zaterdag 11 juli 2015

Opnieuw netelroos :(

In Januari kreeg Tobias een netelroos-aanval door de BMR-prik. We hoopten dat nooit meer mee te hoeven maken, maar helaas was het vandaag wéér raak. Waarschijnlijk veroorzaakt door het eten van een boterham met notenpasta, waar ook cashewnoot in zat. De dermatoloog had gezegd dat we hier niet op hoefden te letten, omdat deze allergie zó mild was dat hij er geen reactie van zou krijgen. Blijkbaar viel dit toch tegen....

Of een andere optie is dat zijn immuun-systeem weer "flipt" omdat zijn lichaam word aangevallen door een virus. Dat is even afwachten. Maar vervelend is het sowieso. Ik heb het weer zó met hem te doen.... :(Gelukkig hebben we eerder met dit bijltje gehakt en weten we nu wél beter wat we kunnen doen voor Tobias:

 • Een lauwwarm bad helpt om de jeuk te stillen
 • We hebben speciale druppels tegen de jeuk (Fenistil)
 • Verder mag hij iets meer televisie kijken
 • En uiteraard heel veel extra knuffelen!
Hopelijk knapt hij snel weer op!


12 opmerkingen:

 1. Ocharme... ik hoop dat hij snel weer beter is!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beterschap! Is er niet iets dat je op zijn huid kunt deppen (zoals bij waterpokken) dat verkoeling geeft op zijn huid? Of mag dat niet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat wel. We hebben ook nog speciale zalf voor dit soort gevallen. Maar het beste helpen toch die druppels die ervoor zorgen dat het afweer-systeem weer tot rust komt :)

   Verwijderen
 3. Beterschap! Hopelijk is Tobias er weer snel van af... :-/
  Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach wat sneu. Heel veel beterschap, hopelijk knapt hij gauw weer op.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beterschap! Hier heeft ons kleintje de 6e ziekte, wat is het toch naar hè als die kleine prutskes ziek zijn! Hopelijk is Tobias snel weer beter!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. He toch! Beterschap voor jullie kleine ventje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Och, wat sneu voor zo'n klein menneke. Blijf ajb wel even goed gefocust op een niet goed functionerend immuunsysteem. Vaak worden allergieën ermee verward. Er zijn auto-immunologen die veel verstand hebben van dit soort zaken. Sterkte daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hè, wat vervelend nou! Sterkte voor je mannetje!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...