dinsdag 6 januari 2015

Persoonlijk Paniekpunt bereikt ;)

Vandaag werd het trein-abonnement van Sander afgeschreven en hierdoor kwam ons saldo op de betaalrekening op €300. Voor zover ik me kan herinneren is dit het laagste saldo dat er ooit op heeft gestaan, en dat komt waarschijnlijk door het niet-aanzuiveren van november. Dat zullen we blijven merken, tenzij we het saldo alsnog kunstmatig verhogen. Daarnaast moesten we ook de hostingkosten voor Positief Besparen weer betalen. 70 euro! Maargoed, er zijn duurdere hobby's en dankzij de advertenties houden we het nog enigzins binnen de perken :)

Ik merk dus dat ik me er echt niet prettig bij voel om zo "weinig" geld op de rekening te hebben staan. Het maakt me onrustig, omdat ik het gevoel heb dat er elk moment opeens te weinig geld op de betaalrekening kan staan en dat ik dan niet kan pinnen bij de supermarkt. Terwijl ik heus wel weet dat alle vaste lasten inmiddels zijn afgeschreven en dat we het heus wel redden tot het salaris en de hypotheekrente-aftrek weer binnenkomen.

Ik vind het toch wel interessant om dat gevoel gewoon vanaf een afstandje te observeren, er te laten zijn, maar er verder niks mee te doen. Ik ben benieuwd of ik inderdaad gelijk heb, of dat ik straks tóch voor gek sta omdat ik niet kan pinnen.... Het is in elk geval weer een goede manier om flink in bespaar-modus te blijven!

Bij welk bedrag op de rekening beginnnen jullie je onprettig te voelen?!

16 opmerkingen:

 1. Voor gek staan bij de pinkassa, zal me nooit gebeuren, ik betaal met cash geld, niet met pin. Op die manier houd ik het overzicht beter. Overigens heb ik ook nooit 300 euro op mijn rekening staan, gewoonweg omdat als het loon gestort is en de rekeningen betaald zijn, er niet zoveel overblijft.
  Verder zie ik het net te vaak gebeuren dat de pinkassas het niet doen vanwege storingen, dus cashgeld bij je hebben is altijd slim. Als je bang bent voor gek te staan(wat jij denkt, maar zelden zo is,pinnen gaat wel vaker mis tenslotte) stop je desnoods vijftig euro in een geheim plekje in je portemonnee, voor nood dus.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, er staat vaak wel minder op, maar meer is inderdaad wel prettiger. Als ik zeker weet dat er geen hoge incasso's meer komen dan laat ik het vaak zo. bijvoorbeeld nog €100 als ik nog een week te gaan heb. Ik check dan tussendoor wel vaker mijn saldo zodat ik zeker weet dat ik kan pinnen als het moet.
  Bovendien heb ik €500 op een spaarrekening staan waarvan ik het a la minute kan overboeken via mijn mobiel. Dat is toch een relaxed gevoel!

  Groetjes, niet-bloggende Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij ons staat er vaak minimaal €200 op, al hebben we aan de betaalrekening ook een spaarrekening hangen, waardoor we gelijk geld kunnen overboeken mocht dat nodig zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het maakt mij niet zoveel uit, ik kan roodstaan als het moet, dus ik sta nooit bij de kassa zonder geld. Voor mijn zakelijke rekening kan dat niet, maar als ik dan moet betalen en ik denk dat er weinig op staat, dan check ik het even snel via de app. Twee seconden werk en als er te weinig op staat, kan ik idd ook even snel wat van de spaarrekening overboeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Er staat regelmatig een stuk minder op mijn rekening. Ik betaal mijn boodschappen alleen contant. Daarnaast houd ik heel goed de balans op de rekeningen in de gaten. Ik weet dus vrij precies hoeveel ik no kan besteden... om inderdaad dat genante moment bij de kassa van geen saldo te voorkomen ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij mij kan er niet onverwachts iets afgeschreven worden omdat ik voor de rekeningen een reserveringsrekening heb. Van de gewone betaalrekening gaat alleen de hypotheek af en het levensonderhoud. En 300 euro overhebben op 6 januari? Super toch. Of heb je nog veel te betalen?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb er wel eens -1500 opstaan. Komt ook altijd weer goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Door al een aantal jaar te begroten, dagelijks de uitgaven bij te houden enz. Heb ik ook een potje voor onvoorziene uitgaven. Natuurlijk komt het voor jullie misschien onverwachts dat er een groot bedrag afgeschreven wordt maar misschien ook niet geheel onvoorzien.
  Als alle vaste lasten er al af zijn moet je nog 3 weken doen met 300 euro. Lijkt mij niet al te moeilijk.
  Ik kan rood staan maar met het bijhouden van inkomsten en uitgaven en voor dit soort kosten geld apart te zetten komt dat nauwelijks meer voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hangt er van af hoever de maand gevorderd is maar hier moet er minstens 441.02 blijven opstaan de laatste van de maand (voor de hypotheek) moest ik zien dat ik niet toekom , heb ik thuis altijd 445 euro liggen voor het geval dat ....

