donderdag 20 augustus 2015

Amerikaans koken....

Gisteravond stond het gerecht mac 'n cheese op de planning. Dit recept komt uit een Amerikaans kookboek en is dus in het Engels geschreven. Een van de ingrediënten van de kaassaus was "evaporated milk" oftewel: gecondenseerde melk. Dus ik haalde in de de supermarkt een potje gecondenseerde melk:


Toen ik het openmaakte proefde ik al direct dat ik een fout had gemaakt. Ik wist niet dat er een gezoete variant was, dus ik had gewoon de eerste de beste gepakt. En deze was zó zoet.... Dat gooi je niet door een kaassausje heen!

Dan maar kokosmakronen ervan maken! Hiervoor meng je 1 deel gecondenseerde melk met 1 deel kokos. Vervolgens maak je daar bolletjes van die je in 10 minuten in de oven afbakt op 175 graden. Makkelijker kan eigenlijk niet en het was echt superlekker. :D

Ondertussen had ik Sander ook gebeld en die maakte even een tussenstopje bij de Albert Heijn en haalde daar koffiemelk. Want dat is dus "evaporated milk": koffiemelk. Uiteindelijk aten we hierdoor pas om half 8, maar voor Tobias hadden we een potje gehaald. Kon even niet anders.

Het eindresultaat was gelukkig wel erg lekker ;)

5 opmerkingen:

 1. Ik wist niet dat kokosmakronen zo simpel zijn om te maken. Lijkt me het uitproberen waard!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wist ik ook niet ;) Ik ging zoeken op internet en kwam dit recept tegen :)

   Verwijderen
 2. Ik heb ook wel eens gelezen dat je deze melk met blik en al in de magnetron ofzo kan doen (zou ik nog even checken!) en dat je dan een soort karamelachtige substantie krijgt, een beetje zoals dat broodbeleg, bebogeen ofzo. Kokosmakronen is ook een goede, die maak ik zelf regelmatig op de Paleo-manier, met een mengsel van kokos, eieren en wat agavesiroop. Verder hetzelfde proces, maar dan dus suikervrij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. in de magnetron zou ik niet doen, tenzij je je magnetron eerder aan zijn einde wilt helpen ;). Het is mogelijk om toffee te maken van gecondenseerde melk. Wikkel eraf halen en het blik in een pan met water laten koken. Duurt wel erg lang, het moet een paar uur koken. Misschien kan het ook in een hooikist?

   Verwijderen
  2. In de hooikist nognooit getest. Maar het is echt heeeel.erg lekker.
   Wel zorgen dat hij echt onder water blijft.

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)