dinsdag 3 maart 2015

Aflosdrang bevredigt (nu, tenminste ;) )

Gisteren was het zo ver: we hadden weer genoeg geld bij elkaar gespaard om een extra aflossing te doen! :)

Even voor de mensen die niet weten hoe wij onze aflossingen bij elkaar sprokkelen:
Ons maandbedrag ligt momenteel net boven de €900. Elke maand maken we het verschil tussen €1.000 en het huidige maandbedrag over naar de spaarrekening en zodra dit de €300 aantikt maken we het over naar de Rabobank. Het leuke hiervan is dat het maandbedrag steeds lager wordt en we dus steeds meer en sneller kunnen sparen oor een nieuwe extra aflossing. Dit wordt het sneeuwbal-effect genoemd.

Daarnaast worden ook extraatjes, zoals inkomsten via Textbroker en Euroclix op dit spaardoel apart gezet. Zodoende konden we nu na 3 maanden sparen (oftewel: iets minder dan €300) en met inkomsten van Textbroker toch weer €350 overmaken.


Het gaat langzaam, maar het houdt ons van de straat :P :P

Nog €1.100 extra aflossen en we hebben weer een mijlpaal bereikt van €5.000 in totaal. Dat gaan we vieren met een bezoekje aan een pretpark of speelparadijs. We moeten even kijken wat op dat moment ook leuk is voor Tobias.... Tips zijn uiteraard welkom :)

13 opmerkingen:

 1. Leuk zeg! Ik lees het plezier dat jullie er in hebben in deze post!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt! Je kunt het bijna een hobby noemen lol ;)

   Verwijderen
  2. Klopt! Je kunt het bijna een hobby noemen lol ;)

   Verwijderen
 2. Speelparadijzen zijn zeker leuk voor de kinderen. Binnenspeeltuinen etc. In de zomer is een waterspeeltuin ook erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker zeg! Jullie zijn goed bezig hoor :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed bezig! Zou aanstekelijk werken bij mij behalve dat ik niet meer huur ga betalen dan we al doen haha. Wat dacht je van de dierentuin? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben trouwens benieuwd: Hebben jullie ook een planning voor het aflossen? Of doen jullie alleen ongeveer elke drie maanden 300€ en af en toe wat extra's?

  En wat zou je doen als je opeens 1000€ van iemand kreeg? Extra aflossen of toch iets anders?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb je vraag beantwoord in een nieuw blogje. :) Leuke vraag trouwens

   Verwijderen
 6. Dat gaat lekker. Jullie zijn goed bezig. En ach, voor een kleine is alles leuk. Hebben jullie niet in de buurt een gemeente speeltuin. Bij ons zit een hele grote waar je voor nog geen euro entree een hele dag kunt verblijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Reacties
  1. Dat is in Enkhuizen, toch? Daar hadden we wel aan gedacht in elk geval :)

   Verwijderen
 8. Leuk hé dat extra aflossen ;-)
  Toen onze jongens klein waren gingen we vaak op de fiets naar verschillende speeltuintjes in de buurt. Gezellig, gratis en lekker dichtbij. Dan nog wat eten en drinken zelf meenemen, hoeft dat ook niets extra's te kosten.
  Onze jongens hadden niet zoveel met dieren op een kinderboerderij. Spelen vonden ze wel erg leuk. Liefst in speeltuinen waar je zoveel mogelijk zelf kon doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. zwemparadijs! hier altijd de grootste hit :)

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)