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Als je een overzicht maakt van wat op welk moment ongeveer afgeschreven wordt (kwestie van even terug kijken op je betaal rekening) weet je precies wat je te verwachten hebt. Ik heb op de rekening altijd dit bedrag staan plus het budget voor lopende zaken als zakgeld, benzine, boodschappen en diversen. Als ik wat gekocht heb met pin boek ik dat altijd meteen thuis van dit budget af. Weet je precies waar je staat en hoef je je nooit zorgen te maken. Voor de jaarlijkse rekening spaar ik 1/12 per maand en dat bedrag boek ik over naar de betaalrekening als de afschrijving eraan komt. Alles onder controle. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wij proberen nooit boven de €200 uit te komen, dus als er bij ons €300 op de betaalrekening staat, dan maak ik €100 over naar onze spaarrekening. Oude gewoonte uit de tijd toen je nog rente kreeg op je spaargeld ... Alleen tussen de 29ste en de 1ste staat er wel eens wat meer op omdat dan de hypotheek en kinderopvang worden afgeschreven. Maar zodra we in het rood staan, krijg ik een mailtje en dan vul ik het weer aan tot max €200. Bij onze bank betaal je pas rente als je 3 dagen rood staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wij mogen 500 euro rood staan. Wat we nooit doen. Laatste keer dat ik in de min kwam was drie jaar terug na een foutieve afschrijving. Gelukkig kon ik toen wel gewoon nog pinnen. Toen eerst zelf aangevuld uit de spaarrekening, kosten voor een dag een paar tientjes rood staan was centenwerk... Dus om daar nou wakker van te liggen. De mogelijkheid om rood te staan kost iig geen geld hier, dus kun je altijd aanvragen als ectra vangnet voor je zenuwen?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. totaal geen paniek.. we kunnen 1000 rood staan, alleen als student ooit te veel gebruikt.. maar nu enkel aan t eind van de maand en kan het dan aanzuiveren vanuit de spaarrekening en dat is ook enkel als er onverwachte extra uitgaven waren.. einde van de maand komt de betaalrekening ergens rond 0 uit, 1e van de maand (of eerder indien nodig, en bij grote, extra, uitgaven vul ik direct aan) stort ik het nieuwe maandbedrag weer. heeeerlijk nooit stress. maar kan t me bij jou voorstellen idd..optie om bijv 50 euro te "verstoppen" in je tas/portemonnee, enkel voor noodgevlalen zoals dus te weinig saldo ?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Bij mij staat er maar heel even meer dan 300 euro op. Want op de dag dat het inkomen wordt bijgeschreven, gaan de vaste lasten eraf (aparte rekening) en haal ik mijn vast bedrag in huis, waarvan ik die maand alles betaal. Soms blijft er minder over om op te halen en soms staat er dan nog een klein bedragje op de rekening. Dan mag dan een buffertje vormen voor de volgende maand. Maar meestal is hier oppassen en dagen tellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Als de vaste lasten er al af zijn en de rest is voor boodschappen dan zou ik blij zijn en gelukkig.

  Bovendien kan je tegenwoordig met internet zo makkelijk van te voren checken of er de komende 2-5 dagen nog wat wordt afgeschreven. De paniek begrijp ik dan ook niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. vorige maand , nog 43 euro op de rekening ..en ik moest de boodschappen gaan halen , voor 6 personen ..
  voelde me wanhopig , want hoe most ik dat gaan doen ...
  uiteindelijk het echte nodige gehaald , was 40 euro kwijt ...
  heb dat ervaren als bijzonder ...
  en even later ... was het salaris gestort ...
  het voelde wel als een les, dat het ook zo kon !

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...