dinsdag 14 april 2015

Heerlijk weer!!

Genieten jullie ook zo heerlijk van het zonnetje?! Ik denk het wel, want ik zie vandaag bijna geen blogjes online verschijnen ;) Hier wordt in elk geval uitgebreid van de zon genoten, want je weet maar nooit wanneer het weer omslaat!

Ik merk wel dat ik op zulke dagen nooit zin heb om te koken. Het liefst zou ik gewoon lekker uit eten gaan of lekker makkelijk een patatje eten. Maar Sander en ik hebben net besloten om weer op de lijn te gaan letten, dus vanavond maak ik toch maar risotto met een lekkere salade erbij.... Gezonder en ook nog een stuk goedkoper!!

Wat eten jullie op dit soort zonnige dagen??

18 opmerkingen:

  1. Ik heb nooit zo'n honger met warm/zonnig weer, dus bij mij wordt het vaak een salade :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben net ijsjes gaan kopen voor als de kleinkindjes morgen komen en heb even getest of de ijsjes nog even lekker zijn of vorig jaar.....liesbet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lekker Liesbeth, dat zullen de kleinkinderen vast leuk vinden :D

      Verwijderen
  3. Nou hier in het noorden wordt het snert denk ik;-( Zon begint nu net een beetje maar het waait heel hard. houtkachel staat hier nog te snorren. Maar als het mooi weer is dan eet ik graag buiten!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goede reden toch om minder achter de laptop te zitten? Hier heb ik net ook een bouillon opgezet voor risotto. Benieuwd naar jouw salade recept.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. O, heel saai hoor ;) Gewoon sla, komkommer en tomaat met een frambozendressing :)

      Verwijderen
    2. Al eens ovenrisotto gemaakt? Makkelijk en heerlijk?
      Sandra

      Verwijderen
  5. En als het echt lekker weer is kun je misschien de zelfgekookte maaltijd wel in de tuin opeten. Dan is het dubbel genieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Een broodje pittige kip vandaag. Gisteravond al opgezet en dus eigenlijk al klaar. Makkelijk

    BeantwoordenVerwijderen
  7. risotto en de lijn gaan die wel samen;-]]?

    Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wij aten vanavond zelf gemaakte minestrone soep met zelf gebakken kruidenbrood (laatste uit de diepvries). Wat ik ook lekker vind met warm weer is pittig gekruide rijst met kleine loempia's uit de oven, in de rijst gaat dan een zak voorgesneden groenten uit de diepvries of we eten er een verse salade bij. Ik vind het altijd fijn als ik wat voorraad heb in de diepvries van bepaalde producten, dan kun je toch snel, gemakkelijk en goedkoop een lekkere maaltijd maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. wij doen op maandag boodschappen voor heel de week dus ik maak (meestal) gewoon wat er gepland staat. zelf zou ik t liefst een heerlijke pastasalade eten, maar man en kids houden daar niet van, geen zin om dat dan alleen voor mezelf te maken.. dan heb ik juist extra werk :p maak het wel eens tussendoor of voor het weekend of een x als lunch oid. maar vandaag rijst met babipangang gegeten en sperziebonen :) heerlijk

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Als het echt warm is, een salade met tonijn of zalm, stokbrood of een koude schotel erbij.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik zal steuntje in de rug geven. Kijk eens de documentaire op Netflix 'forks over knives'. Er is ook een website http://www.forksoverknives.com/ .
    (of ken je de film al?)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Herkenbaar.
    Met warm weer heb ik ook nooit zoveel zin in te koken.
    Daarom zorg ik dat het meeste 's ochtends al voorbereid is zodat ik het meestal alleen nog hoef op te warmen of in de oven te schuiven

    BeantwoordenVerwijderen
  13. ik bladerde zojuist door een Genoeg uit 2008 en vond een heerlijk recept voor burritos. Ook zo'n maaltijd voor zonnige dagen. Komt dus in het weekend op tafel.
    Groet,
    Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Het maakt me eigenlijk niks uit of het nu warm of koud is, zin in koken heb ik wel 360 dagen per jaar. Eet graag gewoon lekker en gezond en dat zijn veel kant-en-klaar dingen nu eenmaal niet. En patat is voor mij ook geen maaltijd, maar een klein bijgerecht.

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)