zondag 24 mei 2015

Zegels sparen: loont het nou wel of niet?

Als er één ding is waar de meningen in consuminderblogland over verdeeld zijn is het spaarzegels sparen. De één vindt het geweldig, de ander is een zware tegenstander, vindt het een hoop werk en verschrikkelijk kneuterig.

Ik ben dus een voorstander. Ik spaar al jaaaren Albert Heijn zegeltjes en hoop dit ook nog jaren te doen. Zegeltjes kwijtraken is me nog nooit gebeurt en ik heb inmiddels denk ik al zo'n 8 boekjes ingeleverd en dus €24 winst gemaakt. Geen wereldbedrag, maar óók geen wereld-inleg; ik gebruik elke keer de €49 die ik terugkrijg nadat ik mijn boekje inlever....

Inmiddels neemt mijn moeder ook spaarzegeltjes mee en sindsdien gaat het sparen een stuk harder. Ik denk dat ik nu elke 3 maanden wel een boekje vol heb en dus €3 winst heb. Ik zou natuurlijk ook andere dingen kunnen doen om in 3 maanden €3 te verdienen:

 • 20 minuutjes werken
 • €300 op de hypotheek aflossen en hiermee €1 aan rente besparen per maand. 
 • Ik zou €1.000 kunnen inleggen op mijn spaarrekening met 1,2% rente. Na een jaar zou ik dan €12 rente ontvangen, oftewel: €1 per maand en dus €3 in 3 maanden. 
En ik zou ook andere dingen met mijn €49 kunnen doen:
 • Aflossen op de hypotheek; in 3 maanden tijd heb ik dan €0,50 verdient
 • Op de spaarrekening zou het in 3 maanden tijd €0,15 verdienen
Kortom: met zegeltjes verdien ik 6 tot 20 keer zoveel als wanneer ik het op een andere manier zou gebruiken. Ik ben dus tevreden met het plakken van zegeltjes.... Het enige dat ik jammer vind is dat je maar €49 tegelijk op deze manier kunt sparen.... Maar dat is niet anders :) 

14 opmerkingen:

 1. Ik spaar zegeltjes van de Plus, bij elke euro boodschappen koop ik een zegel van 2 cent, het boekje is vol bij 200 zegels, dus 4 euro uitgegeven. De winkel geeft 6 euro voor het boekje terug. Prima rendement toch! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De zegeltjes van de P.lus markt doen het ook goed. Per euro boodschappen kun je een zegeltje kopen van 2 eurocent. Boekje heeft 200 zegels nodig. Als het boekje vol is, heb je voor 4 euro aan zegels gekocht en krijg je er 6 euro voor terug. Is ook niet verkeerd;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik doe geen boodschappen bij de appie, maar bij mijn vaste supermarkt kun je punten sparen op de klantenpas. Bij het inwisselen krijg ik 6% rente, ongeacht wanneer dat is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toen ik nog een baan en salaris had, vond ik het ook niet de moeite waard. Mijn vrije tijd was me te kostbaar en ik had toch geld "genoeg" Nu ik geen baan meer heb, minder te besteden heb, en tijd "genoeg" vind ik elke euro de moeite waard. Dus ja, ik spaar ook zegeltjes.Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik spaar mijn punten digitaal op een pas met 6% rente. voor de zomervakantie laat ik ze uitkeren. leuk vakantiepotje.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik spaar gratis zegels die ik bij de poiesz krijg, voor een vol boekje met honderd zegels, krijg je € 2,50, je kunt ze ook inwisselen voor kado's

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb er een hekel aan, maar hier de buurt is het eerder met kortingen op producten die ik meestal toch niet nodig heb. Zegels vind ik leuker dan kortingen zoals korting op een tweede product. Ik geef ze meestal door aan iemand die er minder slordig mee is.
  Een kledingswinkel hier in de buurt bewaart alles mooi in de computer, geen zegels, geen kaarten en bij ieder bezoek laat ze me weten wanneer ik welke korting krijg, dat noem ik pas klantenservice.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik spaar ook zegeltjes bij jumbo.
  Zo bespaar ik ook onopgemerkt op het boodschappen budget omdat je een deel van het budget gebruikt om de zegeltjes te kopen.
  Bij jumbo is je boekje vol met 250 zegels.
  Je krijgt dan € 26.00 in plaats van 25.00 dus een euro rente.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik doe mn boodschappen bij Dirk, en mn man wekelijks (ivm auto) bij de lidl. beide supermarkten geen zegels. andere opties heb ik niet echt omdat dat niet praktisch is met de (eigen en opvang)kids omdat ik dan met de fiets moet ipv wandelwagen

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wij sparen de appie-zegels ook.Ik vindt het gewoon leuk om dan ineens 52,- te hebben al heb ik dan zelf 49 daarvan al uitgegeven eerst. Het voelt net als een kadootje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wij sparen ze ook. Voelt net als een kadootje al heb je er dan eerst zelf 49 voor uitgegeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik spaar ook bij appie. En bewaar alle boekjes om ze eenmaal per jaar te laten uitkeren. Meestal met de zomervakantie. Dat is dan een leuke spaarpot. Toch overweeg ik dit jaar om de boekjes te bewaren voor de wintermaanden. De kerst wordt duur en omdat ik dit nu al weet kan ik er rekening mee houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wij sparen de zegeltjes van de plus, maar doen daar niet alle boodschappen. Sommige producten zijn namelijk bij een andere supermarkt goedkoper, dus daar worden die dan weer gekocht...

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...