vrijdag 17 april 2015

Matras: twijfelaar of twijfelachtig? ;)

Het is alweer 3 maanden geleden dat we de bonus kregen van Sanders werk en besloten om een tweepersoonsmatras te kopen. Het was wel even een gok en sommige mensen vonden het niet verstandig dat we voor één matras gingen in plaats van twee losse. Zelf waren we er ook best nerveus over of het wel goed zou bevallen. Vooral Sander was nerveus, want toen we een tweepersoons dekbed kochten heb ik dat binnen 2 nachten ingepikt voor mezelf alleen....

Inmiddels slapen we alweer anderhalve maand op ons nieuwe matras, dus ik kan nu wel zeggen dat het ons goed bevalt. Vooral mij bevalt het heel erg goed ;) Ik heb nu geen matras meer van 90 cm breed, maar gebruik ook een gedeelte van Sanders helft. Hierdoor heeft mijn matras nu formaat twijfelaar. Sander heeft alleen wat minder ruimte nu.... Zijn helft heeft formaat twijfelachtig, grappen we ;) Maar ook hij geeft aan dat hij niks te klagen heeft over de hoeveelheid ruimte en hij heeft juist ook het gevoel dat hij meer ruimte heeft dan op het oude matras. Heel apart!

Daarnaast viel ons (voor in het begin) erg op dat het een stuk warmer is nu er geen kou meer tussen de matrassen door omhoog kan komen. Dit scheelt echt enorm in de temperatuur! Of dat in de zomer nog steeds fijn is weet ik niet, maar in de winter was het wél prettig :)

Hebben jullie 2 losse matrassen of ook 1 tweepersoons matras? En wie neemt de meeste ruimte in? ;)

14 opmerkingen:

 1. Wij hebben 1 matras van 140 breed. Een klein bed dus. Maar ruimte te kort hebben we nog nooit gehad. Ik geloof dat wij de ruimte wel eerlijk verdelen.
  Ervaring met 2 matrassen hebben we niet. Op ons bed van 140 breed hebben we een dekbed van 240 breed. Lekker ruim dus. Daar hoeven we ook niet om te vechten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben 2 aparte matrassen, ze verschillen ook in hardheid i.v.m lichamelijke klachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 1 matras, 140 breed. Nooit problemen gehad qua ruimte, warmte of kou. Alleen wat lastiger als er een kind tussen ons inligt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Twee matrassen van 80 cm hebben wij, want mijn liefje en ik schelen zoveel in gewicht dat ik steeds maar naar hem toerolde. Dat is op zich wel prettig, ware het niet dat ik dan op een hellend vlak lag. Nu hebben we du ook twee dekbedden en dat vind ik nog fijner omdat er nu niet zo'n koud tochtgat tussen ons inlicht. Overigens hebben we tijdens een verbouwing in het begin van ons samenwonen een maandje samen in een echte twijfelaar (120 cm) geslapen en dat ging toen ook prima.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben twee losse matrassen van 90 cm, maar het gat ertussen beviel niet echt. Dit hebben we opgelost met een 'liefdesbrug'. Daar overheen een dik molton+ hoeslaken en zo lijkt het net één matras, terwijl je 'eigen' stukje toch ook duidelijk afgebakend is. Ideaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een matras is echt niks ook ivm hardheid prefereren we iedere een ander hardheid, je ontkomt niet straks aan kuilvorming zeker bij een spiraal bodem.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Toevallig kregen we gisteren ons nieuwe matras :) ja we hebben ook één matras. Ooit hadden we twee maar dat beviel ons niet . Grandpa en slapen slapen altijd dicht tegen elkaar aan en ja twee matrassen....die nare scheiding in het midden. Voor ons werkte ook de opvullingen niet dus ja..Ik zou wel stiekem mijn eigen dekbed willen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Na 30 jaar een bedje van 1.30 te hebben gehad, hebben wij nu een lit jumeaux. Twee matrassen van 90 cm. ENORM. Maar wel heel fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij hebben twee matrassen, elk 90 cm. Heerlijk en ml denkt dat ik de meeste ruimte inneem als hij op bed gaat, maar als ik wakker word heb ik ineens een heel stuk minder ruimte:-)
  Bij een eventueel nieuw bed wil ik weer twee matrassen.

  Groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik deel mijn bed met niemand of een van de kinderen moet goed ziek zijn.
  Ik heb 2 elektrische boxsprings van 70 breed. Ik heb er nog wel het topmatras op liggen van mijn oude 140 cm breed bed.

  Ik draai mijn matras iedere 2 weken, zowel in de lengte als in de breedte om het zo maar te noemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Vroeger twee losse met een enorme spleet ertussen die ons enorm ging irriteren. Nu dus één matras en dat bevalt prima. Echt stukken beter. Wij schelen qua gewicht niet heel erg veel dus dan is het ook niet direct nodig... Ik vind het vooral een stuk gezelliger, één matras ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wij hebben 35 jaar op 1,40 cm breed geslapen met een extra breed dekbed. Nu hebben we 2 x 90 cm en sinds kort 2 eenpersoons dekbedden. Ieder kan nu zijn eigen warmte regelen en dat bevalt heel goed. Ik begrijp die spleet er tussen niet zo goed. Dat hebben we helemaal niet, de matrassen liggen gewoon goed tegen elkaar, wel met een hoeslaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. boxspring met een 2 persoonsmatras.. we liggen graag even tegen elkaar aan voor we gaan slapen (en als manlief dan bijna slaapt rolt hij naar zn eigen kant haha) maar met 2 matrassen ligt dat absoluut niet fijn volgens mij.. dus nee 1 grote matras :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wij hebben 1 tweepersoons matras gekocht omdat we dit persoonlijk prettiger vinden zonder die nare "gleuf" te hebben. Volgens mij ben je wel voordeliger uit als je twee losse matrassen koopt maar goed.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...