woensdag 15 april 2015

Mamma Tietah!!

Gisteren gebeurde er iets grappigs tijdens het winkelen. We stonden bij de kassa en opeens roept Tobias keihard: MAMA!! TIETAH! Iedereen lachen natuurlijk! ;) Met een hoofd dat waarschijnlijk zo rood als een boei was probeerde ik nog uit te leggen dat Tobias "tik tak" bedoelde, maar of dat werd geloofd? Ik weet het eerlijk gezegd niet! ;)

Mijn ouders proberen Tobias al een poosje te leren wat een klok is. Hij herkent de klokken bij mijn ouders in huis prima, maar dit was de eerste keer dat hij ook liet merken dat hij het woordje klok inmiddels begrijpt en ook weet toe te passen in nieuwe situaties. Ergens was ik dus heel erg trots dat hij nu weet wat een klok is, maar ergens schaamde ik me ook wel een beetje, omdat het dus net leek alsof hij keihard Tieten zei! Het is toch wat!! ;)

Als hij een eend ziet roept hij ook keihard KAK in plaats van kwak, trouwens.... Ook erg grappig!

Hebben jullie ook wel eens van dit soort situaties gehad?! Vast wel!! Ik ben erg benieuwd :D


20 opmerkingen:

 1. Oh ja. Toen mijn derde kind werd geboren legde ik onze twee zoons in de peuter/kleuterleeftijd uit dat pasgeboren baby's graag op de buik van hun moeder liggen, dat ze dat fijn vinden. Prompt riep de oudste: 'En dat vindt papa ook fijn, he. Want ik zie papa ook wel op jouw buik liggen.'.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha, ik kan me voorstellen dat dat voor hilarische situaties zorgt! Maar niet te druk om maken, waarschijnlijk wordt het nog wel erger :P

  BeantwoordenVerwijderen
 3. LEUK... onze zoon kon lang de ss niet zeggen, daar maakte hij een t van, je kan je voorstellen dat zoiets vreemde blikken tot gevolg had als hij me een kus wilde geven en dat ook hardop zei ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha! Ik kan me voorstellen dat iedereen even keek.... Zelf heb ik deze dingen niet gehad met kleine man (gelukkig maar) haha! Maar nu als peuter zegt hij echt hele grappige dingen, afgelopen weekend vroeg hij of papa weer een baby in mama's buik ging doen... Nou toch maar even niet ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn dochtertje van toen vier vertelde op school dat papa en mama snachts gingen vechten op bed. Omdat ze drie was toen er een nieuwe papa in huis kwam, en ze voor die tijd bij mij op de kamer sliep, lieten we haar op een apart bedje bij ons op de kamer slapen, zodat ze zich niet verdrongen van haar plekje zou voelen. We hebben snel gezorgd voor een eigen kamertje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn dochter ziet mij wel eens naakt. Dus toen ze 3 jaar was, zag ze dat ik schaamhaar heb. Dat vindt ze heel raar dus zei ze regelmatig "mama heeft haren op haar bibs". En dat riep de schat dus ook heel hard in een parkeergarage op een drukke zaterdag. Ik.kon wel door de grond zakken. Achteraf is het wel grappig.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zoontje van 21 maanden ging vorige week mee naar de friettent. Roept hij heel hard; mama tinten!
  Hij bedoelde dus frieten. Heb maar gezegd, ja schat hier hebben ze FRIETEN. Ahum

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hahaha, ja. Hier noemden ze een hommel een homo. Dus waren we ergens in de tuin, waar veel bloemen waren en dus ook hommels. En toen riepen de kinderen "wat een boel homo's zijn hier" doeldende op de hommels. En dat terwijl de rest van de genodigden inerdaad bestond uit een aantal homo's. Dit was lastig uit te leggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. haha ja hoor! dochter zong pikkie pikkie hard ipv bikkel bikkel hard van kinderen voor kinderen... (oud liedje maar staat op de cd 25 jr kinderen voor kinderen oid).. een oud opvangkindje zei slet ipv flat... (dus in de bus naar onze flat zei ze gaan we naar jouw slet ? )

  en mn schoonzusje (ja die je gezien hebt :p) op vakantie de jongste wat geleerd.. dat is geen verspreking.... bier en tieten.... fijn.... zingt ie gelukkig niet uitzichzelf, maar als iemand nu bier zegt, zegt hij er automatisch "en tieten" achteraan.... genant dus...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik was vroeger assistente bij een huisarts en zat achter zo'n ouderwets glazen schuifloket. Juf vroeg op de peuterspeelzaal wat voor beroep de mamma's hadden. Antwoord van zoon: "mijn mama zit achter het raam". Juf vroeg 's middags heek voorzichtig waar ik werkte :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. zoontje vertelt momenteel tegen iedereen dat mama geen piemel heeft, maar papa wel! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Toen mijn zoon klein was, had hij nog niet vaak negers gezien. Stond ik met zoonlief in de supermarkt roept zoonlief en kijkend naar een neger 'Kijk mam, een pipo!'
  Ik kon wel door de grond zakken en legde de meneer uit dat zoonlief nog niet eerder donkere mensen had gezien. Gelukkig kon hij er om lachen.
  Mijn oudste had vaker maffe opmerkingen. Hij zag dat mijn moeder permanent kreeg en zodoende allemaal krullers in haar haar had. Zegt hij 'Oma, heb jij nog zo'n muts?'
  Of toen hij bij oma naar de wc ging en daar hadden ze een blokje in het toilet hangen. Roept ie 'Oma heeft afwas in de wc'.
  En toen we met Oma gingen winkelen in een kledingzaak en Oma voor de afwisseling een broek ging passen, riep zoonlief heel hard door de winkel 'Hé, Oma heeft ook benen'.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh jongens....bedankt voor het lachen :-) vooral de reacties, Hillarisch

  BeantwoordenVerwijderen
 14. LOL! Dat zijn van die situaties die je als moeder gewoon niet niet in de hand hebt!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Geweldig, het enige woord dat mijn dochter kan zeggen nu is KIJK en als je niet kijkt dan trekt ze je wel even mee naar datgene dat ze bedoeld en maakt ze je wel even duidelijk wat ze wil...

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...