zondag 22 februari 2015

Aflos-drang

O jee, het is weer zo ver.... Ik krijg last van aflos-drang. Ik heb zo'n ontzettende zin om €300 van de spaarrekening te halen en een extra aflossing te doen, zodat we volgende maand het maandbedrag weer een stukje zien dalen!!

Al die aflosverhalen van andere mensen helpen niet mee om mijn aflos-drang onder bedwang te houden. Het rijke wijf, Meneer Dubbeltje, wat kost een gezin.... Allemaal mensen waarbij ik regelmatig lees over extra aflossingen. En dan wil ik óók weer!

Afgelopen maand heb ik (voor ons doen) vrij spaarzaam gedaan en ook wat spullen verkocht via Marktplaats. De maand is nog niet ten einde (morgen de Huishoudbeurs, bijvoorbeeld!), maar stiekem hoop ik dat we met de extra inkomsten en verminderde uitgaven wel €300 overhouden om tóch die extra aflossing te doen. Was het maar vast de 28e!

Hebben jullie ook wel eens last van aflos-drang? ;)

21 opmerkingen:

 1. Ja, maar eerst wil ik onze buffer weer op peil brengen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb enorme aflosdrang. Wij mogen in 2015 niet meer aflossen. (kregen een erfenis en hebben veel afgelost in januari). Nu probeer ik 5% te sparen en in januari 2016 nogmaals af te lossen en heel 2016 per maand en bedrag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja ik heb ernstig last van aflosdrang. Ik kan morgen trouwens weer 1000 euro aflossen die ik ben nu al helemaal blij!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn man en ik hebben allebei aflosdrang :-)
  Een van onze hypotheken is nu 19.000 euro en als die afgelost is dan scheelt dat 190 euro bruto per maand. We willen die hypotheek eind volgend jaar afgelost hebben. Deze hypotheek heeft maar een looptijd van tien jaar. Vandaar dat het zo snel gaat met de maandlasten en we mogen op deze hypotheek onbeperkt aflossen. Als we deze hypotheek hebben afgelost hebben we van de andere twee nog een maandbedrag over van ongeveer 650 euro bruto per maand. Dat is heel wat fijner. Helaas gaat het maandbedrag van die twee niet zo snel naar beneden. Ook op die gaan we extra aflossen, maar waarschijnlijk niet meer met 10.000 euro per jaar. Dan willen we extra's aan ons huis laten doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sander heeft het ook wel hoor ;) Maar die heeft het vaak op andere momenten dan ik.

   En wow, 10.000 per jaar. Daar kunnen wij voorlopig alleen maar van dromen denk ik ;)

   Verwijderen
  2. Ik vind het ook bijzonder dat het een doel is wat we kunnen halen. Toen wij jullie leeftijd hadden, konden wij dat ook niet.

   Verwijderen
 5. Ik zou willen dat ik aflosdrang had. Ik heb nu nog een huurhuis en dat geld gaat nergens heen waar ik iets van merk. Wij willen dit jaar gaan kopen en ik ben heel benieuwd hoe wij met het aflossen om zullen gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kunt altijd alvast beginnen met sparen vóór je gaat kopen. Dan kun je een gedeelte van de koopsom met eigen geld betalen. Altijd mooi :)

   Verwijderen
 6. Wel aflosdrang, maar het verstand wint het nog :).
  Eerst huis en tuin op orde.
  En sinds ik thuis ben, gaat het sparen helaas niet meer zo hard... Over een paar jaar (kinderen naar school), hopelijk iets meer aflos-middelen..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Maar pas ook op dat het je leven niet gaat beheersen. Advies van een oudere!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zal ik zeker op passen :) Hier is het altijd ongeveer een maand voordat we daadwerkelijk weer €300 bij elkaar hebben gespaard dat het gaat kriebelen. De rest van de tijd valt het gelukkig wel wat mee ;)

   Verwijderen
 8. Ja, Hallo !
  Begin je nu mij weer gek te maken ? Heb net 700 euro afgelost en nu krijg ik (door jou) weer de kriebels. Zou 't liefst zo onze hele buffer aflossen, maar dat is niet al te verstandig. Zullen we een TV-programma hierover gaan maken ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, sorry ;) Ik kreeg dus juist die kriebels door jou :p (haha als je het zo zoner context leest dan klinkt dat wel raar trouwens :p ) 700 euro... Echt een mooi bedrag ook weer!! :)

   Verwijderen
  2. LOL !
   Hier hebben we vaste onderdelen die we naar de aflosrekening doen, dat scheelt gedoe op momenten dat ik eigenlijk veel te veel zou willen aflossen. Gewoon houden aan de afspraak (zie ook m'n bucketlist) en de vlag kan uit.

   Verwijderen
 9. Ik loste dit jaar nog niets af en ... het kriebelt als een gék...!

  Ik reken maar gewoon lekker wat het gaat schelen als ik uiteindelijk dan toch ga aflossen. Het wachten is nu toch nog eerst op wat conclusies van mijn accountant... Eigen bedrijf hé? Dan is het toch wat ingewikkelder...!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heb er ook last van. Bij mijn bank is het minimum bedrag 2000 euro wat afgelos kan worden. Dat is best een drempel helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zeer herkenbaar! Stiekem wil ik ook wel graag nu al het geld, dat eigenlijk pas voor de volgende maand gepland staat, overmaken. Ik hou me in. Morgen wordt ons salaris weer gestort, dus dan wordt het nog moeilijker om me in te houden. Wel bijzonder dat het zo verslavend kan zijn om zoveel geld aan de bank over te maken ...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wij hebben gelukkig (op dit moment nog) niets af te lossen, maar er hangt een flinke rest-schuld in de lucht. Daarom geen aflossing drang, maar wel een oppot-verslaving! ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zo herkenbaar! Wij hebben doelen opgesteld om het aflossen haalbaar te maken. Ben benieuwd of wij het gaan redden. Leuk om jouw verhalen te lezen, ze geven mij inspiratie! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh hahaha, ik durf bijna niet te schrijven dat we in maart weer gaan aflossen. En we krijgen heeeeeeeeeel veel geld terug van de belastingdienst. Maar dat gaan we (denk ik) niet allemaal gebruiken voor de aflossing. Al lonkt de 15% die we dit jaar boetevrij mogen aflossen wel enorm.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...