zaterdag 31 januari 2015

Telefoon kwijt

Gisteren was ik mijn telefoon kwijt.... Nu gebeurt dat wel vaker, maar het verschil was dat ik hem deze keer uit had gezet en mezelf dus niet kon opbellen om hem terug te vinden. Dus ja, ik was een hele poos onbereikbaar voor de buitenwereld ;)

Alleen eerlijk gezegd: ik heb hem niet echt gemist. Sterker nog: om 13:00 had ik hem uitgezet en rond 9 uur 's avonds kwam ik er pas achter dat ik al de hele middag niet op mijn telefoon had gekeken. En eerlijk gezegd: ik vond het heerlijk!!

De laatste tijd valt me namelijk steeds meer op dat er ontzettend veel druk op me word gezet door sommige mensen.

 • Men verwacht dat je constant bereikbaar bent
 • Men verwacht dat je ook constant online bent en binnen een paar minuten op berichtjes reageert
 • Men verwacht dat je direct foto's stuurt van je kind als daar om wordt gevraagd
 • Als je niet direct reageert dan wordt je beschuldigt dat je iemand negeert - zelfs als je niet reageert omdat je even een filmpje aan het kijken bent, een luier moest verschonen of aan de telefoon zat!
Soms heb ik even geen zin meer in die telefoon-terreur. Zit ik net lekker op de bank, vraagt die smartphone weer de hele tijd aandacht.... Die blauwe vinkjes hebben het er ook niet beter op gemaakt, want nu kunnen mensen dus ook zien wanneer je een berichtje hebt gelezen en daardoor wordt de druk om direct te reageren nóg hoger. * zucht * Soms wil ik gewoon even ongestoord een boek lezen of een serie kijken. 

Kortom: ik denk dat ik het vaker ga doen, mijn telefoon uitzetten. Mensen moeten er maar aan wennen dat ik niet altijd de hele dag bereikbaar ben. 

Zetten jullie je telefoon ook wel eens uit??

PS: ik heb voor het eerst een poll, ik zou het leuk vinden als jullie hem invullen!

22 opmerkingen:

 1. Ik zie geen poll, maar zet wel mijn telefoon uit. Standaard. Wie me wil bereiken kan dat via mail doen, die ik smorgens,smidddags en savonds check. Wie wil bellen geeft dat via mail ook even aan.
  Scheelt ook dat ik geen hippe smart-telefoon heb,maar een die alleen kan bellen en sms-en, zelfs geen antwoordapparaat erop. Minder functies, dat vind ik "smart".

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb hem ook alleen maar voor telefoon en SMS, geen appjes etc. Omdat ik oude ouders heb (zonder laptop voor e-mail etc.) en geen vaste telefoon staat hij wel altijd aan en in broekzak.

   Verwijderen
 2. ik zet de mijne regelmatig op 'niet storen'. Dat is uit voor de hele wereld, behalve oproepen van mijn eigen goedgekeurde lijstje: man. En soms een vriendin die elk moment kan bevallen. Standaard staat de telefoon snachts zo, van 22 tot 8. En nu steeds vaker ook overdag, soms de hele dag.
  Vrienden 'klagen' weleens dat ik zo traag reageer, maar meestal kom ik er met een grapje wel vanaf.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb een telefoon waarmee ik kan bellen en sms-en. Meer niet. Er zijn maar weinig mensen die mijn mobiele nummer hebben. Mijn man, mijn dochters en een paar familieleden.
  Ik heb een mobiel omdat ik onderweg in geval van nood kan bellen en om bereikbaar te zijn als mijn dochters op pad zijn. (bijv. met een lekke band staan onderweg naar of van school)
  Verder gebruik ik hem niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik mis hem ook vaak pas als ik op bed ga:-) je kunt de blauwe vinkjes uitzetten. Moet je even goochelen, zit ergens bij instellingen.

  Groetjes
  Janneje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is dus het enige wat ik niet heb: een smartphone. Wel een mobieltje, maar gebeld of ge-sms't wordt ik amper. En missen doe ik het ook niet. Ik vind het ook erg a-sociaal dat mensen verwachten dat je direct op berichtjes reageert. Alsof er niets anders op de wereld bestaat.......
  Dat is dus niet de reden dat ik voor een maand van social media verdwijn ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. blauwe vinkjes kun je uitzetten:
  http://www.computeridee.nl/nieuws/blauwe-vinkjes-whatsapp-uit-te-zetten/

