dinsdag 28 juli 2015

Nieuwe budgetten!

Jeeeej, Sander en ik hebben nieuwe budgetten! Tijd voor een feestje ;)De reden hiervoor: Sander heeft alweer een maand een vast contract op zijn nieuwe werk, dus het werd wel eens tijd om de budgetten aan te passen aan het nieuwe salaris. Bij zijn vorige werk kreeg Sander een bonus aan het eind van het jaar die we dan verdeelden over een aantal potjes die in de loop van het jaar uitgegeven werden. Maar bij zijn nieuwe baan krijgt hij elke maand wat meer salaris. Uiteindelijk komt het op hetzelfde neer, maar het oude systeem werkte niet meer en ik kreeg steeds meer het gevoel dat ik constant geld heen en weer aan het schuiven was.

Toen ik vanmiddag ook nog eens een uitnodiging kreeg van Afas Personal om de beta-versie te gaan testen (die trouwens echt geweldig is! ) werd het dus echt eens tijd om het onder de loep te nemen allemaal....

De grootste veranderingen die we hebben doorgevoerd:

 • We hebben geen potjes meer voor cadeautjes en kleding. Dit betalen we voortaan weer gewoon van de lopende budgetten. 
 • Alle kleine inkomsten zoals Textbroker, Euroclix, Adsense, Marktplaats enz. worden voortaan onder één kopje gezet, namelijk "inkomen Daantje". Waarom zoveel gedoe als het eigenlijk zo makkelijk kan? ;)
 • De weekend vrij pas en Netflix vallen niet meer onder het uitstapjes-budget. 
 • Onze maand loopt voortaan van de 24e tot de 23e!! (Maakt eigenlijk weinig uit, maar gevoelsmatig is dat prettiger...)
Sommige mensen vinden het misschien totaal onboeiend, maar ik kan helemaal blij worden van nieuwe budgetten en een frisse start. ;)  En jullie? 

8 opmerkingen:

 1. Ik wordt blij van een verhoging op mijn salarisstrook ; ) Potjes en budgetten zoals jij omschrijft, heb ik niets mee. Lijkt me vooral veel tijd kosten om allemaal bij te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat lijkt mij ook nogal wat werk. Bovendien zie ik dan bij verschillende dat geschuif met de potjes om maar "goed" uit te komen. Of zich schuldig voelen als er een overschreden is. Nee niets voor mij, ik heb paar maanden exact bijgehouden wat ik aan diverse winkels etc. uitgaf en een overzicht gemaakt en zee uitgebreid uitgesplitst en kleurtje gegeven wat niet echt nodig was of echt meer luxe. Nu weer ik wat ik globaal daaraan uitgeef en waar ik eventueel op wil letten. Vaste maandelijkse, kwartaal en jaarlijkse lasten ook aanwezig en dat is voor mij voldoende.

   Ik kreeg deze maand een fikse netto inkomensverhoging, 65 en 3 maanden geworden, nu AOW en pensioen en dat is samen meer dan de WAO uitkering die ik had. Hoe het jaarlijks bij belastinguitgave uitkomt is nauwelijks uit te rekenen met verschillende inkomstenbronnen door de loop van het jaar.

   Verwijderen
 2. Ja, ook mijn idee. Heerlijk om nieuwe plannen te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Net als jij kan ik ook heel blij worden van het bijstellen en op peil houden van de budgetten. Het geeft me het gevoel controle te hebben over de uitgaven en ook zonder schuldgevoel leuke dingen te kunnen doen.
  Ook kan ik snel overzien wanneer het geld beschikbaar zal zijn om bijvoorbeeld de versleten bank te vervangen. Ik voel dus helemaal met je ee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik houd ook wel van potjes en vind dit lekker overzichtelijk. Zo nu en dan schuiven houd me alert.

  Wegschuld

  BeantwoordenVerwijderen
 5. tof om alles eens af en toe te veranderen , je begint altijd met een idee maar naar verloop van tijd veranderen dingen waardoor je oorspronkelijk idee toch niet zo handig is ,ik ken dat het is inderdaad tof om eens alles om te gooien

  BeantwoordenVerwijderen
 6. heerlijk he! vind t ook altijd fijn als er, positief, weer dingen veranderen in de schema's :)
  ben alleen wel blij dat mijn maanden in mn excel schema gewoon op de 1e van de maand beginnen ;) scheelt een hoop stress in mn hoofd :p de schema's klopten altijd wel, maar in mn hoofd niet ;) nu loopt t gewoon van de 1e t/m de laatste dag van een kalendermaand. heerlijk :) (maar moet in ons geval ook wel.. man 4 wekelijks loon en ik 4 verschillende bedragen op "willekeurige" dagen (afhankelijk van wanneer de ouders van mn opvangkids hun factuur betalen) dus het is geen doen om dat alllemaal te moeten afwachten..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik moet er dit weekend ook weer voor gaan zitten. Onze hele situatie gaat vanaf november veranderen en ik ben graag op tijd.
  Ik vind het prettig om alles duidelijk in beeld te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)