stukje hoogsensitief in je... en jij...? ik neem dingen ook best zwaar op.. vooral als het net op mn pad komt.. het voelt dan heel heftig en acuut zegmaar, alsof ik er NU geljik iets mee moet en voel van alles en denk vanalles.. als ik eht de tijd geef, wordt het rustiger en overzichtelijker en lijkt hnet soms ook wel mee te vallen.. herken dat ook wel bij jou.. (niet negatief hoor! ) maar misschien kan je er iets mee...
  blijf vooral ook goed voro jezelf zorgen! zodat je alles om je heen ook goed aan kan

  en hier ook een ziek mannetje.. noro virus.. :( zo ontzettend zielig idd... :( beterschap voor tobias! hoop dat hij snel verder opknapt en het achter de rug is!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik las het inderdaad net op Facebook, echt rot joh :(

   En inderdaad, hoogsensitief herken ik wel bij mezelf. Het ene moment staat het alleen veel meer op de voorgrond dan het andere moment :)

   Verwijderen
  2. snap ik :) maar herken er veel in van mezelf ;) dus vroeg me af of je het zelf al eens gemerkt had of het tegen je gezegd was. soms vallen daardoor puzzelstukjs op zn plek, wat het niet makkelijker maakt om door te maken, wel makkeljker om te accepteren dat je soms heftiger op dingen reageert dan een ander bijv. of snapt waarojm niet iedereen op dezelfde manier dingen ervaart, begrijpt, voelt etc.

   Verwijderen
 24. Fijn dat Tobias ineens zo opgeknapt is! Ik kan me voorstellen dat dat alles bij elkaar er wel voor zorgt dat je emmer behoorlijk vol zit. Veel sterkte met het afscheid nemen, dat soort dingen worden er nooit echt makkelijker op.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat heftig allemaal. Ik stuur je een dikke knuffel. Ik hoop dat het wat scheelt. Helena (hollandseklei)

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)