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je kan de blauwe vinkjes ook uitzetten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik wil wel altijd bereikbaar zijn.. we hebben geen huistelefoon voor noodgevallen dus wil dat mn vader, mn zusjes, mn schoonouders en mn schoonzus, de buurvrouw etc (en evt anderen bij noodgevallen) ons bij noodgevallen altijd kunnen bereiken, of de school als mn dochter op school is enz. zet m dus nooit uit, ook niet snachts... maar wifi wel uit snachts.. hier trouwens van niemand ooit gezeur dat ikz e negeer.. ouders van mn oppaskids smsen als ik niet reageer op whatsapp omdat ze weten dat ik nu geen 3g heb en dus niet overal internet heb. of ze bellen als het dringend is. verder ben ik veel te veel online op mobiel of laptop.. maar nog nooit van iemand de vraag gehad waarom ik ergens niet op reageer eigenlijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij hebben geen vaste lijn en we hebben maar één gsm die ik altijd bij heb. Mijn gsm is een voorhistorisch monster dat enkel kan bellen en gebeld worden én kan smssen. Meer moet dat voor mij niet kunnen.... Mijn gsm staat altijd aan omdat ik voor mijn ouders, schoonouders en kinderen en schoonkinderen altijd bereikbaar wil/moet zijn. liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Bijna niemand heeft mijn mobiele nummer en eerlijk gezegd hoor ik hem meestal niet. Ik heb een vaste lijn met antwoordapparaat. Als de telefoon gaat kijk ik wie het is en als ik geen tijd/zin heb neem ik niet op. Ik hoor dan wel wat ze inspreken en bel later terug. Als ik onderweg ben heeft het geen zin om mij mobiel,te bellen, want ik hoor het niet!! Als ik,thuis kom check ik mail en antwoordapparaat. Ik vind het, behalve in geval van ernstige ziekte volslagen onzin om voortdurend bereikbaar te zijn. Ik heb mijn eigen leven!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb mijn internet standaard uit. Twee keer per dag zet ik het aan en handel alles af. Wie het niet zint heeft pech. Het is mijn leven.

  Soms reageer ik met ik kom er later op terug nu geen tijd.
  Bellen kan altijd, maar ik bepaal wat er dringend is.

  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel af en toe, of op de vliegtuigstand. Maar ik voel me niet altijd verplicht om te reageren en ik heb ook niet het idee dat mensen me erop aan kijken. Wel moet ik zeggen dat ik sowieso zeg dat ik altijd heel slecht telefonisch bereikbaar ben. Dat is niet helemaal waar; ik heb hem meestal wel bij me voor mail/andere dingen checken, maar ik heb gewoon geen zin om de hele dag gebeld te worden. Mijn mobiele nummer is dan ook niet algemeen bekend ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb een smartphone. Als in: het is mijn telefoon dus niet mijn sociale netwerk besluit wanneer ik daar aandacht aan besteed maar dat doe ik zelf wel. Iedereen in mijn omgeving is intussen (al dan niet hardhandig) op de hoogte van het feit dat ik niet altijd meteen reageer. Per e-mail ben ik altijd bereikbaar, want dan weer niet wil zeggen dat ik onmiddellijk reageer maar wel als daar aanleiding voor is. Hoewel soms onder protest is iedereen er wel aan gewend intussen. Dat heeft ook te maken met je eigen grenzen aangeven, dat vinden anderen niet altijd leuk maar daar heb je wel recht op!
  Ik heb mijn smartphone echter nooit uit (sssttt goed bewaard geheim!) maar dat heeft er ook mee te maken dat ik door de gezondheidstoestand van mijn moeder voor mijn ouders dag en nacht bereikbaar wil zijn (wil dus hè, mijn keuze).

  ps. Ik heb de poll ingevuld (alleen de uitslag kwam een beetje scheef op mijn scherm). Leuk! Komen er meer?

  Groetjes Lily

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Vaak heb ik mijn telefoon gewoon op stil. Als het me uitkomt dan kijk ik even of ik ergens op wil reageren.
  Wel heb ik altijd mijn telefoon binnen handbereik. Een gewoonte geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ja hoor, mijn huistelefoon neem ik regelmatig niet op. Soms zeg ik tegen mijn kinderen gewoon dat ze de telefoon kunnen negeren als deze gaat.
  Mailtjes check ik 2 keer per dag of ik moet van tevoren weten dat er een acht belangrijk mailtje komt.
  Een enkele gebeurt het dat een van mijn katten de telefoon heeft aan gezet waardoor het lijkt alsof ik de hele tijd in gesprek ben. Wat een rust is dat. Dan kom ik er vaak pas weer achter als iemand me een sms-je stuurt dat hij/zij me al meer als een dag probeert te bereiken.

  Mijn mobieltje is alleen voor sms-jes want ik hoor dat ding toch niet overgaan en ik versta er toch niks door omdat ik slechthorend ben.

  Vroeger konden we ook zonder, dus waarom nu niet? Het is alleen zo dat heel veel mensen inderdaad vinden dat je altijd bereikbaar moet zijn. Nou dat hoeft dus niet vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik heb net gestemd maar voor ik stemde waren er 20 stemmen en nadat ik gestemd had nog steeds 20.....liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vreemd!! Ik zie er nu wel 21 hoor :)

   Verwijderen
  2. het duurt even aleer uwe stem geteld is... minuutje of drie vanmorgen bij mij :)

   Verwijderen
 17. Ik moet het ook weer vaker doen: die mobiel uit. Want het is heerlijk! Ik leg hem wel regelmatig in een kast zodat ik er niet zo snel naar grijp...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ja ik zet mijn telefoon als ik naar bed ga op vliegtuigstand. Wekker doet het dan gewoon en daarvoor ligt mijn telefoon in de slaapkamer.

  Overdag staat hij eigenlijk altijd op stil. Gewoon omdat ik in sommige what's app groepen helemaal gek wordt. Zo kan je 100 berichten " gemist" hebben. Nee daar werd ik horendol van. Helemaal uitzetten doe ik eigenlijk niet, maar dit bevalt mij prima. :)

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)