zaterdag 23 mei 2015

Nieuwe radiator uitzoeken

Één van de doelen die we onszelf hebben gesteld voor 2015 is om de woonkamer te restylen. Op het moment is het allemaal heel erg zakelijk; veel zwart en wit, lamellen.... Het oogt allemaal niet supergezellig! Hier hebben we al wat kleine veranderingen in gedaan, maar we zijn nog lang niet klaar.

Het volgende dat op het programma stond bij "project woonkamer" waren eigenlijk de gordijnen. Maar we kwamen er constant maar niet uit, omdat de verwarming voor het raam staat en de gordijnen er eigenlijk niet voorlangs kunnen, maar ook niet achterlangs. Bovendien hebben we manshoge ramen, wat echt supermooi is, maar als de helft bedekt wordt door een radiator is dat natuurlijk ook zonde!Na de zoveelste brainstorm-sessie over mogelijke oplossingen voor de gordijnen hebben we de knoop doorgehakt: dan maar eerst de radiatoren vervangen! We gaan voor lagere radiatoren en proberen dan ook direct of we een zo zuinig mogelijke radiator kunnen kiezen.

Dit soort dingen zijn natuurlijk geen ramp, maar achteraf gezien denk ik wel: had ik daar maar wat beter op gelet bij het kopen van het huis. Net als het gebrek aan stopcontacten en aansluitpunten voor stroom in het plafond; zulke dingen vallen mij niet zo op, maar we lopen er nu wél vaak tegenaan. Maargoed, we hebben dit huis nu gekocht, er valt nog zat te veranderen, maar het hoeft ook niet allemaal in één dag te gebeuren :)

14 opmerkingen:

 1. of de (huidige of nieuwe) radiator verplaatsen, bijvoorbeeld op het muurtje ernaast?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat hebben we ook overwogen, maar dat wordt heel lastig met het leidingwerk. En bovendien schijnt het ook beter te zijn om ze wel voor het raam te laten zitten, beetje lang verhaal maar het heeft te maken met luchtstromingen enzo.....

   Verwijderen
  2. Maar kan best wel hoor. Wij hadden dezelfde overwegingen. Ook ramen van plafond tot de grond. Met het leidingwerk viel het bij ons erg mee. De radiator een kwart slag gedraaid. Een 3 dubbele, zodat hij maar een meter van de muur in beslag neemt en er een kast naast past. Zo hebben we ook lange gordijnen kunnen doen. Heel ruimtelijk gezicht en de radiator is niet afgedekt.

   Verwijderen
 2. Je bent al langer bezig met je huiskamer en wat mij opvalt is dat de witte tegelvloer geen warmte uitstraalt. Denk dat je met een aanpassing van de radiator daar ook geen mee behaalt. Is het geen optie om een mooie maar goedkope laminaatvloer eerst neer te leggen? Hout geeft altijd een warmere uitstraling en is net zo makkelijk te onderhouden als de tegelvloer.

  Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat staat ook zeker nog op de planning!! :) Momenteel hebben we wel twee kleden liggen die het geheel al een wat aangekledere look geven, maar laminaat staat ook nog op mijn verlanglijstje :)

   Verwijderen
  2. of pvc! Plakken ze er overheen!

   Verwijderen
  3. Da's een goeie, gezinsleven! We zijn vanmiddag nav jouw bericht gelijk even bij de carpet right geweest en wie weet.... Het zieet er wel mooi uit in elk geval :)

   Verwijderen
 3. Hallo, ramen onder een raam is inderdaad beter, anders krijg je een koudeval en altijd tocht bij een raam, hoe goed geïsoleerd ook. Ik weet niet of je rolluiken wel mooi vindt, maar die hebben wij bij de ramen van de woonkamer beneden. Wij hebben een vrij kleine woonkamer met een kleine zithoek, als wij hier de gordijnen dicht moesten doen, oogde de kamer in de avonduren nog kleiner. Met de rolluiken kunnen we de bank ed tegen de vensterbank aan zetten en is de vensterbank altijd te zien zowel overdag als s'avonds. Is ruimer en oogt ruimer zo, bovendien hangen nou nergens gordijnen voor de radiator. Maar ja, veel mensen vinden rolluiken niet mooi maar ik vind het wel praktisch ter isolatie en ook tegen inbraak.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk om je woonkamer te gaan restylen. Dat zou hier ook wel een keer mogen, maar eerst de badkamer.
  Het ziet er inderdaad lastig uit om gordijnen voor/achter de radiator te plaatsen. Ik ben benieuwd wat voor radiator het gaat worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zou absoluut gaan voor het verplaatsen van de radiator. Tegen het muurtje moet geen probleem zijn. Wij hebben dat ook gehad en is echt niet veel werk. En als je de vloer een keer eruit wil, kun je dit ook nog via de vloer laten gaan. Dit zal zeker een pluspunt zijn bij het vinden van vitrage. Succes met je overwegingen.
  Misschien een advies om te kijken naar je einddoel. Wat wil je in de woonkamer. Wat wil je veranderd of anders. Begin gewoon bij het begin en ook al ziet het in de tussentijd minder mooi uit, je einddoel zal fantastisch zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je zou de lamellen kunnen laten hangen en show banen kunnen ophangen. Geeft kleur en is niet zo duur. Staat prima, ik spreek uit ervaring ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Er zijn ook van die hele lage radiatoren, die zijn vierkant, en dan langwerpig bv 10 "10"50,maar die geven toch genoeg warmte af, zou dat wat zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zoiets bijvoorbeeld http://www.design-radiator.eu/media/import/jaga_mini%20verstelbare%20voet/design%20radiator_plint%20radiator_jaga_mini%20verstelbare%20voet_groot3.jpg

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij hebben de radiator ook verplaatst van de ramen naar de muur er naast. Een smalle van 65 breed en 230 cm hoog.
  Als je dubbel glas hebt valt het met de koudeval reuze mee.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...