dinsdag 13 januari 2015

PMS-alarm!

Vanmorgen kreeg ik een melding op mijn telefoon: PMS alarm!! Handig zo'n appje dat je cyclus bijhoudt en na een paar maanden kan voorspellen wanneer het weer zo ver is! Nou was het deze maand ook moeilijk te missen omdat ik gigantisch last van mijn rug kreeg gisteravond, maargoed... Meestal begint mijn PMS met onverklaarbare vervelende gevoelens dus ik ben blij dat ik die melding krijg.

Laatste maanden ben ik dus erg druk bezig geweest om diverse dingen te proberen tegen de PMS klachten en dit lijkt wel een beetje te helpen:

 • Ik heb dus op mijn telefoon een appje dat mijn cyclus bijhoudt en die geeft een melding als mijn PMS ongeveer gaat beginnen... Hierdoor kan ik het wat beter relativeren als ik me rot voel en komt het niet als een verrassing.
 • Ik wandel in de week voordat ik ongesteld moet worden nog meer dan anders. Beweging is goed tegen PMS klachten zeggen ze
 • Ik heb mijn eetpatroon aangepast: ik eet sowieso één keer vis, één keer brocolli en veel bananen als ik ongesteld moet worden...
 • Ik slik sinds 2 maanden het voedingssupplement PMP van Efamol. Ik slik het alleen de week voordat ik ongesteld moet worden en ook maar 1 tabletje in plaats van 2, maar ik heb wel het idee dat het enigzins helpt :)
 • Ik maak me wat minder druk in het huishouden in deze week. Ik weet dat ik weinig uit mijn handen krijg in de week voor ik ongesteld word, maar dat ik juist tijdens de ongesteldheid weer heel erg veel energie heb. Dus ik ga gewoon wat meer met de flow mee. (Zeker nu in zo'n last van mijn rug heb is dat wel heel fijn, dat ik het wat meer kan loslaten. Tobias weegt inmiddels 11550 gram en ondanks dat hij inmiddels is begonnen met lopen ben je toch nog vaak bezig met tillen. Dus verder geef ik mijn rug gewoon de rust die hij nodig heeft om weer te herstellen)
Eerlijk gezegd weet ik niet welke van deze dingen nou het meeste helpt, maar ik denk dat het vooral helpt dat ik er bewuster mee omga en wat minder streng voor mezelf ben. 

11 opmerkingen:

 1. Maar zou het ook niet een 'selfullfilling prophecy' kunnen worden? Dat je app je waarschuwt voor PMS en dat je daardoor juist eerder verschijnselen krijgt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, nee hoor ;) Ik heb al jaren last van PMS dus ik kan er inmiddels de klok wel op gelijk zetten ;)

   Verwijderen
 2. Goed van je om er op die manieren toch rekening mee te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed zeg!! Ik heb er volgens mij nooit zo heel erg last van, maar ik heb wel af en toe écht hele shitdagen, zonder dat ik er echt een duidelijke reden voor kan aanwijzen. Die heb ik deze maand voor het eerst aangestreept in m'n agenda, om te kijken of dat idd ook geen gevalletje PMS is. Ze vielen nu b.v. namelijk net voor mijn ongesteldheid, dus het zou zo maar kunnen. Als dat zo blijkt te zijn, dan vind ik het ook wel fijn om te weten, gewoon omdat ik me er dan bewust van ben en er b.v. even voor kan kiezen geen dingen te doen die de emoties nog meer alle kanten op doen vliegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik geloof niet meer in die apps. Heb ik een tweeling door gekregen, haha. Hij klopte wel hoor, nou ja bijna dan ;-). Wat goed dat je zoveel manieren hebt gevonden om met je PMS te dealen, hier -nog- geen last van na de bevalling, maar oef.. ik had ook altijd flinke PMS!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik gebruik hem ook niet als anticonceptie, want ik heb inderdaad om me heen al meerdere mensen gehoord die met periodieke onthouding toch nog zwanger waren geworden :)

   Hoppelijk is het nu over met de PMS, maar hier is het helaas na de bevalling alleen maar erger geworden. Sterker nog; heb nu rond mijn eisprong ook een korte dip erbij gekregen :(

   Verwijderen
 5. welke app heb jij? ik zoek zoiets eigenlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat je er bewust mee om gaat kan al helpend zijn in die periode!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ohh pms.ik heb er ook behoorlijk last van.
  Je kunt er idd de klok op gelijk zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goed om er zo op te letten. Als het je helpt, waarom niet! Ja toch!?

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)